Robin van Roosmalen, Cibdol och att ta sig an nya utmaningar

Last updated:

Published:

robin_van_roosmalen

Robin van Roosmalen: söker nya utmaningar

Robin van Roosmalen är en rutinerad kickboxningmästare vars prisskåp stoltserar med flera titlar i fjädervikt och lättvikt. Dock vill Robin (31) ha en större utmaning och en tuffare fight, trots sin etablerade framgång. Och vilket sätt är bättre att visa upp sin skicklighet i ringen än i MMA (mixed martial arts)?

Trots att han är på väg mot en helt annan gren av kampsport vill den Bosche-hemmahörande fightern bevisa sig själv, "uppnå samma framgång i MMA som jag har gjort i kickboxning". Detta driv och denna beslutsamhet säger mycket om hans karaktär och är bara ett exempel på varför Robin är en utmärkt matchning till Cibdols team.

Naturligtvis vinner inte passion i sig några pokaler, du måste träna och hänge dig åt din sport. Robins hängivenhet till träning har gett honom sju titlar över flera kategorier. "Men vid en viss punkt var det roliga slut", säger van Roosmalen. "Jag fortsatte att möta samma motståndare i kickboxning och jag behövde en ny utmaning—en helt ny sport".

Hard Knocks 365

Med målet inställt gjorde Robin slutligen bytet år 2019. "Vanligtvis ger jag stryk—nu får jag stryk", skrattar han. "Men jag tar förlusterna som en vuxen. Jag har redan lagt min stolthet åt sidan då jag måste börja från botten och det tar tid att bygga upp något, särskilt när skillnaderna på sporterna är stora. Naturligtvis har jag grunden: att slå, att sparka och fotarbetet, men brottningen är en stor del av MMA som jag inte har sysslat med tidigare".

Det första steget på resan mot MMA-framgång var en snabbkurs på Hard Knocks 365s gym. Robin spenderade ett år i Florida där gymmet är beläget och sparrade med några av de bästa fighters man kan tänka sig. "Jag hade stora grabbar som sparringpartners. På det sättet kunde jag mäta mig själv mot de bästa". Även om Robin är snabb att erkänna att livsstilen i Florida inte var utan distraktioner.

"Stranden, solen och att gå ut—jag ville uppleva så mycket som möjligt av USA. Det var dock inte bara skoj, då jag även passade på att träna i Las Vegas, Los Angeles och New York".

Robins MMA-debut

Van Roosmalen ser fortfarande med glädje på sin tid i USA. "Den fick mig att inse att jag är en nederländsk kille i hjärtat och väldigt olik de högljudda amerikanarna. Jag ska även erkänna att jag fick hemlängtan". Nu är hans träning i USA över och Robin är glad att vara hemma igen. Dessvärre ställdes hans debut för Bellator MMA i oktober 2020 in på grund av ett positivt coronatest.

"Det finns nu tre schemalagda matcher, med den första i slutet av februari. Jag kan inte hålla mig", säger van Roosmalen spänt. Fram tills dess är hans veckor fulla med varierade träningspass. I tillägg till de fyra MMA-sessionerna i Culemborg, har han tre kickboxnings- och två styrketräningspass per vecka i Den Bosch, var och ett med olika tränare. "Att träna under coronarestriktioner är inte optimalt, men jag är glad att jag kan fortsätta som en toppidrottare".

robin_van_roosmalen

CBD och fördelarna för träning

Van Roosmalen är nöjd med Cibdols bidrag till sin träning och den tidigare gatutränaren pratar inte bara om det ekonomiska stödet.

"Naturligtvis är det bra att få en standardinkomst från en sponsor, särskilt för någon som tjänar per match. Men Cibdol betyder mycket mer för mig. Bakom sponsorskapet finns fina människor. De tillhandahåller mig med kläder, produkter och mindre stress. Det är bra för en kaotisk person som mig".

"Jag använde redan Cibdols produkter innan de började stötta mig", fortsätter van Roosmalen. "Som CBD-droppar med melatonin innan jag lägger mig. De fungerar verkligen för mig och hjälper mig att slappna av så jag blir mer utvilad. Jag använder även Cibdols ansikts- och värmekräm. Kombinerat säkerställer produkterna från Cibdol att jag håller mig fokuserad och att det är svårare att få mig distraherad".

Vi kan knappt vänta på att få se Robins framsteg i MMA och önskar honom all lycka i hans kommande matcher. En sak är dock säker, med hans driv, beslutsamhet och hängivenhet till träning, tycker vi synd om hans motståndare!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare