Karlien Sleper är redo för vinter-OS

Last updated:

Published:

Karlien Sleper

Med vinter-OS runt hörnet är detta stunden som Karlien Sleper har väntat på, en kamp mot världens bästa monobobidrottare. Även om det aldrig funnits någon tvekan i henne om att hon skulle nå denna punkt, så hade resan många vändningar. Fortsätt att läsa för att ta reda på hur Karlien förbereder sig.

Kvalificeringsloppet

För flera veckor sedan ägde något som skulle förändra Karliens liv rum, tävlingen för att kvalificera sig till vinter-OS och därmed säkra sin biljett till Kina. Det är ett ögonblick som hon kommer minnas för evigt då hon var tvungen att placera sig bland de tolv främsta den dagen och rankas bland de sex bästa kvinnorna totalt sett bland de som inte deltog i tvåpersons-bob.

Karlien gjorde precis vad hon behövde under kvalificeringsloppet och avslutade den sista VM-tävlingen i monobob för kvinnor på tolfte plats. Matchen i Sankt Moritz, Schweiz räknades även som EM, där 29-åringen slutade sexa.

Men efter loppet var Karlien fortfarande tvungen att vänta på resultaten i tvåmans-bom för att officiellt kunna bekräfta sin totala ranking. Det enda problemet var att det loppet ägde rum en dag senare, vilket förlängde den nagelbitande väntan. Även om det var väldigt sannolikt att hennes biljett till OS var säkrad, så var den 24-timmarsperioden minst sagt nervös.

Drömmar blir till verklighet

Till sist, med tvåpersons-bobresultaten bekräftade blev Karliens dröm till verklighet. Hon hade nu officiellt kvalificerat sig för vinter-OS 2022 i Peking! Men likt alla andra lovande idrottare så tvekade Karlien aldrig på att hon skulle få åka till Peking: "Under VM-loppen var jag redan väldigt nära att säkra min plats, jag vek aldrig en tum. Till sist är det så dags för mig att fokusera helt och hållet på resan till Kina".

Sista minuten-förberedelser

Med Karliens sinne fast fokuserat på uppgiften förklarar hon hur hon faktiskt fick sin officiella dress före kvalificeringen: "Jag hade redan fått alla mina kläder för att representera TeamNL före kvalificeringen. Men med min biljett i handen kan jag lägga alla mina ansträngningar på sista minuten-förberedelser".

De flesta nederländska idrottare är redan tillsammans och lever i en bubbla nära Pekings träningsfaciliteter för att begränsa kontakten med andra människor. Dock kommer Karlien att starta sina förberedelser från sitt hem på landsbygden.

Därefter, den 26 januari kommer hon att resa till Kina med återstoden av TeamNL. Väl framme vid träningsfaciliteterna, är den 2e och 3e februari de sista dagarna hon kan träna innan öppningsceremonin den 4e. Slepers tävlingsdagar är den 13e och 14e februari där de första loppet startar kl. 02:30 (GMT+1).

Lycka till i vinter-OS!

Nu när kvalificeringen är slut, biljetten bokad och flyget till Peking nära förestående så finns det bara en sak kvar att säga:

Vi är otroligt stolta över att Karlien är en ambassadör för Cibdol—på och utanför banan. Vi önskar henne ett stort lycka till i hennes olympiska debut och vi har absolut inga tvivel om att hon kommer att ge allt hon har för att uppnå enastående resultat under 2022 års vinter-OS!

Vill du hålla dig uppdaterad om Karlien Slepers lopp? Se till att följa hennes Instagram, personliga blogg och Cibdols senaste nyhetsartiklar.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare