Senaste nytt | Page 1

 • Dinosauriehänder som sover: Orsaker, förebyggande åtgärder och lösningar

  May 27, 2023

  Dinosauriehänder när man sover, ett vanligt fenomen där individer sover med händerna böjda i en klo-liknande position, kan vara både humoristiskt och oroande. Den här artikeln diskuterar potentiella orsaker bakom denna sömnposition, dess effekter på hälsan och om det kräver läkarvård. Artikeln ger ett väl avrundat perspektiv på ämnet.

 • Dosering av melatonin för barn

  May 27, 2023

  Melatonintillskott kan hjälpa barn med sömnstörningar, men det är viktigt att följa lämpliga doseringsriktlinjer. Rätt dosering beror på faktorer som ålder, vikt och specifika sömnproblem. Den här artikeln innehåller en omfattande guide om hur man på ett säkert sätt använder melatonin för barn, fördelar och potentiella biverkningar samt andra icke-medicinska åtgärder för att förbättra barns sömn.

 • Muntorrhet på natten

  May 27, 2023

  Muntorrhet på natten, eller nattlig xerostomi, kan störa sömnkvaliteten och påverka munhälsan negativt. Det orsakas ofta av olika faktorer, t.ex. vissa läkemedel, andning genom munnen och uttorkning. I den här artikeln beskrivs orsakerna till nattlig muntorrhet, dess potentiella hälsoeffekter och praktiska lösningar för att lindra och förebygga besvären.

 • Sexsomni: Orsaker och behandling

  May 27, 2023

  Sexsomni är en sömnstörning som kännetecknas av att man ägnar sig åt sexuella aktiviteter medan man sover. Det är en form av parasomni som kan ha betydande inverkan på en individs liv och relationer. Den här artikeln utforskar de potentiella orsakerna till sexsomni, dess effekter och tillgängliga behandlingsalternativ för att hantera detta tillstånd effektivt.

 • Att övervinna ångest på natten: Tips och behandlingar

  May 27, 2023

  Nattångest, som avser ökade känslor av ångest eller panik under natten, kan i hög grad påverka sömnkvaliteten och det allmänna välbefinnandet. Det kan orsakas av många faktorer, inklusive stress och livsstilsval. I den här artikeln beskrivs orsaker, effekter och praktiska lösningar för att hantera ångest på natten och säkerställa en god sömn.

 • Nokturi: Orsaker, behandling och sömnpåverkan

  May 27, 2023

  Nokturi, ett tillstånd där en person vaknar flera gånger på natten för att urinera, kan störa sömnkvaliteten och den allmänna hälsan. Det är ofta ett symptom på ett underliggande hälsoproblem som diabetes eller urinvägsinfektioner. Den här artikeln ger omfattande insikter om nokturi, dess orsaker, konsekvenser och potentiella behandlingsalternativ.

 • Polyfasisk sömn

  May 27, 2023

  Polyfasisk sömn, ett sömnmönster med flera korta sömnperioder under dygnet, står i kontrast till monofasisk sömn (en lång sömnperiod). Även om det kan öka antalet vakna timmar, kan polyfasisk sömn påverka hälsan negativt genom att störa naturliga sömncykler. Detta blogginlägg ger en detaljerad genomgång av för- och nackdelarna med polyfasisk sömn.

 • Bästa luftfuktighetsnivå för sömn

  May 27, 2023

  Att balansera luftfuktigheten i sovrummet är avgörande för en god natts sömn. Både hög och låg luftfuktighet kan påverka sömnkvaliteten negativt och orsaka obehag, andningsbesvär och sömnavbrott. Den ideala luftfuktigheten för att sova är mellan 30-50%. Tips för att upprätthålla lämpliga luftfuktighetsnivåer i din sovmiljö diskuteras ingående i denna informativa artikel.

Produktsökare