75 Hard Challenge förklaras

Published:

Att ge sig ut på 75 Hard Challenge kan vara ett omvälvande program för mental styrka för dem som vill höja sin konditionsnivå och sitt tankesätt. Denna intensiva utmaning har blivit populär bland friska personer som vill tänja på sina gränser, både fysiskt och mentalt. Det här inlägget kommer att undersöka källan till detta ansträngande företag, dess krävande regler och vad som krävs för att effektivt slutföra alla 75 dagar.

Vi kommer också att diskutera de potentiella fördelarna med att börja med 75 Hard och de risker som kan uppväga dessa fördelar. Dessutom kommer vi att utforska personliga motiv bakom att sträva efter sådana intensiva utmaningar och hur man kan planera för livet efter dag 75. Slutligen kommer vi att ta upp nyckelfrågor som du bör ställa dig själv innan du engagerar dig i detta krävande träningsprogram för att du ska kunna förbereda dig för att lyckas från dag 1.

 The 75 Hard Challenge Explained

75 Hard Challenge förklaras

75 Hard Challenge är ett program för mental styrka som skapades av entreprenören Andy Frisella år 2023. Det består av sex regler som inte är förhandlingsbara och som måste genomföras i 75 dagar i sträck. Syftet är att uppmuntra deltagarna att göra betydande förändringar när det gäller kost, kondition och mental hälsa. I det här avsnittet kommer vi att diskutera utmaningens ursprung och dess syfte.

Utmaningens ursprung

Andy Frisella började utveckla sin idé om 75 Hard Challenge efter att ha upplevt personliga motgångar och insett att han behövde ett sätt att bygga upp disciplin och motståndskraft. Han ville ha ett program som skulle driva människor bortom sina komfortzoner samtidigt som det skulle vara tillgängligt för alla som var villiga att engagera sig. Därför utformade han det som ett intensivt men ändå okomplicerat program med strikta regler som fokuserar på självförbättring snarare än bara fysiskt utseende.

Syftet med programmet

Det primära målet med 75 Hard Challenge är inte bara att förbättra sin kondition utan också att bygga upp mental styrka genom dagliga uppgifter som kräver engagemang och konsekvens över tid. Hela 75 dagar är tänkta att hjälpa deltagarna att utveckla vanor som de kan behålla även efter att ha avslutat dag 1 eller dag 75.

 • Kostförändringar: Genom att följa en dietplan under hela utmaningen lär sig individerna hur viktigt det är med näring när det gäller allmänt välbefinnande.
 • Förbättringar av konditionen: Med två träningspass per dag (ett utomhus) ökar deltagarna sin aktivitetsnivå avsevärt utan vilodagar under aktiva återhämtningsperioder mellan övningarna.
 • Fördelar för psykisk hälsa: Att läsa tio sidor från fackböcker varje dag främjar den intellektuella utvecklingen och att avstå från alkohol bidrar till en hälsosammare livsstil.
 • Ansvarsskyldighet: Genom att ta bilder av framsteg varje dag uppmuntras deltagarna att hålla fast vid sitt engagemang och visuellt följa sina förbättringar under de 75 dagarna.

75 Hard Challenge är inte bara ett vanligt träningsprogram; det är ett bra program som är utformat för att hjälpa människor att bygga upp disciplin, uthållighet och mental styrka genom strikta regler som måste följas konsekvent. Ändå medför alla rigorösa rutiner vissa möjliga faror som vi kommer att ta upp i efterföljande delar av den här artikeln. Om du funderar på att ta dig an 75 Hard Challenge, se till att du förstår dess krav och bedömer om det stämmer överens med dina personliga mål innan du börjar igen på dag ett.

I nästa avsnitt går vi in på de specifika reglerna för utmaningen och ger vägledning om hur du kan välja en lämplig kostplan för dina behov under dessa 75 dagar. Håll dig uppdaterad.

75 Hard Challenge är ett intensivt program som kräver hängivenhet och disciplin. Låt oss nu fördjupa oss i detaljerna i denna krävande utmaning.

Participants must remain consistent in their dietary choices, abstaining from any cheating or alcohol

Regler för 75 Hard Challenge

75 Hard Challenge är utformad för att pressa deltagarna både fysiskt och mentalt genom att följa sex strikta regler under totalt 75 dagar. Dessa dagliga uppgifter syftar till att främja disciplin, mental styrka och allmänt välbefinnande.

Krav på kostplan

Deltagarna måste vara konsekventa i sina kostval och avstå från fusk och alkoholkonsumtion under hela 75 dagar. Det finns inga särskilda måltidsplaner eller matrestriktioner, men man måste hålla sig konsekvent till sin valda kost utan att fuska eller dricka alkohol under denna period.

Riktlinjer för träning

Frisellas program kräver två separata träningspass per dag, som var och en tar minst 45 minuter. Ett träningspass måste utföras utomhus oavsett väderförhållanden samtidigt som man ser till att det inte tas några vilodagar inom dessa inledande 75 hårda. Detta tillvägagångssätt bidrar till att bygga upp motståndskraft och anpassningsförmåga samtidigt som man ökar sin kondition över tid.

Observera:

 • Ett aktivt återhämtningspass kan ersätta ett intensivt träningspass om det behövs, men bör ändå vara minst 45 minuter.
 • Om du är nybörjare eller om du har hälsoproblem bör du rådgöra med din läkare innan du börjar med detta mentala träningsprogram.

Vikten av vätsketillförsel

En viktig del av utmaningen är att dricka en gallon (cirka fyra liter) vatten varje dag. Att hålla sig vätskeklar stöder inte bara den fysiska prestationen utan även matsmältningen, näringsupptagningen, den kognitiva funktionen och viktkontrollen - alla viktiga faktorer för ett framgångsrikt träningsprogram.

Läsning för självförbättring

Deltagarna måste dagligen läsa minst tio sidor ur en fackbok med fokus på personlig utveckling och tillväxt. Denna vana uppmuntrar till kontinuerligt lärande och reflektion under hela utmaningen.

Reading for Self-Improvement

Fotografering av framsteg

För att följa sin resa måste deltagarna ta en bild av hela kroppen varje dag. Dessa visuella bilder fungerar som motivation och bevis på förändring över tid, samtidigt som man håller sig själv ansvarig under hela 75 dagar.

Om någon regel inte följs eller missas en enda gång under denna period måste man börja om från dag 1. De strikta reglerna för utmaningen betonar konsekvens, disciplin och mental styrka för att uppnå långsiktig framgång.

Experter menar att även om dessa dagliga uppgifter kan verka överväldigande till en början kan de hjälpa individer att bygga upp motståndskraft och förbättra det allmänna välbefinnandet när de praktiseras konsekvent utan att vara alltför restriktiva mot sig själva. Det är viktigt att komma ihåg att allas konditionsnivå varierar, och genom att anpassa träningen efter individuella behov kan man säkerställa optimala resultat samtidigt som man minimerar potentiella risker i samband med intensiva regimer som 75 Hard Challenge.

Genom att följa reglerna i 75 Hard Challenge kan du uppnå fantastiska resultat och få en bättre förståelse för kroppens behov. Att välja en lämplig kosthållning är absolut nödvändigt för denna utmaning, eftersom det kommer att bidra till att garantera att du får all den näring som krävs för att lyckas.

Att välja en lämplig dietplan

75 Hard Challenge erbjuder flexibilitet när det gäller kost, så att deltagarna kan välja en plan som passar deras personliga mål och preferenser. Detta tillvägagångssätt säkerställer att individer kan hitta något hållbart samtidigt som de pressar sig själva under utmaningen. Det är dock viktigt att du bedömer dina näringsbehov och undersöker populära dieter innan du ger dig in i detta omvälvande program för mental styrka.

Bedömning av dina näringsbehov

För att avgöra vilken kost som är lämpligast för dig under 75 Hard Challenge bör du ta hänsyn till faktorer som din konditionsnivå, kostrestriktioner eller allergier, viktminskningsmål och din allmänna hälsa. För optimala resultat rekommenderas att du konsulterar en kvalificerad nutritionist eller dietist för att ta fram en individualiserad måltidsplan som uppfyller dina kostbehov.

 • Konditionsnivå: Om du börjar 75 hårt från en stillasittande livsstil eller har begränsad erfarenhet av träningsrutiner, välj en balanserad kost som är rik på näringsämnen som stöder muskeltillväxt och återhämtning.
 • Kostrestriktioner/allergier: Se till att alla valda måltidsplaner tar hänsyn till befintliga matbegränsningar utan att kompromissa med näringsintaget.
 • Mål för viktminskning: För dem som vill tappa kilon under hela 75 dagar, välj kost som fokuserar på portionskontroll och kalorireduktion samtidigt som du behåller tillräckligt med energi för dagliga uppgifter som träning.
 • Övergripande hälsa: Vissa kan ha nytta av alternativ med låg kolhydrathalt medan andra behöver val som är hälsosamma för hjärtat på grund av blodtrycksproblem osv.

Populära dieter som används i samband med denna utmaning

Det finns många olika kostplaner som kan ingå i 75 Hard Challenge, beroende på dina individuella mål och preferenser. Några populära alternativ är:

 1. Paleo Diet: Paleo: Betonar hela livsmedel, magra proteiner, frukt, grönsaker och hälsosamma fetter, samtidigt som man eliminerar bearbetade produkter och raffinerat socker.
 2. Ketogen kost: Fokuserar på ett högt fettintag med måttlig proteinintag och minimalt antal kolhydrater för att främja ketos - ett metaboliskt tillstånd där kroppen förbränner fett som energi i stället för glukos.
 3. DASH-dieten: Utformad för att sänka blodtrycket genom att betona näringsrika livsmedel som frukt, grönsaker, fullkornsprodukter och magert kött; det är också viktigt att begränsa natriumintaget i denna plan.

Kom ihåg att ingen diet fungerar för alla - det är viktigt att hitta en strategi som passar din livsstil och som stöder utvecklingen mot önskade resultat under dag 1 till dag 75 av detta träningsprogram. Genom att välja en lämplig måltidsplan som är skräddarsydd specifikt för unika behov/preferenser i kombination med strikt regelefterlevnad när det gäller träningsrutiner kommer deltagarna sannolikt att uppleva positiva resultat under hela sin resa.

Det är viktigt att välja en lämplig kostplan för att lyckas med 75 Hard Challenge. Det är viktigt att ta hänsyn till expertutlåtanden om effektivitet och risker som är förknippade med intensiva regimer innan du börjar denna utmaning för att garantera säkerhet och maximera resultaten.

Choosing an Appropriate Diet Plan

Expertutlåtanden om effektivitet och risker

75 Hard Challenge har fått blandade åsikter från träningsexperter, idrottsmedicinare och kostrådgivare. Vissa uppskattar dess enkelhet och rakhet när det gäller att främja disciplinering under svåra tider som de pandemiska restriktioner som infördes över hela världen förra året och framåt, men det finns vissa nackdelar med sådana program som måste övervägas noga innan man ger sig in i dem helhjärtat.

För- och nackdelar enligt experterna

 • Fördelar: Det transformativa programmet för mental styrka är utformat för att bygga upp motståndskraft, självdisciplin och konsekvens genom att följa strikta regler under 75 dagar. Det uppmuntrar deltagarna att förbättra sin fysiska kondition genom daglig träning samtidigt som de fokuserar på personlig utveckling genom att läsa fackböcker.
 • Nackdelar: Vissa experter menar att intensiteten i denna utmaning kan leda till utbrändhet eller överträning om den inte hanteras på rätt sätt. Eftersom det inte finns någon specifik dietplan som en del av riktlinjerna för programmet kan individer välja ohälsosamma eller ohållbara dieter utan att inse det.

Potentiella risker i samband med intensiva behandlingar

Ett stort bekymmer bland hälsovårdspersonal när det gäller intensiva träningsprogram som 75 Hard Challenge är risken för skador på grund av överträning eller felaktig form under träningspasset. Deltagarna bör vara uppmärksamma på att lyssna på kroppens signaler när de inleder en ny träningsrutin - särskilt en så krävande som denna utmaning kräver - så att de kan undvika eventuella skador som orsakas av att de pressar sig själva för hårt bortom vad som är säkert i det aktuella ögonblicket.

En ytterligare risk ligger i att strikt följa en vald dietplan utan att ta hänsyn till individuella näringsbehov först: vissa populära dieter som används vid sidan av dessa utmaningar kan potentiellt leda till näringsbrist eller oordnade matmönster om de inte övervakas noggrant under hela processen.

Det är viktigt att komma ihåg att pauser är nödvändiga för att återställa musklerna och det allmänna välbefinnandet. I 75 Hard Challenge ingår inga bestämda vilodagar, vilket kan vara problematiskt för vissa personer som behöver mer tid för att återhämta sig mellan träningspassen. Att införliva aktiva återhämtningspass som yoga eller stretching kan bidra till att mildra detta problem samtidigt som man följer programmets regler.

Upprätthållande av ett balanserat tillvägagångssätt

För att lyckas med 75 Hard Challenge utan att äventyra sitt välbefinnande bör deltagarna överväga att rådgöra med sjukvårdspersonal innan de börjar - särskilt om de har redan existerande medicinska tillstånd eller oroar sig för sin nuvarande kondition. På så sätt kan de skräddarsy både kostplaner och träningsrutiner i enlighet med detta, så att dessa aspekter förblir säkra men effektiva under alla faser som ingår i en sådan intensiv regim.

Att införliva flexibilitet i de dagliga uppgifterna (t.ex. byta ut vissa övningar när du känner dig trött) kan dessutom göra stor skillnad när det gäller att förhindra utbrändhet och samtidigt uppnå önskade resultat med tiden: mental styrka handlar trots allt inte bara om att driva sig själv obevekligt framåt utan också om att veta när det är nödvändigt att ta pauser på vägen.

Experter har tagit ställning till effektiviteten och riskerna med att delta i en utmaning på 75 timmar, men det är viktigt att hitta en balans mellan intensitet och hållbarhet. Genom att undvika utbrändhet och säkerställa långsiktig framgång kan man maximera sina chanser att nå sina mål med denna intensiva regim.

Balans mellan intensitet och hållbarhet

USA:s hälsodepartement rekommenderar 75-300 minuter per vecka som ett idealiskt intervall för regelbunden motion, beroende på den personliga konditionen. Idrottsmedicinare rekommenderar att man följer Frisellas plan exakt om man vill bli helt förändrad mentalt och fysiskt efter att ha slutfört utmaningen.

Undvika utbrändhet

Ett av de största problemen med att starta 75 hard är risken för utbrändhet på grund av de strikta reglerna och de höga kraven på din tid, energi och engagemang. För att undvika detta bör du överväga att införliva aktiv återhämtning eller vilodagar i din rutin samtidigt som du fortfarande håller dig till andra dagliga uppgifter som att läsa eller ta framstegsbilder. Detta kan bidra till att upprätthålla motivationen utan att äventyra de övergripande resultaten:

 • Aktiv återhämtning: Delta i aktiviteter med låg intensitet som yoga, stretching eller promenader som gör att kroppen kan återhämta sig från mer ansträngande träning.
 • Vilodagar: Planera in regelbundna pauser från fysisk aktivitet och fokusera på andra aspekter av självförbättring, t.ex. näringslära eller mindfulness.

Ensuring Long-Term Success

Säkerställa långsiktig framgång

Att hitta ett bra program som passar din konditionsnivå är avgörande för att du ska kunna hålla farten uppe från dag 1 till dag 75 - och till och med längre. Överväg att arbeta med en certifierad personlig tränare som kan skräddarsy övningar enligt individuella behov så att de förblir utmanande men ändå uppnåeliga under varje fas i denna resa mot bättre hälsa:

 • Personliga träningspass: En tränare kan skapa skräddarsydda träningsplaner som är anpassade till dina specifika mål, förmågor och preferenser.
 • Progressiv överbelastning: Öka gradvis intensiteten eller volymen på din träning över tid för att undvika platåer och fortsätta att göra framsteg i både styrka och uthållighet.

Förutom anpassningar av den fysiska konditionen är långsiktig framgång också beroende av att man utvecklar mental styrka. Genom att införa strategier som målformulering, positivt självprat och visualiseringstekniker kan man hjälpa till att främja motståndskraft under utmanande stunder när frestelser kan uppstå eller motgångar inträffar inom denna strikta regim.

Upprätthålla balansen med andra ansvarsområden i livet

Utmaningen 75 Hard Challenge kräver en betydande tidsåtgång varje dag för olika aktiviteter som träningspass (inomhus och utomhus), läsning av fackböcker och dagliga foton av framsteg, vilket kan störa balansen mellan arbete och privatliv om det inte hanteras på rätt sätt i förväg. Här är några tips på hur du kan integrera dessa uppgifter sömlöst i vardagliga rutiner utan att känna dig överväldigad av dem alla på en gång:

 • Planera din tid på ett klokt sätt: Avsätt särskilda tider under dagen för varje uppgift så att de blir en integrerad del av din rutin och inte ytterligare bördor som läggs på ett redan fullt upptaget schema.
 • Prioritera aktiviteter för egenvård: Se till att du har tillräcklig sömnkvalitet och att du regelbundet använder dig av avslappningsövningar som meditation eller djupa andningsövningar - detta kommer att bidra till det allmänna välbefinnandet och samtidigt öka prestationsnivåerna under träningen.

Det är viktigt att hitta en balans mellan intensitet och hållbarhet när man genomför 75 Hard Challenge för att säkerställa långsiktig framgång. I fortsättningen kommer vi att diskutera livet efter att ha slutfört denna utmaning och hur man bäst upprätthåller hälsosamma vanor efter utmaningen.

Preparing for Potential Setbacks

Livet efter den 75 hårda utmaningen

Det är viktigt att ha en plan för livet efter att ha slutfört 75 Hard Challenge. Den berg- och dalbana av framgång och misslyckande som är förknippad med 75 Hard kan utlösa återfall hos vissa personer, så det är viktigt att bedöma personliga mål och motivationer innan du börjar. I det här avsnittet kommer vi att diskutera hur man upprätthåller hälsosamma vanor efter utmaningen och förbereder sig för eventuella motgångar.

Bibehålla hälsosamma vanor efter utmaningen

När du har genomfört de 75 dagarna med mental tuffhetsträning är det viktigt att du inte låter allt ditt hårda arbete gå till spillo. Här är några tips på hur du kan behålla de sunda vanor du har utvecklat under utmaningen:

 • Håll dig konsekvent: Fortsätt att följa en balanserad kost och träna regelbundet även efter dag 75. Kom ihåg att konsekvens är nyckeln när det gäller långsiktig fitnessframgång.
 • Skapa nya mål: Sätt upp nya mål som rör din hälsa eller kondition, till exempel att springa ett maraton eller gå ner i vikt. Håll saker och ting fräscha genom att ändra din träning och prova olika aktiviteter som yoga, simning eller vandring utöver de vanliga övningarna på gymmet.
 • Införliva variation: Undvik tristess genom att blanda din träning och prova olika aktiviteter som yoga, simning eller vandring vid sidan av traditionella gymövningar.
 • Socialt stöd: På så sätt är det troligare att du håller dig ansvarig och samtidigt får vänner som kan uppmuntra dig på vägen.

Förbered dig på eventuella bakslag

Ingen är immun mot motgångar - vare sig de beror på sjukdom, skada eller att vi helt enkelt tappar bort våra träningsrutiner. Här är hur du förbereder dig för och övervinner dessa hinder:

 • Var realistisk: Förstå att motgångar är en normal del av alla träningsresor, och det är viktigt att inte vara för hård mot dig själv när de inträffar. Fokusera på att lära dig av erfarenheten och gå vidare.
 • Skapa beredskapsplaner: Ha reservalternativ för träning om din vanliga rutin inte är möjlig på grund av väder eller andra omständigheter. Om du till exempel inte kan springa utomhus kan du i stället försöka göra ett hemmabaserat konditionspass.
 • Prioritera vilodagar: Se till att du integrerar aktiv återhämtning i ditt schema så att du inte övertränar eller riskerar skador - kom ihåg att vila är lika viktigt som träning.

Genom att använda dessa strategier kan du säkerställa långsiktig framgång efter att ha slutfört 75 Hard Challenge och samtidigt minska sannolikheten för återfall. Kom ihåg att det krävs ett kontinuerligt engagemang för att upprätthålla hälsosamma vanor; därför är det viktigt att hålla fokus på personliga mål även efter att ha uppnått inledande milstolpar som att avsluta detta transformativa mentala tuffhetsprogram.

Om du funderar på att börja med 75 Hard men vill ha mer information om de potentiella riskerna med intensiva kurer som denna, kan du läsa vårt avsnitt om expertutlåtanden om effektivitet och risker genom att klicka här.

Livet efter 75 Hard Challenge kan vara en givande upplevelse, så länge du behåller dina sunda vanor och är beredd på eventuella motgångar. Det är viktigt att känna igen eventuella röda flaggor inom programmet som kan tyda på överträning eller skada, till exempel genom att utvärdera kostens hållbarhet.

75 hard food

Röda flaggor inom 75 Hard Challenge

Det är dock viktigt att vara medveten om vissa potentiella röda flaggor i utmaningen, som kan hindra dina framsteg eller till och med skada dig om du inte tar itu med dem på rätt sätt.

Känna igen tecken på överträning eller skada

Ett stort bekymmer med att börja 75 hårt är risken för överträning eller skador på grund av intensiteten och de strikta reglerna. Tecken på överträning kan vara ihållande trötthet, minskad prestation, fler skador och hormonella obalanser. För att undvika dessa problem under hela din 75-dagarsresa:

 • Håll rätt form under träningen för att undvika onödig belastning på muskler och leder.
 • Införliva aktiva återhämtningsdagar i din rutin genom att utföra övningar med låg intensitet som yoga eller stretching i stället för aktiviteter med hög belastning.
 • Om du upplever smärta utöver typisk muskelvärk efter ett träningspass bör du rådgöra med en sjukvårdspersonal innan du fortsätter med utmaningen.

Utvärdering av kostens hållbarhet

En viktig aspekt för att klara dag 1 till dag 75 är att följa en kostplan som är anpassad till dina individuella behov. Även om Frisella låter deltagarna välja sina egna dieter utifrån personliga mål finns det farhågor om huruvida vissa dieter är hållbara på lång sikt:

 1. Fad dieter: Undvik att falla offer för trendiga modekoster som lovar snabba resultat men ofta saknar viktiga näringsämnen som behövs för optimal hälsa. Välj i stället balanserade måltidsplaner som fokuserar på hela livsmedel som magra proteiner, frukt och grönsaker samt hälsosamma fetter.
 2. Restriktiva dieter: Extremt restriktiva dieter kan leda till näringsbrist eller störda ätmönster. Det är viktigt att välja en dietplan som ger tillräcklig näring utan att orsaka skada på lång sikt.

Rådgör med en dietist eller näringsläkare för att se till att den valda kostplanen är hållbar och passar dina behov/mål, med hänsyn till eventuella befintliga hälsoproblem.

Bevara balansen för långsiktig framgång

Utmaningen 75 Hard Challenge kräver att man strikt följer de dagliga uppgifterna, vilket kan vara både motiverande och överväldigande ibland. För att nå bestående framgång efter dag 75:

 • Inse att motgångar är normala under alla träningsprogram - om du missar ett träningspass eller gör fel i din diet, låt det inte helt och hållet spåra ur dina framsteg. Istället för att börja om från början varje gång, lär dig av dessa erfarenheter och fortsätt att gå framåt.
 • Skapa realistiska förväntningar på vad du hoppas kunna åstadkomma genom att slutföra utmaningen - kom ihåg att en verklig förändring kräver tid och ansträngning utöver 75 dagar.
 • Hitta stöd genom vänner, familjemedlemmar eller online-grupper som är särskilt inriktade på att hjälpa andra att klara av sina egna utmaningar.

Att använda dessa strategier kommer inte bara att hjälpa till att mildra potentiella röda flaggor inom 75 Hard Challenge utan också bidra avsevärt till att uppnå långvariga mentala seghetsvinster vid sidan av fysiska förbättringar under hela den här transformativa resan.

Slutsats

Sammanfattningsvis är 75 Hard Challenge ett omvälvande program för mental styrka som kräver strikt efterlevnad av sex viktiga regler. Även om det finns potentiella fördelar med att fullfölja hela 75 dagar, inklusive uppmuntran till hälsosammare livsstilsval och mental motståndskraft genom konsekvens, finns det också farhågor om att riskerna överväger fördelarna om man inte följer korrekt vägledning om att träna två gånger dagligen på ett säkert sätt och hållbara dieter som leder till misslyckande.

Innan du ger dig in i utmaningen är det viktigt att du bedömer om du är beredd att engagera dig och identifierar eventuella fallgropar. För dem som känner sig motiverade av intensiva utmaningar som denna kan det dock leda till bestående förändringar om man sätter upp långsiktiga mål och utvecklar strategier för att upprätthålla hälsosamma vanor efter utmaningen.

Om du letar efter högkvalitativa kosttillskott för att stödja din träningsresa under eller efter att du har börjat 75 hårt, kan du kolla in Cibdol. Cibdol erbjuder ett sortiment av kosttillskott som är tillverkade med naturliga komponenter och utvärderade av oberoende laboratorier för kvalitet och styrka.

75 Hard Challenge är ett bra program för dem som vill förbättra sin mentala styrka och kondition. Programmet kräver att deltagarna utför dagliga uppgifter i 75 dagar i sträck, utan några vilodagar. Några av uppgifterna är att läsa 10 sidor av en fackbok, dricka en liter vatten och ta framstegsbilder. Programmet kräver också att deltagarna följer en strikt diet och tränar två gånger om dagen i 45 minuter varje gång.

Programmet kan vara utmanande, men också givande. Många deltagare har rapporterat att de känner sig mer självsäkra och disciplinerade efter att ha slutfört utmaningen. Framstegsbilder kan också vara ett bra sätt att följa fysiska förändringar under hela 75 dagar.

Det är viktigt att notera att programmet inte passar alla. Det är viktigt att lyssna på din kropp och börja om igen om du behöver det. Aktiv återhämtning är också viktigt för att förebygga skador och utbrändhet.

Om du är redo för utmaningen, prova det! Kom bara ihåg att ta det dag för dag och hålla fast vid dina mål.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare