Wakeboardåkaren Kick de Heer når nya höjder med Cibdols sponsorskap

Last updated:

Published:

Vem är Kick de Heer?

Bläddra på Kicks Instagram så kommer du att lära dig allt du behöver veta. Från wakeboarden som är synlig på nästan alla bilder till hans strålande leende—och de konstanta trickvideorna—Kicks kärlek till sporten är uppenbar.

“Jag är som gladast på vattnet—det är då jag är fri. Jag tänker inte på något annat”, säger Kick. “Jag arbetar konstant med repet, leker med det och hoppar på vattnet—utför trick från våg till våg, en halv vändning, en backflip. Spänningen och känslorna, särskilt under matcher, ger mig en otrolig känsla”.

Lära sig simma

Kicks skicklighet på vattnet var väldigt annorlunda för tio år sedan. "Jag var fyra när jag lärde mig wakeboard, men min mamma och pappa drev en wakeboardskola, så att börja så tidigt var inte konstigt för mig, även utan något simdiplom! Dessutom var jag rädd för att ramla och rädd för fiskar. Men i slutändan, efter att ha avslutat simlektionerna (Diplom A, B, och C), började jag njuta allt mer och mer av vattnet”.

Den yrkesinriktade gymnasieeleven på Hub van Doornecollege i Deurne fortsätter att förklara nyckelprinciperna för wakeboard:

“Sedan jag började har repet från båten till mig blivit längre och längre. Det är enormt viktigt, för ju längre repet är, desto högre kan man hoppa, och desto fler poäng kan man få. Man får även poäng för trickvariationer, liknande simhopp eller freestyle (snowboard). Att utföra tricken på den högsta punkten är avgörande, även om du faller två gånger så tappar du poäng”.

Resan till Lake Jessamine

Under mitten av sommaren är Kick på sin wakeboard två gånger om dagen i Well, på Limburg Leukermeer. “På vintern står sporten still. Men då tränar jag trick på en trampolin och binder ett rep runt ett träd för att simulera effekten av båten och vågorna. Jag har även en personlig tränare som hjälper mig att jobba med min fitness. Och ibland åker jag snowboard på Snow World eller Winterberg på helgerna".

Hans hängivenhet till wakeboarding, träning och fitness är med ett slutligt mål i åtanke. "Jag vill nå toppen, vilket innebär att åka till USA. USA är wakeboardingens Mecka, ett ställe där proffs kan tjäna pengar för att utöva sporten de älskar—det vill jag också göra".

Kick fortsätter att förklara mer om sina planer för framtiden. "Jag har det redan klart för mig. Jag vill vara i Orlando, Lake Jessamine—där finns det finaste vattnet. Ju plattare vatten desto bättre, så jag vill åka dit på vintern och träna, sen kan jag driva wakeboardskolan med min pappa på sommaren. Skrattande tillägger Kick, "Jag måste fortfarande spara pengar också".

CBD och wakeboarding

Med sitt sikte inställt på att dominera inom wakeboard är Kick glad för Cibdols sponsring.

“Alla proffs har en sponsor och nu har även jag en. Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga mer än att jag är väldigt tacksam för Cibdol. Även för att CBD (cannabidiol) har en association med wakeboarding i Amerika, vilket känns bra. Wakeboard är en intensiv sport och CBD-droppar hjälper mig att prestera. De ger mig sinnesro och hjälper min koncentration. Det känns väldigt bra, särskilt för en person som jag med autism".

Snart kommer Cibdols logo inte bara finnas på Kicks kläder, utan även på hans bräda.

“I april kommer jag att få en ny wakeboard med Cibdols logga på den", något Kick är väldigt stolt över. "Jag sparar alla mina brädor—jag har en ganska stor samling i källaren. Jag vill visa upp dem och använda dem för att berätta min historia. Min sjunde bräda kommer att komma senare i år och det kommer vara min första officiella wakeboard med Cibdol på”.

Du kan följa Kicks wakeboardutveckling på hans Instagramkonto, eller för att lära dig mer om Cibdols sponsrade idrottare, gå till vår blogg för exklusiva nyheter och intervjuer.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare