Skillnad mellan manlig och kvinnlig cannabis

Last updated:

Published:

Skillnad mellan manlig och kvinnlig cannabis

VÄXTSEX

Växter har sex - och det är förmodligen konstigare än du kanske trodde. De saknar fortfarande de sociala konstruktionerna för att svepa, eller sex, men ge dem lite evolutionär tid och jag är säker på att vi alla skulle bli förvånade. På ett mer allvarligt plan kan växter vara hanar, honor eller hermafroditer - vissa växter reproducerar sig asexuellt, genom att skapa kloner, så deras kön är inte fastställt.

Cannabis Sativa, dvs. cannabisplantan, har vanligtvis olika han- och honplantor, men ibland kan växter vara hermafroditer - vilket innebär att de har båda könen. Honplantor producerar honblommor och hanplantor hanblommor - eller om det rör sig om en hermafrodit kan man se både han- och honblommor.

Hanblommor innehåller pollen - den manliga könscellen. Honblommor innehåller ägg - de kvinnliga könscellerna. När honplantor pollineras utvecklas äggen till frön.


VARFÖR SKILJA PÅ MANLIG OCH KVINNLIG CANNABIS

Medan både manliga och kvinnliga cannabisplantor har blommor, är de väldigt olika. Den kvinnliga blomman är den som vanligtvis konsumeras. Även om det inte är någon skada att konsumera den manliga blomman är den lägre i cannabinoider, och därmed minskas effekterna.

Viktigast av allt är att hanplantor pollinerar honplantor, vilket resulterar i ett överflöd av frön i honblommor. Fröproduktion sägs sänka cannabinoidnivåerna, t.ex. THC. När fröna utsätts för värme spricker de med ett distinkt och högt ljud och sägs orsaka huvudvärk. Frön som finns i cannabisblommor som är avsedda för konsumtion undviks bäst eftersom de är ett tecken på slarviga eller oerfarna odlare.


HUR MAN SKILJER MELLAN MANLIG OCH KVINNLIG CANNABIS

Manliga växter har tjockare stjälkar, men har mindre täta löv än kvinnliga växter. Att känna igen cannabisplantans kön som detta är svårt och bäst kvar till det erfarna ögat.

Att leta efter skillnader i förblommorna är den mest praktiska metoden för att bestämma växtens kön. Förblommorna är lättast att hitta på stjälkens leder, dvs. noder. Hanblommor har en rundare form, medan honblommor har en spetsigare form med vita hårstrån som så småningom kommer ut ur dem - hårstråna kallas pistiller. Att vänta på att pistillerna ska visa sig är ett säkert sätt att känna igen honplantor.

Cannabisplantan går igenom två distinkta faser i sin livscykel - vegetativ och blommande.

I den vegetativa fasen växer växten snabbt och dess könsorgan växer långsammare. Ungefär 6 veckor in i den vegetativa fasen bör dina förblommor ge tecken på växtens kön.

Blomningsfasen handlar om att utveckla växtens könsorgan - blommorna. Om du inte kan bestämma kön i den vegetativa fasen, är 3 veckor in i blomningsfasen när alla växter ska visa sitt kön.

Hanplantor bör avlägsnas från honplantor för att förhindra pollinering. När det gäller odling bör en hermafroditväxt betraktas som hane eftersom den har samma potential att pollinera honplantor.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare