Karlien Sleper

Monobob

Nationalitet
Dutch
Födelseort
Vaassen
Födelsedatum
11th January 1993
2019 La Plagne
1st place
2020 Park City
1st place
2020 La Plagne
2nd place
2021 Europe Cup Innsbruck
3rd place
2021 Europe Cup Königssee
8th place
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Biografi

Med start 2013 hade tjugoåriga Karlien endast en vag aning om vad som förväntades från uttagningen till det holländska utvecklingslaget. Efter att ha avslutat sin första träning och en del fysiska tester hade landslagstränaren sett tillräckligt—hon var redo att arbeta som bobåkare.

Karlien tränade i tre månader och förbättrade sina färdigheter konstant, men hennes bobresa startade på riktigt när hon bjöds in till ett 10-veckors träningsläger i Winterberg, Tyskland. Här tränade hon som bromsare i tvåmansbob—men Karlien kände sig aldrig riktigt ett med sporten. Det var fram till hon blev Hollands första monobobåkare.

Monobob kräver oöverträffad disciplin och beslutsamhet, särskilt när man tävlar mot internationella motståndare. Som relativt okänt i Holland, är resurserna för monobob begränsade, men det har inte stoppat Karlien från att ställa in siktet mot vinter-OS i Beijing, Kina år 2022.

Trots sin relativt korta karriär är hennes namn redan etablerat och Karlien kämpar för närvarande för en plats i OS. Efter åtta år av blod, svett och tårar vill hon visa världen vad hon är kapabel till, genom att belöna sig själv med en biljett till Beijing i processen.

Frasen "ta dig ut ur din komfortzon" passar Karlien perfekt, inte minst på grund av att monobob fortfarande är relativt okänt i hennes hemland, Nederländerna.

"Ta dig ut ur din komfortzon"

Produktsökare