Senaste nytt | Page 34

  • 10 bästa livsmedel att äta för hälsosam hårväxt enligt dietister

    October 4, 2023

    Din kost och näring har en stor inverkan på ditt hårs hälsa och tillväxt. Att äta näringsrika livsmedel som innehåller protein, omega-3, järn, zink och vitaminerna A, C och E ger dig byggstenarna för ett glänsande, friskt hår.Fokusera på att få i dig mycket av livsmedel som fet fisk, ägg, avokado, nötter, frön, yoghurt, bladgrönsaker och sötpotatis.

  • Reparerar skadade hårsäckar för sund hårväxt

    October 4, 2023

    Välmående hår beror på välmående hårsäckar. Visst håravfall är oundvikligt med åldern, men genom att ta väl hand om ditt hår och din hårbotten kan du maximera follikelfunktionen och hårtillväxten. Var noga med att använda skonsamma hårprodukter, behandla infektioner tidigt och hantera stressnivåer. Om du tappar mycket hår bör du kontakta en läkare.

  • Hur du upptäcker tecken på uttorkat hår och ger nytt liv åt dina torra lockar

    October 3, 2023

    Uttorkat hår saknar fuktinnehåll, vilket gör det torrt och skadat. Övertvätt, värmestyling, hårt vatten, klor och kemisk behandling kan orsaka uttorkning. Behandla med återfuktande ingredienser som oljor och masker. Tvätta håret mer sällan, använd kallare vatten, applicera balsam före schamponering och gör hårmasker. Trimma håret, använd värmeskyddande medel, örngott i silke och djupbehandlingar. Med rätt hårvårdsregim kan du återställa fukten och reparera uttorkat hår.

  • Undernäring kan leda till håravfall - men det är ofta reversibelt med rätt kost

    October 3, 2023

    Undernäring på grund av brist på protein, vitaminer och mineraler är en vanlig reversibel orsak till håravfall. Brist på järn, zink, protein och andra näringsämnen försämrar hårväxten. Att åtgärda dessa brister genom en balanserad näringsrik kost och riktade kosttillskott kan hjälpa till att återställa hårväxten på 3-6 månader. Snabb viktminskning och tvångsbantning bidrar till håravfall. För ett friskt hår...

  • Vad orsakar svagt hår? Och håravfall?

    October 3, 2023

    Svagt och uttunnat hår orsakas ofta av hormoner, stress, hårbottenproblem, skador från styling och näringsbrist. Var försiktig när du borstar ömtåligt hår och begränsa värmestyling. Vårda håret regelbundet för att förebygga torrhet och brott. Svaga rötter är en vanlig orsak, så fokusera på hårbottenhälsa med massage, ljusterapi, riktade behandlingar och näring. Med en konsekvent rutin som är skräddarsydd för dina behov kan du stärka överansträngda folliklar för förnyad tjocklek och glans.

  • Hur ser skadat hår ut? - Tecken på att ditt hår kan vara ohälsosamt

    October 3, 2023

    Skadat hår visar tecken som kluvna toppar, brott, frissighet, torrhet och överflödigt fjällande. Överanvändning av heta verktyg, kemisk behandling, dålig näring, medicinska tillstånd och felaktig hårvård orsakar skador över tid. För att vårda håret tillbaka till hälsa, djupbehandla regelbundet, trimma kluvna toppar, begränsa värmestyling, kamma försiktigt med en brettandad kam, använd reparerande produkter med keratin och oljor, förbättra kosten...

  • 7 naturliga sätt att förbättra din hårstruktur på bara en vecka

    October 3, 2023

    Den här artikeln beskriver 7 naturliga huskurer för att förbättra din hårstruktur på bara en vecka. De inkluderar användning av aloe vera gel, avokadomasker, ölsköljningar, risvatten, äppelcidervinäger, kokosnötolja och äggmasker. Du får också tips om hur du behåller din förbättrade hårstruktur genom djupkonditionering, lufttorkning, trimning av kluvna toppar, värmeskydd, en hälsosam kost och begränsning av övertvättning. Genom att följa dessa behandlings- och underhållstips kan du stärka håret, minska skador och tillföra glans för din bästa textur någonsin.

  • Hur man återfuktar torrt hår: Tips för att återfukta ditt hår idag.

    October 3, 2023

    Torrt, sprött hår som saknar glans behöver fukt. Tvätta håret mindre och använd skonsamma, återfuktande schampon och masker. Låt håret lufttorka, borsta inte när det är vått och skydda mot sol och klor. Oljor och leave-ins binder fukt. Undvik starka sulfater, gnugga vått hår med handdukar och överanvänd heta verktyg. Rätt återfuktning och undvikande av skador återställer hårets naturliga fuktbalans. Att återfukta din hårtyp ordentligt är nyckeln till att åtgärda torrhet.

Produktsökare