Senaste nytt | Page 2

  • Vad finns det för kritik mot mindfulness?

    February 27, 2024

    Mindfulnessmeditation har ökat i popularitet som en tonic mot moderna sjukdomar som stress. Men kritiken ifrågasätter alltmer dess storslagna löften. Kritiker hävdar att fördelarna är överdrivna med tanke på begränsningarna i nuvarande vetenskap. Vissa pekar på bevis för att mindfulness till och med kan orsaka skada i vissa fall. De anklagar också sekulära tillämpningar för att möjliggöra eskapism och tappa kontakten med moraliska syften. Förespråkarna hävdar att mindfulness...

  • Varför bidrar mindfulness till lycka?

    February 26, 2024

    Mindfulness innebär att medvetet uppmärksamma det nuvarande ögonblicket med acceptans och utan att döma. Forskning visar att regelbunden mindfulness ökar lycka och livstillfredsställelse avsevärt. Mindfulness minskar fokus på improduktiva tankar om det förflutna eller framtiden och frigör mentalt utrymme för mer positiva känslor och sensorisk uppskattning just nu. Att utöva mindfulness—särskilt meditation—aktiverar välgörande avslappningsreaktioner som minskar skadlig stress. Att utveckla...

  • Vilken är den viktigaste aspekten av mindfulness?

    February 26, 2024

    Mindfulness innebär att leva fullt ut i nuet, utan att vara upptagen av det förflutna eller framtiden. Det innebär att vara uppmärksam på varje ögonblick med tålamod och omsorg snarare än att döma. Detta leder till en tydligare insikt i våra mönster och villkor. Regelbunden mindfulness genom medling, medveten aktivitet etc. har omfattande bevisade fördelar - minskad ångest, ökat fokus, självförståelse och mycket mer. Genom att upprepade gånger styra vår uppmärksamhet tillbaka till nuet med vänlighet och nyfikenhet får vi visdom, vilket förbättrar både vår inre och yttre värld.

  • Hur känns mindfulness?

    February 23, 2024

    Mindfulness innebär att man målmedvetet ägnar uppmärksamhet åt nuet istället för att oroa sig över framtiden eller det förflutna. De som är nya inom mindfulness undrar ofta — hur känns det egentligen att meditera medvetet? Forskning visar att mindfulness vanligtvis ger en känsla av inre tystnad, lugn och klarhet. Tankeverksamheten upphör och sinnesförnimmelserna vidgas. Kropp och sinne känns avslappnade och nedsänkta i nuets flöde. Vissa människor rapporterar också att CBD-olja...

  • Vad är syftet med mindfulness?

    February 23, 2024

    Mindfulness innebär att man målmedvetet observerar sina tankar, känslor och förnimmelser från ögonblick till ögonblick utan att döma. Genom att ställa in sig på nuet motverkar mindfulness att tankarna vandrar iväg. Forskning bekräftar att meditation ger kognitiva och känslomässiga fördelar - från att lindra ångest till att öka koncentrationen. Även om en formell mindfulnessövning optimerar resultaten, kan vi odla en nutidsfokuserad medvetenhet under rutinuppgifter. Ha tålamod och fira små förbättringar. Att bygga upp mindfulness bara 5 minuter dagligen skapar hjärnförändringar över tid.

  • Vad det verkligen innebär att vara uppmärksam

    February 23, 2024

    Att vara medveten innebär att målmedvetet fokusera hela sin uppmärksamhet på det man upplever i nuet - sina tankar, känslor, förnimmelser - utan att bli överväldigad av bedömningar eller reaktioner. Det’är att vara uppmärksam på här och nu med nyfikenhet, självmedkänsla och omsorg. Dagliga mindfulnessövningar som att andas, äta och motionera på ett medvetet sätt ökar välbefinnandet. Forskning visar att mindfulness minskar stress, skärper fokus, hjälper till att reglera känslor, smärta och hälsoproblem. Det skapar utrymme för inre frid.

  • Ska du ta spermidin på morgonen eller på kvällen?

    February 16, 2024

    Att bestämma om man ska ta spermidin på morgonen eller på kvällen är till stor del en fråga om personlig preferens och rutin, eftersom dess effektivitet inte är knuten till tiden på dagen. Det viktiga är att man är konsekvent när man tar tillskottet. Spermidin påverkar inte sömnen, vilket möjliggör flexibilitet i tidpunkten. Oavsett om det konsumeras med eller utan mat ligger nyckeln till spermidine’s fördelar i regelbundet intag. Rådgör alltid med en läkare innan du börjar med ett nytt kosttillskott.

     

  • Vilken är den bästa formen av spermidin?

    February 16, 2024

    Spermidin, som finns i livsmedel som vetegroddar och lagrad ost, stöder cellulär förnyelse och livslängd. Den bästa formen av spermidin beror på individuella hälsomål och kostpreferenser, och både livsmedelskällor och kosttillskott är gångbara alternativ. Fördelarna inkluderar förbättrad autofagi och potentiell livslängd, även om effekterna varierar. Vi rekommenderar att du rådfrågar en läkare innan du börjar med kosttillskott. Regelbundet intag, skräddarsytt efter personliga behov och förhållanden, maximerar spermidinets hälsofördelar.

     

Produktsökare