Cibdol och Karlien Sleper tar sig an monobob-banan

Last updated:

Published:

Damernas monobob: en revolution för vintersporter

Cibdol är oerhört glada över att tillkännage vår sponsring av den kommande monobobstjärnan Karlien Sleper. Men innan vi går för fort fram ska vi ta reda på mer om denna revolutionerande vintersport, och hur den tar bob till nästa nivå.

Om du aldrig hört talas om monobob så har du missat något! Sporten debuterade i ungdoms-OS 2016 och består av en ensam idrottare och en exklusivt utformad monobob. Men det som gör monobob speciellt jämfört med lagtävlingar är att alla idrottare använder en bob av samma design.

Detta gör att skillnaden mellan första, andra och tredje plats ligger i händerna på idrottarna. Det är upp till deras färdigheter och beslutsamhet att navigera banan på snabbast tid, snarare än att dra fördel av överlägsen aerodynamisk design. Användningen av identiska monobobs testar verkligen idrottarnas förmågor, samtidigt som den öppnar upp sporten för kvinnor över hela världen.

En kommande monobobstjärna

En holländsk idrottare som tagit monobob med storm är Karlien Sleper, som inte bara vinner medaljer utan även slår rekord. Med en bakgrund inom friidrott är Karlien van vid tävlingspressen. Trots det är hennes senaste vinster inget annat än enastående då hon fortsätter att bevisa att hon är en kraft att räkna med på bobbanan.

Karliens senaste framgång var i Park City, USA, där hon korades till vinnare av den fjärde och femte säsongens lopp i IBSF damernas monobobserier 2019/2020. Dock så vann hon inte bara tävlingen i Park City, hon satte även det nuvarande banrekordet då hon vann det första loppet på fantastiska 54,47 sekunder—1,18 sekunder snabbare än den närmaste konkurrenten!

Ta en titt på Karliens Instagram, Facebook eller Twitter, så kommer du snart se varför hennes senaste vinster inte kommer som en överraskning. Alla konton består av foton och videor på hennes obevekliga träning, både på och utanför bobbanan. Då monobob är tydligt fokuserad på idrottaren, är återhämtning avgörande för att klara kraven från denna actionfyllda idrott, och det är där Cibdol kommer in i bilden.

Cibdol är otroligt stolta över att få sponsra Karliens resa

Att sponsra Karlien var ett enkelt beslut. Hon är inte bara banbrytande på monobobbanan, utan hon håller fanan högt för alla kvinnliga idrottare. Genom att samarbeta kan vi inte bara arbeta tillsammans för att öka medvetenheten om denna otroliga sport och dess idrottare, utan vår högkvalitativa CBD kan arbeta bakom scenerna för att stötta Karliens intensiva träningsrutin. Vi kunde inte vara mer förväntansfulla på vägen vi har framför oss!

På tal om vägen framför, så kommer nästa två av 8 dam-monoboblopp att äga rum i mars, med finalen i april. Och om det inte var spännande nog, så är nu damernas monobob en del av OS-programmet i vinter-OS i Peking år 2022. När de gör sin debut så är det ingen tvekan om att evenemanget kommer dra till sig enormt stöd från fans från hela världen som vill se sina favoritidrottare på de största scenerna.

För att lyckas i monobob krävs det mod, beslutsamhet och självförtroende, värderingar som ligger i linje med våra egna. Vi är otroligt ödmjuka och hedrade över Karliens förtroende för Cibdol, och vi kan inte vänta på att se vad framtiden för monobob har att erbjuda.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare