Senaste nytt | Page 48

  • Vitamin B12 vs B-komplex

    September 14, 2023

    Vitamin B12 och B-komplex erbjuder överlappande och kompletterande fördelar. B12 ger riktade fördelar för dem som har brist, medan B-komplex ger fullständiga fördelar med B-vitaminer. Det ideala tillvägagångssättet kan vara att ta både – ett B-komplex för spektrumet av fördelar plus B12 för att maximera nivåerna. Detta säkerställer att du får bristskydd från B12 och energi, hjärnhälsa och stressförsvar från alla åtta B-vitaminer.

  • Varför hittar min hjärna alltid något att oroa sig för?

    September 14, 2023

    För personer som är benägna att drabbas av ångest kan repetitiv oro vara försvagande. Men genom att förstå hjärnans hotresponssystem kan vi rikta in oss på områden som amygdala och prefrontala cortex för att lugna ångestkretsarna. Tekniker som mindfulness, KBT, livsstilsförändringar och mediciner på kort sikt kan alla hjälpa till att omkoppla hjärnan från överdriven hotuppfattning.

  • Vilka är tecknen på oro?

    September 14, 2023

    Oron blir problematisk när den är överdriven, okontrollerbar och stör det dagliga livet. Att känna igen tecknen på kronisk oro är ett viktigt första steg. I den här artikeln beskrivs skillnaderna mellan normal oro och överdriven oro, de viktigaste symptomen, hälsoeffekterna, orsakerna och när man kan söka stöd. Effektiva behandlingar som terapi, medicinering och självhjälpsstrategier kan hjälpa dig att återfå kontrollen.

  • Vilka är de 10 vanligaste sakerna som människor oroar sig för?

    September 14, 2023

    Oron och ångest är vanliga mänskliga upplevelser. Enligt studier och undersökningar är oro för ekonomi, familj, arbete, hälsa, relationer och världshändelser några av de vanligaste bekymmer som rapporteras av vuxna. Det är normalt att känna viss oro, men kronisk oro kan vara skadlig. Det finns många effektiva strategier och behandlingar för att hantera överdriven, improduktiv oro.

  • Vilka är 5 symptom på ångest?

    September 14, 2023

    Angeststörningar innebär mer än tillfällig oro eller nervositet. Symtom som överdriven, okontrollerbar oro, irritabilitet, muskelspänningar, trötthet och rastlöshet stör det dagliga livet. Obalanser i hjärnans kemikalier och regioner ligger bakom dessa symtom. Om ångest allvarligt påverkar din funktionsförmåga bör du söka professionellt stöd. Effektiv behandling finns tillgänglig.

  • Vad är skillnaden mellan ångest och paranoida tankar?

    September 14, 2023

    En förståelse för skillnaderna mellan ångest och paranoida tankar gör det möjligt att fastställa de drivande faktorerna bakom symtomen. Denna tydlighet banar väg för skräddarsydd behandling. Att få kontroll över oro och rädsla eller irrationell misstänksamhet är möjligt med evidensbaserad hjälp.

  • Vad är tvångstankar?

    September 14, 2023

    Obsessiv-kompulsiv sjukdom (OCD) innebär tvångstankar och tvångshandlingar som stör det dagliga livet. Tvångstankar är återkommande, ihållande, oönskade tankar, bilder eller begär som orsakar ångest. Exempel på detta är rädsla för smitta, aggressiva eller sexuella bilder och behov av symmetri. Om tvångstankarna är frekventa, okontrollerbara och plågsamma bör du kontakta en psykolog. Behandling av tvångssyndrom omfattar terapi och att motstå tvångstankar.

  • Vad är 90 minuters sömnstrategi?

    September 13, 2023

    Sömnstrategin 90 minuter syftar till att anpassa dina sömncykler till din dygnsrytm genom att tajma sömnen i steg om 90 minuter. Detta tillvägagångssätt för att få igång kroppens naturliga sömnstadier kan bidra till att förbättra sömnkvaliteten, energinivåerna, den kognitiva funktionen, produktiviteten och den allmänna hälsan. Men fungerar det?

Produktsökare