Senaste nytt | Page 4

  • Hur påverkar spermidin sömnen?

    February 16, 2024

    Spermidin, som finns i lagrad ost, svamp, fullkornsprodukter och baljväxter, kan förbättra sömnkvaliteten genom att stödja kroppens naturliga förnyelseprocess, autofagi, som är aktiv under sömnen. Det behövs mer forskning, men spermidinets potentiella fördelar sträcker sig längre än till sömn och bidrar till hjärthälsa och allmänt välbefinnande. En balanserad kost med spermidinrika livsmedel, tillsammans med en hälsosam livsstil, kan förbättra sömnen. Rådfråga alltid hälso- och sjukvårdspersonal innan du gör kostförändringar, särskilt om du har hälsoproblem.

  • Vad gör spermidin för kroppen?

    February 16, 2024

    Spermidin, en förening som är viktig för cellhälsan, finns i livsmedel som lagrad ost, svamp och baljväxter. Det stöder autofagi och hjälper till med cellförnyelse och livslängd. Fördelarna med spermidin inkluderar hjärthälsa, mental klarhet och immunförsvar. En balanserad kost rik på spermidin, tillsammans med regelbunden motion och stresshantering, främjar det allmänna välbefinnandet. Konsultation med en vårdgivare rekommenderas innan du gör kostförändringar eller tar kosttillskott för att säkerställa säkerhet och effektivitet.

  • Har Shilajit biverkningar?

    February 12, 2024

    Shilajit är en ayurvedisk tjärliknande substans från bergarter i Himalaya som används för att öka energi, kognition, manlig hälsa och bromsa åldrande. Dess viktigaste näringsämne är fulvosyra som kan bära mineraler och antioxidanter för att vitalisera celler. Inledande forskning visar några lovande hälsofördelar från minskad inflammation till möjligt skydd mot Alzheimer & rsquo; s. Högrenade kosttillskott verkar relativt säkra för de flesta vid ansvarsfull användning, men...

  • Är Shilajit säkert för kvinnor?

    February 12, 2024

    Shilajit är en potent herbo-mineralförening som har använts i traditionell indisk medicin för att säkert behandla hälsotillstånd hos både kvinnor och män i århundraden. Modern forskning stöder nu många av shilajit’s traditionella användningsområden – särskilt de som är relaterade till energi, åldrande, minne, immunitet, mental hälsa, hudhälsa, fertilitet och vitalitet. Kvalitet och dosering är avgörande för säkerheten. Shilajit verkar vara användbart...

  • Ökar Shilajit verkligen testosteron?

    February 12, 2024

    Shilajit, en herbo-mineralförening, har fått uppmärksamhet för att förbättra testosteron och manlig vitalitet. Bevisen är preliminära men lovande. Små pilotstudier på människor tyder på att shilajit kan öka de totala och fria testosteronnivåerna och även förbättra spermiehälsan hos infertila män. Även om resultaten motiverar mer forskning är de nuvarande bevisen för begränsade för att bekräfta effekterna. Shilajit verkar vara säkert på kort sikt när tungmetaller avlägsnas. Prata med din läkare om huruvida shilajit passar in i din hormonella hälsoplan.

  • Är det okej att ta Shilajit varje dag?

    February 12, 2024

    Shilajit är en antioxidantrik biomassa som används i Ayurveda för att öka energi, immunitet, hjärnfunktion, fertilitet och mer. Preliminär forskning tyder på att shilajit kan erbjuda kognitiva, fysiska, reproduktiva och hälsofördelar. När shilajit tas regelbundet i optimala doser på 100-500 mg och kommer från kvalitetsrenare verkar det vara säkert för de flesta människor. Rådgör dock med din läkare innan du använder shilajit-tillskott, särskilt om du är gravid, tar mediciner eller har hälsotillstånd. Fler studier på människor behövs fortfarande.

  • Kan jag ta shilajit och ashwagandha tillsammans?

    February 12, 2024

    Shilajit och ashwagandha är populära ayurvediska örter som kan tas tillsammans för att förstärka deras fördelar. Shilajit förbättrar energi, immunitet och sinnesfunktioner medan ashwagandha lindrar stress och förbättrar minne och fysisk prestationsförmåga. Att inta 250-500 mg shilajit och 300-600 mg ashwagandha dagligen verkar säkert och bidrar till att främja vitaliteten. Börja med lägre doser. Följ doseringsanvisningarna, hälsosamma livsstilsvanor som regelbunden motion och balanserad kost för optimalt välbefinnande.

  • När ska Shilajit tas?

    February 9, 2024

    Den urgamla ayurvediska Shilajit, som i århundraden sipprat fram ur asiatiska bergsskrevor, innehåller över 80 föryngrande mineraler. Denna kraftfulla “förstörare av svaghet” bygger upp energi, vitalitet och välbefinnande. Ayurveda rekommenderar att man tar en ärtstor dos Shilajit på morgonen på fastande mage. Sublingual absorption under tungan transporterar snabbt föreningarna till blodcirkulationen. Att börja dagen med mineralrik Shilajit stimulerar cellens ämnesomsättning och minskar trötthet på ett holistiskt sätt.

Produktsökare