Idrottare använder cannabis som ett träningsverktyg

Last updated:

Published:

Flera kopplingar mellan cannabis och idrott har upptäckts. De positiva effekterna av cannabis väckte stort intresse i idrottsvärlden. Den allmänna stereotypen av en cannabiskonsument är en pizza slukande soffliggande människa, även om denna stereotyp kontinuerligt krossas av framstegen inom cannabiskulturen och vetenskaplig forskning. Låt oss se kopplingen mellan idrottare och cannabis, och hur det påverkar deras prestationer.

MICHAEL PHELPS

Låt oss börja med den legendariske idrottaren Michael Phelps. Med 23 olympiska guldmedaljer slog Phelps världsrekordet i de olympiska spelen. Som många redan vet, 3 månader efter OS i Peking, tog någon en bild av Phelps när han rökte en bong. Naturligtvis orsakade detta en hel del kontroverser; en världsberömd idrottsman är en droganvändare. Phelps bad om ursäkt för denna incident. Denna händelse betydde mer för cannabisvärlden än vad som möter ögat; hur kan en rekordbrytande guldmedaljör konsumera ogräs, är det inte dåligt för atletisk prestanda? Som Phelps demonstrerade, tydligen inte. Det är viktigt att notera att Phelps inte aktivt bekänner sig för legalisering av cannabis, men sanningen i sig, om hur mycket Phelps rökte eller röker, spelar ingen roll längre, det är den effekt som "bongincidenten" hade på cannabissportvärlden som betyder något.

Många idrottare uppger att marijuana hjälper till att lindra smärta, förbättra fokus, underlätta återhämtning och läkning, minska ångest och göra tråkiga övningar mindre tråkiga. Studier har visat att cannabis är kopplat till lägre BMI, vilket är viktigt för många idrottsutövare (kanske inte sumobrottning). God sömn är avgörande för att idrottare ska kunna hålla sig skärpta under dagen och för att kroppen ska kunna återhämta sig under natten. Flera studier kopplar marijuana till en god natts sömn, därför kan ganja vara mycket fördelaktigt för idrottare. THC har också visat sig orsaka bronkdilatation, vilket förbättrar luftflödet till lungorna hos en idrottare som konsumerar cannabis. Smärtlindrande egenskaper hos marijuana hjälpte och förbättrade prestandan hos många idrottare. På grund av opioidkrisen i de tunga kontaktsporterna kan cannabis potentiellt ersätta opioider som ett säkrare alternativ. Triathleten Cliff Drusinsky konsumerar cannabis för att hålla fokus, han använder också CBD topisk olja på sina muskler, vilket han hävdar hjälper till med hans återhämtningsprocess. I grund och botten verkar cannabis ha många hälso- och prestationsfördelar för idrottare.

De nämnda studierna visar att cannabis kan vara mycket fördelaktigt för idrottare och träning i allmänhet. Det är bra att komma ihåg att marijuanastammar skiljer sig åt i sin kemiska sammansättning, som består av hundratals komponenter. Sativa-genetik genererar en mer upplyftande känsla som kan ge träningen en fin boost, medan Indica-genetik kan användas för att slappna av musklerna och i allmänhet ta det lugnt. Cannabisdosen är mycket viktig; om du konsumerar för mycket kan du somna, vilket inte är önskvärt under ett träningspass. Så var medveten om doseringen av din ogräskonsumtion innan du träffar gymmet.

MEDICINSK BEHANDLING

I USA faller konsumtion av cannabis för idrottsändamål inte under medicinsk behandling, och det ses fortfarande som ett tabu i idrottsvärlden. Även om saker och ting verkar gå framåt när det gäller cannabislagligheten, klassificerade DEA nyligen CBD-olja som ett Schedule 1-läkemedel, tillsammans med heroin. Så vi har fortfarande en lång väg att gå.

Det är viktigt att fortsätta att krossa stereotyperna och se cannabis för vad det är, en kemisk förening med fördelaktiga egenskaper för den mänskliga arten. Låt oss fokusera på att öppna dörrarna för forskare att genomföra studier om effekterna av marijuana och dess användning för att förbättra träning och atletism, bland andra aktiviteter. Under tiden, om du inte känner några negativa effekter av marijuana på träning, pumpa sedan dessa muskler!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare