Vikten av att säkerställa att hampa är ekologisk

Last updated:

Published:

Cáñamo orgánico

Efterfrågan på hampa ökar lavinartat bland konsumenter och tillverkare. I takt med att många av hampans många användningsområden återupptäcks söker sig allt fler människor ut för att använda och tillverka produkter av hampa. Det kan handla om allt från hälsomedvetna konsumenter som vill använda hampabaserade produkter för att öka sitt välbefinnande, till textilföretag som vill tillverka kläder av hampafibrer, hela vägen till isoleringstillverkare som letar efter effektiva och miljövänliga källor till råmaterial.

DET ÄR INTE LÄTT ATT VARA GRÖN

För att möta efterfrågan finns det ett ökande antal jordbrukare som nu odlar hampa. Men som med allt som har att göra med tillgång och efterfrågan handlar hampaodling ofta om pris och vinst. Därför är det många som inte odlar ekologiskt, eftersom det minskar tillväxteffektiviteten och den potentiella vinsten. Det är inte lika lätt att odla hampa ekologiskt. Jordbrukare som vill göra det kan inte använda konstgjorda gödselmedel, genetiskt modifierade frön, tillväxtregulatorer, fungicider eller bekämpningsmedel. Istället måste de som vill odla ekologisk hampa använda gammal hederlig växelbruk och acceptera att de troligen inte kommer att odla lika mycket som någon som inte odlar ekologiskt. För någon vars försörjning är beroende av stora grödor är det förståeligt varför de flesta jordbrukare väljer det icke-ekologiska alternativet.

PROBLEMET

För många branscher är detta inte ett problem, men för den miljömedvetne konsumenten är det det. Till exempel behöver hampa inte vara ekologisk för att man ska kunna tillverka husisolering av den, men de som bygger ett ekohus skulle förmodligen må bättre av att veta att den var det - vilket minimerar deras påverkan på miljön.

För dem som vill äta hampaprodukter är det ett mycket större problem. Många köper hampafrön eftersom de är en näringsrik källa till protein och vitaminer. Men om de inte kommer från rätt källa kan du äta frön som odlats med ett överflöd av otäcka kemikalier. Det är till exempel billigt och enkelt att köpa hampafrön från djuraffärer. Hampafrön används ofta som foder för vissa djur, men det betyder inte att alla återförsäljares lager är av tillräckligt god kvalitet för att användas som livsmedel.

Detta är också viktigt för CBD-oljeproducenter som vi. Vi vill inte att några kemikalier eller GMO-produkter ska hamna i vår Cibdol CBD-olja, så vi går långt för att se till att den hampa vi använder för att producera den är certifierad som ekologisk. Samma sak är inte ett problem för många skrupelfria leverantörer som vill hoppa på CBD-bandvagnen, så det är viktigt att alltid kontrollera innan du köper!

Oavsett vad du vill använda hampan till kommer du genom att be om ekologisk odling att bidra till att skapa en mer ekologiskt hållbar industri och säkerställa att den produkt du får är ren (om du konsumerar den). Utbudet möter efterfrågan, så om du frågar efter ekologiskt kommer fler och fler bönder att börja odla det. Det finns inte så mycket ekologisk hampa där ute som många tror, så var försiktig!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare