Cibdol-idrottaren Kick de Heer vinner Eat Play Love

Last updated:

Published:

Kick de Heer

Cibdols helt egna sponsrade idrottare Kick de Heer tog hem förstaplatsen i tävlingen Eat Play Love. Läs vidare för att ta reda på vad som gick igenom wakeboardidrottarens huvud den dagen och vad det innebar för honom att vinna det första stora mästerskapet.

Vad är Eat Play Love?

Eat Play Love är ett globalt initiativ som samlar människor under en helg med kulinariska godsaker, livemusik och spännande tävlingar. Den senaste festivalen, i Köln, Tyskland hade glädjen att addera inte bara en, utan två otroliga wakeboardtävlingar. Då wakeboardsäsongen har varit på stand-by tack vare Covid, var det äntligen dags för tävlingarna att starta.

Givetvis kunde den Cibdolsponsrade wakeboardidrottaren Kick de Heer knappt hålla sig för att hoppa upp på brädan igen efter ett så långt avbrott. Och finns det något bättre sätt att kicka igång säsongen på än att ta hem tävlingens högsta poäng? Vi kommer straxt att gå igenom allt som Kick gick igenom den dagen, men först ska vi titta på varför Eat Play Love festival betyder så mycket för wakeboardgemenskapen.

Att kombinera det tyska mästerskapet med European open

Hittills har 2021 varit utan wakeboardmästerskap som ett resultat av globala Covid-19-restriktioner. Men i takt med att livet långsamt återgår till det normala, togs beslutet att hålla inte bara en, utan två wakeboardmästerskap sida vid sida.

Eat Play Love skulle vara värd för både de nationella och europeiska mästerskapen, med deltagare som ville ta hem förstaplatsen i sin åldersklass. Enskilt skulle dessa tävlingar ha varit en bedrift, men med säsongens första evenemang bestående av de bästa i Tyskland och Europa var pressen stor.

Mästerskapsvinnaren Kick de Heer

Kick de Heer är inte främmande för tävlingspress, men även han erkänner att han kände en tyngd på sina axlar när han gick in i evenemanget. Vi pratade med wakeboardmästaren för att ta reda på vad som pågick i hans huvud samt vad det innebar att ta hem säsongens första buckla.

Även under träningen var jag nervös, förklarar Kick. "Det var årets första tävling och alla ville ha en show". Lyckligtvis var det exakt vad dem fick, och efter en lyckad träning kände sig Kick redo för mästerskapet.

Kick kände sig spänd men självsäker när han anlände på tävlingsdagen. Då det var hans första åk för dagen använde han CBD-gummies för att hjälpa sinnet och kroppen. Med allt redo var det dags för kvalificeringsåket.

Komma över misstag

Hans kvalificeringsåk var nästan felfritt fram tills ett misstag som resulterade i en mindre krasch. Dock var hans åk mer än tillräckligt för att säkra en plats i finalerna, trots misstaget.

"Efter misstaget under kvalificeringen ville jag förbättra mitt åk ännu mer", säger Kick. "Och lyckligtvis hade jag ett par timmar mellan kvalificeringen och finalerna så jag kunde återfå mitt fokus". Dessa timmar slösades inte på något sätt. Fullt redo kände Kick sig självsäker och redo att imponera på publiken och domarna.

"När jag tänker tillbaka så kunde det inte ha gått bättre", säger Kick självsäkert. Baserad på utförande, intensitet och sammansättning av sitt åk, belönades Kick med tävlingens högsta åkpoäng, och med det säsongens första buckla!

"Jag är väldigt glad och stolt över att vinna denna buckla. Det har varit en tuff säsong för mig då det inte funnits några mästerskap att delta i. Detta gjorde vinsten på Eat Play Love ännu viktigare".

Cibdol är otroligt stolta att sponsra och stötta en så talangfull individ på hans resa mot att bli ett fulltidsproffs inom wakeboard. Om hans prestation på Eat Play Love är något att gå efter, så finns det inga tvivel om att kick har en ljus och framgångsrik framtid!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare