Hampafröolja och fenomenet livslängd i Bama Village

Last updated:

Published:

gammal man fiskar i flod

Medan vetenskapen och den moderna medicinen försöker komma ikapp finns det ett bibliotek av anekdotiska bevis som stöder cannabisplantans hälsofördelar. Inte bara för dess psykoaktiva och icke-psykoaktiva hartser som eftersöks som ett alternativ till läkemedel, utan som ett hälso- och livslängdsfrämjande livsmedel. Särskilt från hampfrön och hampfröolja.

I Bama County, högt uppe i de avlägsna bergen i södra Kina där bilen ännu inte har gjort sitt intåg och den lokala befolkningen bara är 300.000, finns det en märklig statistik. De har 73 hundraåringar, vilket är en av de högsta siffrorna i världen. Dessa pigga över hundra personer deltar fortfarande i det dagliga livet: jakt, vävning och hushållsarbete. Vissa arbetar fortfarande på fälten.

youtube-video - lång livslängd

"Ingen av de hundraåriga tar mediciner, ingen av dem har genomgått någon operation. Det finns inga fall av hjärtsjukdomar i den här byn, diabetes eller fetma. De lever dessa anmärkningsvärt långa, friska och lyckliga liv."

-- Dr. John Day, kardiolog

Att leva längre i de blå zonerna

Att så många människor blir över 100 år gör Bama County till en av de sällsynta "blå zonerna" i världen. Hotspots där det finns fler hundraåringar jämfört med den allmänna befolkningen. Andra "blå zoner" är Sardinien i Italien, Okinawa utanför Japans kust och Nicoyahalvön i Costa Rica.

Det finns en livsstilstråd som löper genom dessa åldrande samhällen. De äter alla en övervägande växtbaserad kost som också innehåller flera superfoods som hampafrön, quinoa eller chiafrön. De dricker alla dagligen en lokal alkohol som risvin eller rödvin och motionerar regelbundet och måttligt. Varje kultur investerar stort i familj och samhälle samtidigt som de har en känsla av tro och mening i sina liv.

En växtbaserad kost i kombination med ett superlivsmedel som hampfröolja har ett antal välkända hälsofördelar. Växtsteroler och antioxidanter kan minska risken för ett antal cancerformer. De essentiella fettsyrorna i hampafrön är viktiga antioxidanter som eliminerar fria radikaler från kroppen. Ett högt fiberinnehåll främjar matsmältningshälsan, och friskt vatten och frisk luft som inte har påverkats av den industriella utvecklingen bidrar till ett långt liv i dessa regioner.

Optimal hälsa och ett längre liv i Bama County

Hampa som livsmedel, industriell resurs och medicin har en lång tradition i Kina. Lokalbefolkningen i Bama County tillskriver sin långa livslängd delvis till att de konsumerar stora mängder hampfröolja. Vanligtvis kokas de till houmayou - en buljong som är en stapelvara i regionen och som konsumeras två gånger om dagen - och en snabb titt på vad ett hampafrö innehåller kan hjälpa dig att förstå varför de är så hälsosamma.

bild av hampfrö och hampfröolja

Hampafrön och hampafröolja innehåller inga av de sinnesförändrande föreningar som cannabisblommor har. Vad de innehåller är något mycket mer spännande, särskilt för dem som vill behålla sin personliga hälsa och ge Bama-borna en omgång för sina pengar. Hampafrön och hampafröolja är mycket bra för dig. Faktum är att de är mycket, mycket, mycket bra för dig. Här är vad de innehåller:

- Mättade fetter
- Fleromättat fett
- Enkelomättat fett
- Kalcium
- kalcium
- järn
- Magnesium
- Tiamin
- Fosfor
- zink
- Koppar
- Mangan
- Natrium
- svavel
- Kolhydrater
- protein
- Folsyra
- Lösliga och olösliga fibrer
- Vitaminer, E, A, B12, D
- Alla 20 aminosyror, inklusive de 9 essentiella aminosyror som vår kropp inte kan producera

Idealisk kost och mer

Hampafrön och hampafröolja är nästan kompletta livsmedel i sig själva. De innehåller många av de viktiga beståndsdelar som får våra kroppar att fungera väl. Vitaminer och mineraler är viktiga för friskt hår, naglar, ben och hud, korrekt organfunktion, hjärnaktivitet, ögonhälsa och sjukdomsresistens.

Protein säkerställer muskelhälsa och naturliga kolhydrater ger en ihållande energiförbränning. Olösliga fibrer underlättar matsmältningen och lösliga fibrer kan sänka blodtrycket och balansera glukosnivåerna. Folsyra är viktigt för cellutvecklingen och förhindrar förändringar i DNA.

Det är viktigt att notera att hampfrön har ett förhållande mellan omega-6 och omega-3 på 3:1, vilket är idealiskt för absorption i kroppen. När dessa förhållanden inte är i balans kan ingen av dessa essentiella fettsyror absorberas effektivt. "Essentiell" betyder att de inte produceras av kroppen och måste konsumeras. Hampafrön innehåller också gammalinolensyra (GLA), en essentiell omega-6-fettsyra. Fiskolja, som också innehåller höga halter av essentiella fettsyror, är objektivt sett mindre fördelaktig än hampfröolja. Detta beror på flera faktorer. Först och främst har fiskolja ett förhållande mellan omega-3 och omega-6 på cirka 7:1, vilket är långt ifrån idealiskt. Dessutom är fiskolja som framställs av större fiskar känd för att innehålla större mängder föroreningar och giftiga kemikalier.

Omega-fettsyror för en hälsosam helhet

Omega-3-fettsyror är fleromättade fetter som är en viktig del av människors hälsa. Det finns ett antal omega-3-fettsyror som har olika funktioner, och alla dessa finns i hampfröolja. De är en viktig del av cellmembranen och kan förbättra hjärthälsan genom att öka det "goda" HDL-kolesterolet. De kan sänka blodtrycket, kontrollera triglyceriderna och förhindra att plack byggs upp på artärväggarna.

Omega-3 kan bidra till att stabilisera den mentala hälsan genom att minska symtomen på demens, schizofreni, depression och bipolär sjukdom. De motverkar också inflammation och främjar benhälsan. Som DHA -dokosahexaensyra - utgör de 8 % av den totala hjärnvolymen och är viktiga för hjärnans utveckling hos foster.

Gammalinolensyra, en typ av omega-6, är en primär byggsten i prostaglandiner. Dessa hormonliknande kemikalier hjälper glatt muskulatur att dra ihop sig och kontrollerar inflammation och kroppstemperatur. De är också avgörande för ett antal viktiga kroppsfunktioner. Forskare tror att det är GLA-tillskott som är ansvariga för korrekt hormonhälsa. Det har också observerats minska symtomen på reumatoid artrit och är en viktig energikälla.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare