Karlien Slepers resa till vinter-OS 2022

Last updated:

Published:

Karlien Slepers resa till vinter-OS 2022

Karlien Sleper jobbar mot den största turneringen i sitt liv—det eftertraktade vinter-OS i Beijing. Fortsätt att läsa för att lära dig mer om Slepers resa mot monobob-triumf och utmaningarna hon har framför sig.

Introduktion till Kina

Då vinter-OS snart närmar sig är Karlien Sleper mer beslutsam än någonsin. Hon måste inte bara vara i sitt livs form, att förbereda sig mentalt är också avgörande. Trots allt är detta inte bara en vanlig tävling. Hon kommer att ställas mot världens bästa monobobidrottare i Kina nästa år.

Som tur är, har hon redan fått en introduktion till banan efter en resa för att se faciliteterna, banan och den olympiska byn. "Banan som Kina har byggt är fantastisk", förklarar Sleper. Meningen bakom banan är också väldigt vacker då den är gjord i form av en drake, som är en symbol för att vara lycklig, välmående, mäktig och ädel".

Med ett tak för åskådare att gå längs hela banan och en pittoresk vy över Yanqing-regionen är det svårt att föreställa sig pressen de tävlande kommer vara under. Men när dagen kommer, kommer alla ögon att vara på deltagarna som tävlar om det ultimata priset—en plats på prispallen. Efter att ha testat banan själv är Karlien optimistisk:

"Det är en ganska lång bana som är lätt att lära sig. Det är inte svårt att ha alla 4 järn nere och med en topphastighet på 116 km/tim är det inte heller en superfarlig bana."

Kvalificering för vinter-OS 2022

Trots att hon har testat banan på egen hand måste Karlien kvala in till vinter-OS i februari 2022. Hon är inte orolig dock, då hon vet exakt vad som krävs för att säkra sin plats. "Jag är för närvarande i mitt livs bästa form, och även med jetlag fortsätter jag att sätta nya personbästa. Nyckeln är naturligtvis att träna så mycket som möjligt".

Kval och träning

Med det fokuset i åtanke kommer Sleper att delta i tävlingar även om de inte är del av NOC*NSF-kraven (Nederländernas Olympiska Idrottsförbund). "Att köra i varje evenemang jag kan sätter mig i en bättre position än alla idrottare som endast tränar för VM".

Karliens tävlingsagenda för resterande del av 2021 är actionfylld då hon bygger mot VM-kvalevenemangen. Den kompletta loppagendan inkluderar:

• 29 november - 5 december 2021 (Winterberg Europacupen)
• 6-12 december 2021 (Winterberg VM)
• 3-9 januari 2022 (Winterberg VM)
• 10-16 januari 2022 (VM + Europamästerskapen i St. Moritz)

Efter en kort julpaus kommer Sleper vara tillbaka i sin monobob för ett par lopp. Om allt går bra kommer hon att återvända till Beijing för det stora evenemanget:

• 2-14 februari 2022 (Vinter-OS i Beijing)

Jaga drömmar med Cibdol

Karlien är på toppen just nu och med siktet inställt på olympiska framgångar tvivlar vi inte på att hon kommer att prestera efter bästa förmåga. Som Cibdol-ambassadör är vi otroligt stolta över hennes prestationer hittills och vi är övertygade om att hon kommer att säkra kvalificeringen hon behöver för att göra sina monobobdrömmar till verklighet. För nu kan vi bara säga lycka till och vi kommer att heja på dig under varje steg längs vägen!

Vill du hålla dig uppdaterad gällande Karliens olympiska resa? Se då till att följa hennes Instagram, hennes personliga blogg och Cibdols senaste nyhetsartiklar.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare