Gör magnesium dig sömnig under dagen?

Published:

Känner du dig slö under dagen? Undrar du om magnesium milligram kan vara boven bakom din dåsighet på förmiddagen? Tja, du är inte ensam. Många har hört talas om den potentiella kopplingen mellan magnesium och sömnighet på dagen. Men har detta viktiga mineral verkligen någon inverkan på din energinivå när solen skiner? Mindbodygreen undersöker sambandet mellan magnesium och sömnlöshet, samt hur det påverkar dygnsrytmen.

Låt oss fördjupa oss i detta spännande ämne och ta reda på om magnesium spelar någon roll när det gäller att orsaka sömnighet och insomnia. Vi ska undersöka hur magnesium påverkar sömnighet dagtid, undersöka sambandet mellan magnesium och trötthet samt ta reda på hur detta mäktiga mineral kan påverka din trötthet dagtid och dina muskelkramper.

gör magnesium dig sömnig under dagen

Så ta en kopp kaffe (eller kanske inte!) när vi ger oss ut på denna resa för att avslöja mysterierna kring magnesiums potentiella inverkan på din dagliga vakenhet. Om du har sömnproblem eller vill optimera dina sömncykler kan det vara bra att lägga till ett magnesiumtillskott i din rutin. mindbodygreen föreslår att du utforskar de potentiella fördelarna med magnesium för bättre sömn.

Magnesiums inverkan på sömnighet under dagtid

Magnesiums roll för att främja vilsam sömn

Magnesium, en essentiell mineral, spelar en avgörande roll för att upprätthålla hälsosamma sömnmönster. Magnesium medverkar i regleringen av signalsubstanser och hormoner och bidrar till en god nattsömn. När magnesiumnivåerna är optimala kan det förbättra kvaliteten och varaktigheten på din sömn, vilket leder till förbättrad vakenhet dagtid. Att ta ett magnesiumtillskott kan vara bra för dem som kämpar med sömnlöshet eller snarkning, eftersom det kan hjälpa till att reglera sömnen och minska störningarna. Vi rekommenderar att du tar ca 400 mg magnesium dagligen för att få optimal sömn.

Forskning har visat att magnesiumbrist är förknippat med olika sömnstörningssymtom, inklusive insomningssvårigheter, täta uppvaknanden under natten, restless legs syndrom och tidigt uppvaknande på morgonen. Genom att säkerställa ett tillräckligt intag av magnesium kan du uppleva en lugnare och mer oavbruten sömn, vilket lindrar symtomen på sömnlöshet och snarkning. Dessutom kan magnesium också hjälpa till att förebygga anemi.

Hur magnesium kan bidra till att minska sömnighet dagtid

En viktig faktor som bidrar till sömnighet dagtid är otillräcklig eller dålig sömn på natten. Magnesium, ett tillskott, kan indirekt lindra detta problem genom att förbättra din övergripande sömnrutin. Genom att förbättra kvaliteten på din sömn minskar sannolikheten för att du känner dig alltför sömnig under dagen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för personer som upplever snarkning, rastlösa bensyndrom eller anemi.

Dessutom har magnesium visat sig ha en positiv inverkan på sömnproblem och sömnstörningar. Det hjälper till exempel till att reglera blodsockernivåerna och kortisolnivåerna - som båda kan påverka energinivåerna under hela dagen. Genom att stabilisera blodsockernivån förhindrar magnesium plötsliga blodsockerfall som kan leda till trötthet och dåsighet. Det modulerar kortisolutsöndringen, vilket minskar stressnivåerna och främjar bättre sömn. Denna information stöds av Sleep Foundation.

Dessutom visar studier att ett tillräckligt magnesiumintag bidrar till en sund blodtrycksreglering, vilket kan hjälpa till att motverka dagtrötthet och sömnighet. Högt blodtryck kan bidra till känslor av slöhet och trötthet under dagen, vilket är vanliga symtom på anemi och sömnstörningar. Genom att upprätthålla optimala blodtrycksnivåer genom sina vasodilaterande effekter kan magnesium också förbättra sömnens varaktighet och lindra symtom på sömnstörningar.

Undersökning av sambandet mellan magnesiumnivåer och vakenhet under dagen

Ny forskning tyder på att det kan finnas könsskillnader i sambandet mellan magnesiumintag via kosten och minskade symtom på sömnighet under dagtid. En studie som genomfördes på kvinnor visade att ett högre intag av magnesium via kosten var förknippat med minskade snarkningssymtom. Det krävs dock ytterligare undersökningar för att fastställa om liknande effekter observeras hos män.

Magnesiums inverkan på sömnighet och snarkning under dagtid kan sträcka sig längre än till dess roll för att främja god sömn och reglera fysiologiska faktorer. Vissa studier har undersökt den potentiella kopplingen mellan magnesiumbrist och psykiska tillstånd som depression. Depression kan ofta yttra sig som överdriven sömnighet under dagen. Även om det behövs mer forskning för att fastställa ett direkt samband, kan ett tillräckligt magnesiumintag bidra till det allmänna psykiska välbefinnandet och potentiellt lindra sömnighet under dagen i samband med depressiva symtom och snarkning.

Kan magnesiumtillskott orsaka trötthet?

Undersöka om magnesiumtillskott kan framkalla trötthet

Magnesium är en viktig mineral som spelar en avgörande roll för olika kroppsfunktioner, inklusive sömn och avkoppling. Magnesium är allmänt känt för sin förmåga att främja avslappning och underlätta sömn, men det har spekulerats i om överdriven magnesiumkonsumtion kan orsaka trötthet under dagen. Låt oss fördjupa oss i detta ämne och utforska de potentiella effekterna av högt magnesiumintag på snarkning och människors koppling till trötthet.

Det är viktigt att notera att låga nivåer av magnesium i kroppen har förknippats med restless legs syndrom, en sjukdom som kännetecknas av ett oemotståndligt behov av att röra benen, ofta tillsammans med obehagliga förnimmelser. I sådana fall kan tillskott av magnesium lindra symtomen och förbättra sömnkvaliteten för personer med denna störning. Att ta ytterligare tillskott behöver dock inte nödvändigtvis resultera i sömnighet dagtid eftersom det beror på individuell konsumtion av data.

Förståelse för potentiella biverkningar av överdrivet magnesiumintag

Även om magnesium i allmänhet är säkert att konsumera när det tas inom rekommenderade gränser, kan överdrivet intag leda till vissa biverkningar. En sådan biverkning är trötthet eller dåsighet, som kan uppstå vid intag av extremt höga doser magnesium eller vid kombination av flera källor till tillskott. Dessa sömnstörningssymtom kan drabba personer som har sömnproblem eller kämpar med sin sömnlängd.

En viktig faktor att ta hänsyn till är den individuella toleransnivån när det gäller tillräckligt med magnesium. Vissa människor kan vara mer känsliga för förändringar i sin mineralbalans än andra, särskilt när det gäller magnesiumtillskott. Därför är det viktigt att övervaka din kropps svar och justera din magnesiumkonsumtion i enlighet därmed för att undvika överskott av magnesium.

Avslöja missuppfattningar om att magnesium orsakar trötthet

Det finns vanliga missuppfattningar som direkt kopplar magnesiumkonsumtion till dagtrötthet hos män. Vetenskapliga bevis stöder dock inte universellt dessa påståenden. Magnesium i sig har inga lugnande egenskaper som i sig skulle få människor att känna sig sömniga under dagen.

Faktum är att ett tillräckligt magnesiumintag kan ha positiva effekter på energiproduktionen i kroppen hos både män och kvinnor. Magnesium bidrar till att omvandla mat till energi och hjälper till med korrekt muskelfunktion - faktorer som är avgörande för att bekämpa trötthet och säkerställa tillräcklig sömntid.

Det är värt att notera att trötthet hos kvinnor kan tillskrivas olika underliggande faktorer, såsom anemi eller brist på sömnkvalitet. Istället för att enbart tillskriva trötthet till magnesiumkonsumtion är det viktigt för kvinnor att överväga andra potentiella orsaker och ta itu med dem i enlighet därmed.

Förstå hur magnesium fungerar som stöd för sömnen

Förklaring av hur magnesium hjälper till att reglera sömnmönster

Magnesium, en viktig mineral som finns i riklig mängd i kroppen, spelar en avgörande roll för att främja kvalitetssömn. Magnesium är involverat i olika biokemiska reaktioner, vilket gör det till en viktig komponent för att upprätthålla hälsosamma sömnmönster, särskilt för kvinnor. Tillräcklig konsumtion av magnesium är viktigt för kvinnor för att säkerställa en god natts sömn.

Ett av de viktigaste sätten som magnesium bidrar till mäns sömn är genom att reglera produktionen av melatonin, som ofta kallas "sömnhormonet". Melatonin hjälper till att styra vår naturliga sömn- och vakenhetscykel och signalerar till vår kropp när det är dags för män att vila. Magnesium hjälper till att omvandla tryptofan till serotonin, som sedan omvandlas till melatonin. Denna process säkerställer att tillräckliga nivåer av melatonin finns tillgängliga för att framkalla och bibehålla vilsam sömn för män.

Magnesium fungerar också som ett naturligt avslappningsmedel genom att binda till GABA-receptorer (gamma-aminosmörsyra) i hjärnan. GABA är en hämmande neurotransmittor som hjälper till att lugna nervaktiviteten och främjar avslappning. Genom att förbättra GABA-receptorernas funktion bidrar magnesium till att minska ångest- och stressnivåerna, vilket möjliggör en lugnare övergång till sömn. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för män som upplever symtom på sömnstörningar och som vill förbättra sin sömnlängd. Dessutom har magnesiumkonsumtion kopplats till bättre sömnkvalitet hos män.

Betonar vikten av korrekta magnesiumnivåer för god sömn

Ett optimalt magnesiumintag är avgörande för att kvinnor ska få en god och störningsfri sömn. När kvinnors kroppar saknar tillräckliga mängder av denna mineral kan det leda till olika störningar i deras sömnmönster.

Brist på magnesium kan leda till ökade nivåer av kortisol, allmänt känt som "stresshormonet", särskilt hos kvinnor. Förhöjda kortisolnivåer kan göra det svårt för kvinnor att somna eller somna hela natten. Låga magnesiumnivåer har förknippats med restless leg syndrome (RLS), ett tillstånd som kännetecknas av obehagliga känslor och ett oemotståndligt behov av att röra på benen under vila.

Dessutom har otillräcklig magnesiumkonsumtion hos kvinnor kopplats till sömnlöshet och andra sömnstörningar. Studier har visat att tillskott av magnesium kan förbättra den totala sömnkvaliteten för kvinnor genom att minska antalet uppvaknanden nattetid och öka den totala sömntiden.

För att säkerställa optimal sömn bör du överväga att införliva magnesiumrika livsmedel i din kost. Gröna bladgrönsaker, nötter, frön, fullkornsprodukter och baljväxter är en utmärkt källa till detta viktiga mineral.

Upptäck hur brist på magnesium kan störa din sömn

Brist på magnesium kan ha en betydande inverkan på sömnkvaliteten och sömnkonsumtionen. Flera faktorer, inklusive dåliga kostval, vissa medicinska tillstånd och livsstilsvanor, bidrar till utvecklingen av magnesiumbrist.

Otillräckligt intag av magnesiumrika livsmedel är en av de främsta orsakerna till symtom på sömnstörningar. Den moderna västerländska kosten innehåller ofta inte tillräckliga mängder av dessa näringstäta livsmedel, vilket leder till suboptimala magnesiumnivåer och påverkar sömnens varaktighet. Överdriven konsumtion av koffein och alkohol kan tömma kroppens magnesiumförråd, vilket ytterligare förvärrar sömnproblemen.

Vissa medicinska tillstånd som gastrointestinala störningar (t.ex. Crohns sjukdom) och njursjukdomar kan försämra absorptionen och retentionen av magnesium i kroppen. Dessutom kan läkemedel som diuretika och protonpumpshämmare (PPI) öka urinutsöndringen av magnesium eller störa dess absorption. Dessa tillstånd och mediciner kan påverka magnesiumkonsumtionen och sömnens varaktighet.

Det är viktigt att notera att även om låga nivåer av magnesiumkonsumtion kan störa sömnmönstret, bör tillskott med detta mineral göras med försiktighet. Det är lämpligt att rådgöra med en läkare för att bestämma lämpliga doser och se till att det inte interagerar negativt med befintliga mediciner eller hälsotillstånd.

Vetenskapen bakom magnesiums effekt på sömnen

Granskning av vetenskapliga studier som stöder användningen av magnesium för bättre sömn

Vetenskapliga studier har belyst de potentiella fördelarna med magnesiumintag för att främja bättre sömn. I en studie, Jiangsu Nutrition Study, undersöktes sambandet mellan magnesiumintag via kosten och sömnkvalitet hos ett stort urval vuxna. Resultaten visade ett positivt samband mellan högre magnesiumkonsumtion och förbättrad sömnlängd och effektivitet. Detta tyder på att en ökad magnesiumkonsumtion i kosten potentiellt kan leda till bättre sömn.

En annan klinisk prövning undersökte effekterna av magnesiumoxidkonsumtion på personer med sömnlöshet. Deltagare som intog magnesiumoxid rapporterade betydande förbättringar av sin totala sömnkvalitet jämfört med dem som fick placebo. Dessa resultat ger ytterligare belägg för att konsumtion av magnesium förbättrar sömnen.

Förståelse för hur specifika mekanismer som involverar neurotransmittorer bidrar till dess effektivitet

För att förstå varför magnesium kan främja bättre sömn är det viktigt att undersöka de specifika mekanismer som bidrar till dess effektivitet när det gäller att främja avslappning och framkalla sömnighet. Magnesiumkonsumtion spelar en avgörande roll för regleringen av neurotransmittorer som är involverade i att främja avslappning och framkalla sömnighet.

En sådan neurotransmittor är gammaaminosmörsyra (GABA), som fungerar som en hämmande signal i hjärnan, lugnar neuronal aktivitet och främjar avslappning. Magnesium bidrar till GABA-funktionen genom att binda till specifika receptorer, förstärka GABA:s hämmande effekter och bidra till att lugna nervsystemet. Detta kan vara till nytta för personer som upplever sömnstörningar, eftersom det hjälper till att reglera deras konsumtion.

Magnesiumkonsumtion modulerar också melatoninproduktionen, ett hormon som ansvarar för att reglera vår naturliga dygnsrytm. Forskning tyder på att tillräckliga nivåer av magnesium är nödvändiga för optimal melatoninsyntes, vilket säkerställer att våra kroppar kan följa en hälsosam sömn-vakenhetscykel.

Forskning som visar att sömnkvaliteten förbättras med ökat intag av magnesium via kosten eller som tillskott

Många studier har visat att ett ökat intag av magnesium via kosten eller som tillskott kan leda till förbättrad sömnkvalitet. Till exempel har ökad magnesiumkonsumtion visat sig förbättra sömnkvaliteten.

  1. En studie på äldre personer visade att intag av magnesiumrika livsmedel ledde till färre nattliga uppvaknanden och förbättrad generell sömnkvalitet.

  2. En annan undersökning fokuserade på personer med restless leg syndrome, ett tillstånd som ofta stör sömnen. Studien visade att magnesiumtillskott signifikant minskade symtomens svårighetsgrad och förbättrade sömnkvaliteten hos dessa individer. Detta belyser de potentiella fördelarna med magnesiumkonsumtion för personer med restless leg-syndrom.

  3. I en separat studie på personer med mild till måttlig ångest minskade magnesiumtillskottet inte bara ångestnivåerna utan förbättrade också sömnkvaliteten. Denna studie tyder på att magnesiumkonsumtion kan ha positiva effekter på ångest och sömn.

Sammantaget tyder dessa studier på att man kan sova bättre genom att ta magnesium i kosten eller genom att ta magnesiumtillskott, eftersom det påverkar olika bakomliggande faktorer som ångest, rastlöshet och reglering av neurotransmittorer.

Potentiella biverkningar av magnesiumtillskott

Överdriven användning av kompletterande former av magnesium kan potentiellt leda till olika negativa effekter, inklusive symtom på sömnstörningar. Magnesium är en viktig mineral som spelar en avgörande roll i många kroppsfunktioner, men det är viktigt att förstå försiktighetsåtgärderna och de rekommenderade doserna för att undvika negativa resultat relaterade till sömnstörningar.

Ett vanligt problem i samband med överdriven magnesiumkonsumtion är obehag i mag-tarmkanalen. Att ta för mycket magnesium kan orsaka symtom som diarré, illamående och magkramper. Det är dock värt att notera att dessa biverkningar är mer benägna att uppstå vid konsumtion av vissa former av magnesiumtillskott, såsom magnesiumcitrat, som har en laxerande effekt. Att välja alternativa former som magnesiumbisglycinat kan hjälpa till att minimera dessa gastrointestinala problem samtidigt som man fortfarande skördar fördelarna med tillskott.

En annan potentiell bieffekt av överdrivet magnesiumintag är dess inverkan på sömnmönstret. Magnesium har blivit allmänt erkänt för sin förmåga att främja avslappning och förbättra sömnkvaliteten. Vissa individer kan dock uppleva dåsighet eller sömnighet dagtid om de konsumerar höga doser magnesium under dagen. Detta kan bero på dess lugnande effekt på nervsystemet. Det är tillrådligt att rådgöra med vårdpersonal eller följa rekommenderade doser när du använder kompletterande magnesium för bättre sömn utan oönskad sömnighet dagtid.

Det är också viktigt att beakta risken för att utveckla magnesiumtoxicitet vid överdriven konsumtion av denna mineral. Även om det är sällsynt kan överdrivet intag leda till hypermagnesemi, vilket innebär onormalt höga nivåer av magnesium i blodet. Symtom på magnesiumförgiftning inkluderar muskelsvaghet, lågt blodtryck, oregelbunden hjärtrytm och i allvarliga fall även andningssvårigheter. För att förhindra sådana komplikationer är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen och övervaka ditt totala intag från både kostkällor och kosttillskott.

Å andra sidan kan otillräckliga nivåer av magnesium också ha skadliga effekter på din hälsa. Magnesiumbrist är förknippat med muskelkramper, trötthet, irritabilitet och andra symtom som kan påverka den dagliga funktionen. Därför är det viktigt att hitta en balans och upprätthålla optimala magnesiumnivåer genom lämpliga tillskott eller kostförändringar.

Sammanfattningsvis kan sägas att även om magnesiumtillskott kan ge många fördelar är det viktigt att vara medveten om potentiella biverkningar och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Att undvika överdrivet intag, välja rätt form av magnesiumtillskott och följa rekommenderade doser är nyckelfaktorer för att förhindra negativa resultat. Genom att övervaka din totala magnesiumkonsumtion från både kosttillskott och livsmedel kan du upprätthålla en hälsosam balans och undvika brister eller toxicitet. Rådgör alltid med hälso- och sjukvårdspersonal för personlig rådgivning om magnesiumtillskott baserat på dina specifika behov och hälsotillstånd.

Införliva magnesium i din sömnrutin

Praktiska tips för att införliva livsmedel som är rika på naturliga magnesiumkällor i din kost

En mineral som ofta förbises är magnesium. Magnesium spelar inte bara en avgörande roll för olika kroppsfunktioner, utan har också potential att bidra till bättre sömn. Om du kämpar med sömnproblem eller helt enkelt vill förbättra kvaliteten på din vilsamma sömn kan det vara värt att överväga att införliva magnesium i din sömnrutin.

Ett sätt att öka ditt magnesiumintag är att inkludera livsmedel som är naturligt rika på denna viktiga mineral i din kost. Mörka bladgrönsaker som spenat och grönkål är utmärkta källor till magnesium. Nötter och frön som mandlar, cashewnötter, pumpafrön och linfrön är också fulla av denna nyttiga mineral. Fullkornsprodukter som råris och quinoa kan bidra avsevärt till din magnesiumkonsumtion.

Lämplig tidpunkt och dosering vid användning av kosttillskott för att förbättra sömnkvaliteten

Om du upplever symtom på sömnstörningar och känner att ditt intag av magnesium via kosten kanske inte är tillräckligt för att tillgodose dina behov, kan det vara ett alternativ att ta magnesiumtillskott. Det är dock viktigt att tänka på lämplig tidpunkt och dosering för optimala resultat.

Att ta ett tillskott som innehåller magnesium före sänggåendet kan hjälpa till att slappna av både kropp och själ, vilket främjar en mer vilsam natts sömn. Sleep Foundation rekommenderar att man börjar med en låg dos (ca 200-400 mg) och gradvis ökar dosen om det behövs. Det är tillrådligt att rådgöra med hälso- och sjukvårdspersonal innan du påbörjar en ny kosttillskottsregim.

Alternativa metoder: Bad med epsomsalt för ökad absorption genom huden

Förutom kostförändringar och kosttillskott finns det alternativa metoder för att införliva magnesium i din sömnrutin. En populär metod är att ta bad med Epsomsalt.

Epsomsalter kan potentiellt hjälpa till med symtom på sömnstörningar. Dessa salter innehåller höga halter av magnesiumsulfat, som kan absorberas genom huden när man badar. Genom att tillsätta Epsomsalt i badvattnet och låta det ligga i ca 20 minuter före sänggåendet kan du öka magnesiumnivåerna och främja avslappning.

Slutsats

Så, gör magnesium dig sömnig under dagen? Svaret är ja, men det är viktigt att förstå hur och varför.

Experter har funnit att magnesium kan påverka sömnighet på dagtid genom att främja avslappning och lugna nervsystemet. Denna mineral har visat sig bidra till att reglera melatoninproduktionen, ett hormon som spelar en avgörande roll för sömn- och vakenhetscyklerna.

Magnesiumtillskott kan bidra till bättre sömnkvalitet, men de kan också orsaka trötthet om de tas i för stora mängder. Det är viktigt att hitta rätt dosering för din kropp och rådgöra med en läkare innan du börjar ta något tillskott.

Det är viktigt att förstå hur magnesium fungerar som sömnstöd. Magnesium hjälper till att aktivera signalsubstanser som främjar avslappning, t.ex. GABA, samtidigt som det minskar kortisolnivåerna, ett stresshormon som kan störa sömnen.

Vetenskapen bakom magnesiums effekt på sömnen ligger i dess förmåga att binda till gamma-aminosmörsyra (GABA)-receptorer i hjärnan. Denna bindningsprocess hjälper till att lugna det centrala nervsystemet och framkalla känslor av avslappning och dåsighet.

Även om magnesiumtillskott kan vara till nytta för många personer som kämpar med sömnproblem, är det viktigt att vara medveten om potentiella biverkningar. Dessa kan inkludera matsmältningsbesvär eller diarré när man tar höga doser magnesium oralt. Att välja ett välrenommerat varumärke och följa rekommenderade doser kan minimera dessa risker.

Att införliva magnesium i din sömnrutin kan göras på olika sätt. Du kan välja orala tillskott eller prova att använda topiska former som sprayer eller lotioner som innehåller magnesiumolja. Att experimentera med olika former hjälper dig att hitta det som fungerar bäst för dig.

Sammanfattningsvis stöds intag av magnesium för förbättrad sömnkvalitet under dagen av vetenskapliga bevis och expertutlåtanden. Det är dock viktigt att börja med lämpliga doser och rådgöra med vårdpersonal om du har några frågor eller redan existerande tillstånd.

Nu när du vet mer om hur magnesium påverkar sömnighet dagtid kan du vidta åtgärder för att få bättre vila! Införliva magnesium i din sömnrutin och upplev de potentiella fördelar som det kan erbjuda.

Vanliga frågor

Kan jag ta magnesiumtillskott om jag redan tar andra mediciner?

Innan du lägger till några nya kosttillskott i din rutin, särskilt om du tar andra mediciner, är det alltid bäst att rådgöra med din vårdgivare. De kan ge dig råd om potentiella interaktioner eller justeringar som kan vara nödvändiga för ditt magnesiumintag. Se till att du får i dig tillräckligt med magnesium via kosten eller överväg magnesiumbisglycinat som ett tillskottsalternativ.

Hur lång tid tar det innan magnesium börjar verka för bättre sömn?

Den tid det tar för magnesium att påverka sömnkvaliteten kan variera från person till person. Vissa personer kan märka förbättringar inom några dagar, medan andra kan behöva flera veckors konsekvent tillskott.

Kan jag få i mig tillräckligt med magnesium enbart genom kosten?

Även om det är möjligt att få i sig en del magnesium genom en balanserad kost som är rik på livsmedel som bladgrönsaker, nötter och fullkornsprodukter, är det fortfarande många som inte når upp till det rekommenderade dagliga intaget. I sådana fall kan tillskott hjälpa till att överbrygga gapet.

Finns det några specifika former av magnesium som är mer effektiva för att stödja sömnen?

Olika former av magnesium har varierande absorptionshastighet och biotillgänglighet. Några populära alternativ inkluderar magnesiumcitrat, glycinat eller threonat. Det är värt att experimentera med olika former för att hitta det som fungerar bäst för dig.

Är det säkert att ge magnesiumtillskott till barn eller tonåringar?

Barn och tonåringar bör endast ta kosttillskott med magnesium under överinseende av hälso- och sjukvårdspersonal. Lämplig dosering av magnesiumbisglycinat beror på ålder, vikt och individuella behov av magnesiumintag och -förbrukning via kosten.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare