Bailey Groenendaal

Cyclocross

Nationalitet
Holländska
Födelseort
Schijndel
Födelsedatum
12 september 2003
Dutch Championships 2018
3:a
Zilvermeercross 2019
3:a
Dutch Championships 2019
3:a
Stockholm cyclocross 2020
1:a
Världscuperna
Deltagande
Dutch Championships 2022
11:a
instagram twitter youtube

Biografi

Från stunden Bailey lärde sig att cykla har han älskat varje sekund på sadeln. Oavsett om det var att köra igenom leran som barn eller träna med cykelförbundet i Schijndel, vid tolv års ålder, var det ingen tvekan om att detta var vad han ville göra. Spänningen av att skapa sin egen väg var för bra för att ge upp.

Bestämdheten och smaken för lera var den perfekta kombinationen när Bailey tog hem tredjeplatsen i Dutch National Cyclo-cross Championships—under hans första år som tävlande. Sedan dess har hans fokus ändrats helt till cyclocross, för att se hur långt han kan pusha sig själv.

Bailey har nu varit aktiv cyclocrossåkare i mer än sex år, med mängder med erfarenhet från den internationella scenen under sitt bälte. Han är inte bara driven för att uppnå det bästa resultatet, utan han är villig att offra mycket för att nå sina mål. Och vad exakt är det målet? Att bli världsmästare så klart!

Med sina tekniska hanteringsfärdigheter, uthållighet och kraft är det ingen tvekan om att Bailey har egenskaperna för att fortsätta växa som cyclocrossåkare. En sak är säker, ännu är han är inte ens nära sin fulla potential!

"Ge aldrig upp och pusha allt till sin gräns".

Produktsökare