Pescatarian Diet: En omfattande guide till ett hälsosamt liv

Last updated:

Published:

Om du funderar på att byta till en pescatarian livsstil, kommer den här guiden att ge dig all den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. En pescatarisk kost kombinerar delar av vegetarianism och medelhavsätande för att inkludera fisk och skaldjur som primära proteinkällor.

I det här blogginlägget kommer vi att utforska peskatarianismens olika aspekter - från dess definition och fördelar till eventuella risker som är förknippade med den. Vi kommer också att diskutera praktiska tips om hur man smidigt kan övergå till en peskatarisk kost, hitta läckra recept och måltidsidéer, äta ute som peskatarian utan att kompromissa med sina val och se till att man får ett tillräckligt proteinintag.

Det kommer dessutom att gå in på skillnaderna mellan vegetarianer och pescatarianer när det gäller kostpreferenser och etiska överväganden. Slutligen inspireras du av vårt urval av snabba men hälsosamma middagsalternativ som är särskilt anpassade för dem som följer en pescatarisk livsstil.

Förstå den peskatariska kosten

En peskatarisk regim är en till stor del vegetarisk kost som innehåller fisk och andra skaldjur som proteinkällor. Denna typ av kost består huvudsakligen av vegetabiliska livsmedel, såsom frukt, grönsaker, spannmål, fullkorn, baljväxter, nötter och frön, men innehåller även marina livsmedel som sardiner, lax och tonfisk på burk. Att anamma denna kosthållning kan leda till många hälsofördelar samtidigt som man fortfarande tillåter en viss konsumtion av animaliska livsmedel.

Definition av termen "pescatarian"

Ordet "pescatarian" kommer från en kombination av två termer: pesce (italienska för fisk) och vegetarian. Som namnet antyder följer en pescatarian en huvudsakligen vegetarisk kost med tonvikt på att inkludera olika typer av fisk och skaldjur i sina måltider. Det är viktigt att notera att även om alla pescatarianer per definition är vegetarianer, äter inte alla vegetarianer fisk eller fisk- och skaldjursprodukter.

Huvudkomponenterna i en pescatarisk kost

 • Frukter: En stor variation bör konsumeras dagligen - färska eller frysta sorter fungerar bra i smoothies eller desserter.
 • Grönsaker: Både råa och kokta grönsaker ger viktiga näringsämnen; försök att införliva bladgrönsaker i sallader eller röror för att få mer smak och konsistens.
 • Grödor och fullkorn: Att välja fullkornsalternativ som brunt ris, quinoa, korn och bulgurvete ger extra fibrer, vitaminer och mineraler jämfört med raffinerade vita motsvarigheter.
 • Nötter och frön: Mandlar, valnötter, chiafrön och linfrön är bra källor till hälsosamma fetter och kan strös över havregrynsgröt, yoghurträtter med mera för att få extra krispighet.
 • Legumes: Bönor, linser och kikärter är utmärkta växtbaserade proteinalternativ till köttprodukter; använd dem i sallader, soppor, grytor med mera.
 • Fisk & skaldjur: Inkludera en mängd olika fiskar som lax, makrill eller öring i dina måltider för att få viktiga omega-3-fettsyror. Skaldjur som räkor, pilgrimsmusslor och musslor ger också värdefulla näringsämnen.

Förutom dessa primära komponenter kan pescatarianer välja att inkludera mejeriprodukter och ägg i sin kost beroende på personliga preferenser och näringsbehov. En registrerad dietist kan hjälpa till med att skräddarsy en peskatarisk måltidsplan som uppfyller individuella krav samtidigt som principerna för denna kosthållning följs.

Om man följer en peskatarisk kost kan man uppleva många hälsofördelar och leva en allmänt sundare livsstil. Med detta i åtanke ska vi ta en titt på de specifika hälsofördelar som är förknippade med pescetarianism.

Hälsofördelar med pescetarianism

Pescatariedieten erbjuder många hälsofördelar på grund av sitt höga innehåll av antiinflammatoriska ämnen som finns i växtbaserade livsmedel. Konsumtion av fisk, som är rik på omega-3-fettsyror, kan bidra till att skydda mot kranskärlssjukdom och minska risken för andra sjukdomar som högt blodtryck, stroke, kognitiv försämring och depression.

Beskydd mot kranskärlssjukdom

En kost som är rik på fisk har visat sig ha en positiv inverkan på hjärt- och kärlhälsan. American Heart Association rekommenderar att man äter minst två portioner fisk per vecka, särskilt fisk med hög halt av omega-3-fettsyror som lax och makrill. Dessa nyttiga fetter kan sänka triglyceridnivåerna och minska inflammation - båda viktiga faktorer för att minska risken för kranskärlssjukdom.

Förbättrad psykisk hälsa

De omega-3-fettsyror som finns i fisk har också visat sig förbättra den psykiska hälsan. Enligt en studie publicerad av National Institutes of Health (NIH), upplevde personer som konsumerade större mängder omega-3 lägre grad av depression och ångeststörningar jämfört med personer med lägre intag.

Ett peskatariskt kosthåll kan också hjälpa till att tappa kilon på grund av dess fokus på näringsrika ätbara livsmedel som är låga i kalorier men fulla av fibrer och protein - båda viktiga delar för att hålla en idealisk kroppsvikt.

Att följa en peskatarisk livsstil kan ge många hälsofördelar, såsom minskad risk för kranskärlssjukdom och kolorektal cancer, samtidigt som man fortfarande kan njuta av fisk och skaldjur. Om du vill börja din resa som pescetarian kan du börja med att gradvis öka din konsumtion av fisk och skaldjur och välja hållbara alternativ för att säkerställa bevarandet av haven.

Hur man blir pescatarian

Övergången till en pescatarisk kost innebär att du införlivar mer fisk och skaldjur i dina måltider samtidigt som du behåller ett övergripande fokus på växtbaserad näring. Det är viktigt att välja klokt när man väljer typer och mängder av fisk som konsumeras på grund av potentiella tungmetallföroreningar som finns i de globala haven idag.

Gradually Increasing Seafood Intake

För att bli pescatarian bör du börja med att gradvis införa mer fisk och andra fisk- och skaldjursalternativ i din kost. Istället för en eller två köttbaserade måltider per vecka bör du börja införa fisk som lax, makrill och sardiner i din kost. När du vänjer dig vid de nya smakerna och texturerna kan du fortsätta att lägga till fler fisk- och skaldjursrätter tills de utgör en betydande del av din veckomåltid.

 • Try substituera kyckling eller nötkött med räkor i wokrätter.
 • Tillägg tonfisk eller lax på burk i sallader för en enkel proteinförstärkning.
 • Införliva skaldjur som musslor eller pilgrimsmusslor i pastarätter för ökad variation.

Välja hållbara alternativ för att bevara haven

Att bli en ansvarsfull pescatarian innebär inte bara att man tar hänsyn till personliga hälsofördelar utan också att man tar hand om vår planets resurser. När du handlar fisk och skaldjur i matbutiken eller beställer på restaurang, välj hållbara alternativ som stöder sunda marina ekosystem. American Society har utarbetat riktlinjer som kallas "Seafood Watch Program", som ger konsumenterna information om miljövänliga val baserat på faktorer som fiskemetoder och arters populationsnivåer.

Här är några tips för att välja hållbara fisk- och skaldjursprodukter:

 1. Leta efter miljömärkningar som Marine Stewardship Council (MSC)-certifiering på produktförpackningar.
 2. Undvik fisk med hög kvicksilverhalt, till exempel haj, svärdfisk och kungsmakrill; välj alternativ med låg kvicksilverhalt som lax eller ljus tonfisk på burk. Välj i stället alternativ med lågt kvicksilverinnehåll som lax eller ljus tonfisk på burk.
 3. Stötta lokalt fiske när det är möjligt för att minska transportrelaterade koldioxidutsläpp och främja regional ekonomisk tillväxt.

Att bli pescatarian kräver engagemang för både personliga hälsomål och miljöförvaltning. Genom att gradvis öka ditt intag av fisk och skaldjur och samtidigt göra informerade val om hållbara alternativ kan du framgångsrikt övergå till denna givande livsstil utan att offra smak eller näringskvalitet.

Slutsatsen är att en pescatarian diet kan vara fördelaktig för hälsan genom att gradvis öka intaget av fisk och skaldjur och välja hållbara alternativ för att bevara haven. För att säkerställa ett balanserat proteinintag bör animaliska proteiner kompletteras med vegetabiliska källor.

Säkerställande av adekvat proteinintag vid en pescatarisk kost

För att få i sig tillräckligt med protein samtidigt som man strikt följer de vegetariska riktlinjerna är det viktigt att införliva mer bönor, linser, tofu, tempeh, nötter och frön i dina rätter. Dessa växtbaserade källor erbjuder kompletta aminosyraprofiler som krävs för en korrekt kroppsfunktion, tillväxt och reparation av vävnader som muskler, ben, hud, hår, naglar, blodkroppar, hormoner, enzymer, komponenter i immunsystemet, antikroppar, transportörer, strukturella element, cellmembran, genetiskt material, RNA och DNA.

Plantbaserade proteinkällor

Pesatarianer kan införliva en rad växtbaserade proteiner i sin kost för att garantera att de får i sig den mängd som behövs. Några populära alternativ är:

 • Linser: En mångsidig baljväxt som kan användas i soppor eller sallader.
 • Tofu: Tillverkad av sojabönor och är ett utmärkt komplement till röror eller äggröra.
 • Tempeh: En fermenterad sojabönsprodukt med en nötaktig smak som är perfekt för smörgåsar eller tacos.
 • Nötter & amp; Frön: Mandel, valnötter, chiafrön och linfrön ger alla nyttiga fetter vid sidan av sitt proteininnehåll; strö dem på havregrynsgröt, yoghurt, smoothiebowls, sallader, bakverk och till och med huvudrätter som pasta, ris och quinoarätter.

Balans mellan animaliska och vegetabiliska proteiner

Incorporering av både animaliska proteiner (från fisk) och växtbaserade proteiner säkerställer att du får hela utbudet av viktiga näringsämnen som behövs för optimal hälsa. American Society rekommenderar att man konsumerar minst två portioner per vecka av fisk och skaldjur som är rika på omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, som har visat sig stödja hjärt- och hjärnfunktionen och minska inflammationsrelaterade sjukdomar. Några exempel är:

 • Salmon: Ett populärt val för sitt höga innehåll av omega-3 och sin goda smak.
 • Mackel: En annan fet fisk som kan grillas eller bakas med örter och kryddor.
 • Tunfisk på burk: Ett prisvärt alternativ, men välj sorter som är förpackade i vatten i stället för i olja för att undvika överskott av kalorier och fett.

Förutom fördelarna med att konsumera fisk och skaldjur innehåller en balanserad pescatarian diet också gott om växtbaserade proteiner som tidigare nämnts. Denna kombination säkerställer att du får i dig alla viktiga aminosyror som krävs för att kroppen ska fungera ordentligt, samtidigt som du kan njuta av de smaker, texturer och den variation som erbjuds av båda de animaliska livsmedelskällorna.

Integrering av växtbaserade proteiner i en pescetarisk kost kan säkerställa att man får i sig det protein som krävs för kroppens behov. Genom att utforska olika måltidsförslag med fisk och skaldjur kan man dessutom skapa balanserade måltider som passar in i deras dietrestriktioner samtidigt som de fortfarande tillhandahåller viktiga näringsämnen.

Måltidsförslag för pescatarianer

Om du till exempel använder spenat för att göra pesto på crostini får du både C- och A-vitamin och en hälsosam dos omega-3-fettsyror tack vare att du lägger till fet fisk som makrill och ansjovis i receptblandningen. I det här avsnittet ska vi utforska några läckra frukost-, lunch- och middagsidéer som lyfter fram fisk och skaldjur med din hälsa i åtanke.

Frukostidéer med fisk och skaldjur

 • Rökad laxfrittata: Denna proteinrika maträtt kombinerar rökt lax med ägg, dill, lök och kapris för en smakrik start på dagen.
 • Räkor och gryn: Lägg sauterade räkor över krämig grynsgröt toppad med salladslök för ett lyxigt sydstatsinspirerat frukostalternativ.
 • Kikärtsröra frukostskål med rostade vårgrönsaker: Inkludera konserverad tonfisk eller sardiner i denna rejäla växtbaserade scramble fylld med grönsaker som zucchini eller paprika.

Lunchalternativ som innehåller marina organismer

 • Tunfisk och vitbönsallad: Blanda konserverad tonfisk med vita bönor, körsbärstomater och färsk basilika för en lätt men mättande lunch.
 • Räkor, avokado och hummus Wrap: Kombinera grillade räkor med avokadoskivor och hummus i en fullkornswrap för en lättlagad måltid.
 • Sushi Bowl: Skapa din egen sushiskål hemma genom att lägga upp kokt ris eller quinoa med grönsaker som gurka eller morötter tillsammans med rökt lax eller kokta räkor.

Middagsrecept som lyfter fram havets smaker

 • Bakade fisktacos: Använd fläckig vit fisk som torsk eller hälleflundra för att göra dessa läckra tacos med kålsallad och krämig avokadosås.
 • Garlic Butter Shrimp Pasta: Sautera räkor i vitlökssmör innan du kastar dem i linguinepasta och avslutar med nyriven parmesanost för en lyxig fisk- och skaldjursrätt.

Måltidsförslag för fiskare

Om du till exempel använder spenat för att göra pesto på crostini får du både C- och A-vitamin och en hälsosam dos omega 3-fettsyror tack vare att du lägger till fet fisk som makrill och ansjovis i receptet. Nedan följer några måltidsidéer med fisk och skaldjur som tillgodoser olika smaker och samtidigt garanterar en balanserad kost.

Frukostidéer med fisk och skaldjur

 • Rökta laxbagel frukostgryta: Den här läckra grytan kombinerar rökt lax med färskost, ägg, kapris, lök och allting bagels för att få en lyxig men näringsrik start på dagen.
 • Kräft- och räkquiche Lorraine: Uppgradera din traditionella quiche genom att lägga till krabbkött och räkor tillsammans med schweizisk ost i denna läckra frukosträtt.
 • Tuna Melt Stuffed Tomatoes: Häll ut tomater innan du fyller dem med konserverad tonfisk blandad med grekisk yoghurt eller majonnäs. Toppa varje tomathälva med cheddarost innan du grillar dem tills de bubblar.

Lunchalternativ som innehåller marina organismer

 • Grillade räkor och grönsaksskål: Denna hälsosamma, proteinrika lunch innehåller grillade räkor på en bädd av quinoa blandat med färgglada grönsaker som paprika, zucchini och körsbärstomater.
 • Canned Fish Nicoise Salad: För en medelhavsvariant, prova denna sallad med konserverad tonfisk eller sardiner med oliver, gröna bönor, potatis och en syrlig vinaigrettdressing.
 • Kikärts-solros-smörgås med rökt lax: Lägg till rökt lax i denna rejäla smörgås fylld med mosade kikärter i kombination med solrosfrön för en extra boost av omega-3-fettsyror.

Middagsmiddagens recept som lyfter fram havets smaker

 • Parmesanfisk i plåtpanna med rostad grönsakssallad: Baka valfri vit fisk (t.ex. torsk eller hälleflundra) med riven parmesan tillsammans med ett sortiment av grönsaker för en enkel men smakrik middag.
 • Medelhavsfyllda paprikor:  Skapa en fyllning av kokt quinoa eller ris i kombination med hackad spenat; blanda i smulad fetaost tillsammans med tärnade tomater innan du fyller paprikor och gräddar dem tills de är mjuka.
 • Spicy Prawn Linguine: Koka räkor i en kryddig tomatsås med vitlök, chiliflakes och vitt vin och blanda dem med linguine för att få en kryddig pastarätt med skaldjur.

Experimentera med olika typer av fisk och skaldjur när du planerar middagsmenyer som pescatarian kan bidra till att säkerställa en balanserad kost genom olika matval. Var inte rädd för att utforska och prova nya recept som visar upp havets smaker.

Måltidsförslagen för pescatarianer ger en mängd olika hälsosamma och smakrika alternativ som garanterat kommer att glädja alla smaklökar. Låt oss nu ta en titt på skillnaderna mellan vegetarianism och pescetarianism för att bättre förstå hur dessa två kostvanor förhåller sig till varandra.

Tips for Planning Pescatarian Dinners

Planering av läckra och näringsrika peskatariska middagar behöver inte vara en skrämmande uppgift. Med lite kreativitet kan du införliva olika typer av fisk och skaldjur i dina måltider samtidigt som du säkerställer en balanserad näring genom olika matval. Här är några tips och idéer som hjälper dig att planera läckra och näringsrika peskatariska middagar.

Kreativa sätt att inkludera fisk och skaldjur i dina måltider

När du planerar middagsmenyer som pescatarian bör du tänka bortom traditionella alternativ som tonfisk på burk eller fiskpinnar. Utforska i stället det stora utbudet av fisk och skaldjur som erbjuder unika smaker och konsistenser:

 • Bakad eller grillad hel fisk: Att tillaga en hel fisk som branzino eller röd snapper ger inte bara en imponerande presentation, utan ger dig också möjlighet att njuta av mört och smakfullt kött med minimal kryddning.
 • Fisktacos: Använd skivad vitfisk som torsk eller hälleflundra tillsammans med färska grönsaker och kryddiga såser för en smaklig variant av denna populära mexikanska maträtt.
 • Poke bowls: Kombinera rå fisk av sushikvalitet som lax eller tonfisk med ris, grönsaker och kryddor för en anpassningsbar Hawaii-inspirerad måltid.
 • Musslor marinara: Låt musslor sjuda i tomatsås smaksatt med vitlök, lök, basilika och krossade paprikaflingor; servera över pasta eller bröd som dipp.

Säkerställa en balanserad näring genom olika matval

Förutom att införliva olika typer av fisk och skaldjur i din peskatariska kostplan (inklusive fet fisk som är rik på omega-3-fettsyror) är det viktigt att behålla fokus på Medelhavsdieter principer och prioritera växtbaserade livsmedel. Här är några tips för att skapa väl avrundade peskatariska middagar:

 1. Inkludera en mängd färgglada grönsaker: Sträva efter att fylla minst hälften av tallriken med grönsaker som inte är stärkelserika, t.ex. bladgrönsaker, paprika, tomater eller zucchini.
 2. Tillägg fullkorn: Välj näringsrika alternativ som quinoa, brunt ris, farro eller fullkornspasta för att få viktiga fibrer och näringsämnen.
 3. Införliva hälsosamma fetter: Använd olivolja i matlagning och dressingar, tillsätt nötter eller frön i sallader, njut av avokado som tillbehör eller topping.
 4. Välj proteinkällor av hög kvalitet: Rådgör vid behov med en registrerad dietist för att se till att du får i dig tillräckligt med protein från både animaliska källor (fisk och skaldjur) och växtbaserade källor som bönor, linser, tofu eller tempeh.

Diversifiera dina matval hjälper inte bara till att tillgodose näringsbehovet utan håller också måltiden spännande genom att introducera nya smaker och konsistenser. Med dessa tips i åtanke kan planeringen av peskatariska middagar bli en trevlig upplevelse som bidrar positivt till de övergripande hälsomålen samtidigt som smaklökarna tillfredsställs.

Tips for Planning Pescatarian Dinners

Om du experimenterar med olika typer av fisk och skaldjur kommer du inte bara att njuta av olika smaker utan också säkerställa en balanserad näring genom olika matval. I det här avsnittet kommer vi att diskutera kreativa sätt att inkludera fisk och skaldjur i dina måltider och ge några tips om hur du kan upprätthålla en väl avrundad kost.

Kreativa sätt att inkludera skaldjur i dina måltider

Som pescatarian är det viktigt att tänka bortom traditionella alternativ som fiskpinnar eller tonfisk på burk när man planerar middagsmenyer. Tänk istället på att ta med olika sorters fisk och skaldjur i dina rätter för att få mer variation:

 • Räkor och gryn: En klassiker från södern som kombinerar saftiga räkor med krämig majsgröt.
 • Grillad lax med Meyer-citroner och krämig gurksallad: Den här uppfriskande rätten innehåller perfekt grillad lax toppad med syrliga citronskivor.
 • Kräftfyllda champinjoner: Imponera på dina gäster genom att servera dessa eleganta aptitretare fyllda med smakrik krabbköttsblandning.
 • Kryddig thailändsk jordnötssås över rostad sötpotatis och ris: Lägg till räkor eller pilgrimsmusslor i den här smakrika rätten för att få en proteinboost.

Säkerställa balanserad näring genom olika matval

Att upprätthålla en balanserad kost som pescatarian innebär mer än att bara lägga till fisk till dina måltider. Det är viktigt att införliva olika växtbaserade livsmedel, såsom frukt, grönsaker, fullkorn, baljväxter, nötter och frön. Här är några tips för att uppnå en väl avrundad kost:

 1. Ät regnbågen: Sikta på minst fem portioner färgglada frukter och grönsaker varje dag. Detta ger viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter som behövs för optimal hälsa.
 2. Välj fullkorn: Välj brunt ris, quinoa eller korn i stället för raffinerat vitt ris eller pasta. Fullkorn innehåller mer fibrer och näringsämnen som stöder matsmältningen och hjärthälsan.
 3. Införliva hälsosamma fetter: Inkludera källor till enkelomättade fetter som olivolja eller avokado i dina måltider tillsammans med omega-3-rika fisk- och skaldjursalternativ som lax eller makrill.
 4. Ansätt variation med växtbaserade proteiner: Glöm inte bönor, linser, tofu, tempeh, nötter och frön när du planerar middagsmenyer; dessa ingredienser kan hjälpa dig att se till att du får i dig tillräckligt med proteiner samtidigt som du håller dig till strikta vegetariska riktlinjer (källa).

Diversifiera dina matval är nyckeln till att njuta av läckra peskatariska middagar samtidigt som du upprätthåller en balanserad kost. Att experimentera med en rad olika fisk- och skaldjursrätter och införliva en rad vegetariska ingredienser kan bidra till att skapa aptitretande måltider som uppfyller dina individuella dietkrav.

FAQs in Relation to Pescatarian

Är det hälsosamt att vara peskatarian?

Ja, en peskatarisk kost kan vara mycket hälsosam. Den kombinerar fördelarna med en vegetarisk kost med fisk och skaldjur, som är rika på omega-3-fettsyror, magert protein och viktiga näringsämnen. Pescetarianism har förknippats med minskad risk för hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och förbättrad psykisk hälsa. Det är dock viktigt att välja hållbara fisk- och skaldjursalternativ och upprätthålla en balanserad kost.

Vad är en Con om Pescatarian?

En potentiell nackdel med att följa en peskatarisk kost är risken att få i sig för mycket kvicksilver eller andra miljöföroreningar som finns i vissa fiskarter. För att minimera denna risk bör man välja fisk med lågt kvicksilverinnehåll som lax eller sardiner och begränsa konsumtionen av sorter med högt kvicksilverinnehåll som haj eller svärdfisk. Se dessutom till att du får i dig tillräckligt med järn från växtbaserade källor eftersom rött kött inte ingår i detta kostmönster.

Vad är de långsiktiga effekterna av att vara pescatarian?

I allmänhet kan långsiktig följsamhet till en välbalanserad pescatarisk kost leda till många hälsofördelar, inklusive lägre kolesterolnivåer, minskad inflammation, minskad risk för kroniska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och vissa typer av cancer, förbättrad viktkontroll och bättre allmänt psykiskt välbefinnande. Vissa studier tyder också på att en sådan livsstil kan bidra positivt till en längre livslängd.

Vad är nackdelarna med pescatarian?

En del av nackdelarna med en peskatarisk kost är potentiell exponering för miljöföroreningar, behovet av noggrann måltidsplanering för att säkerställa ett adekvat näringsintag och begränsade matval när man äter ute eller deltar i sociala evenemang. Dessutom kan vissa personer tycka att det är svårt att hitta hållbara fisk- och skaldjursalternativ eller att ha råd med dyrare fisk- och skaldjursprodukter.

Slutsats

Slutsatsen är att bli pescatarian kan ge många hälso- och miljöfördelar. Denna kost innehåller fisk och andra fisk- och skaldjursprodukter som den huvudsakliga proteinkällan och består också av gott om frukt, grönsaker, spannmål, mejeriprodukter, baljväxter och ägg för att garantera tillräcklig näring. Det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna med att få i sig för mycket kvicksilver eller andra föroreningar från fisk.

Om du är intresserad av att övergå till en pescatarian diet, börja med att gradvis införliva mer fisk i dina måltider. Leta efter recept som innehåller hälsosamma ingredienser som omega-3-fettsyror från lax eller sardiner. Cibdol erbjuder högkvalitativa kosttillskott som är perfekta för att stödja ditt allmänna välbefinnande när du följer en pescatarisk livsstil.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare