Senaste nytt | Page 22

  • Hur man åtgärdar hormonell acne

    October 21, 2023

    Hormonell akne uppstår när förändringar i hormonerna testosteron, östrogen och progesteron ökar oljeproduktionen och inflammationen, vilket leder till utbrott på käklinjen, hakan och kinderna. Orala preventivmedel, antiandrogener, retinoider och kosttillskott som zink kan hjälpa till att reglera hormonerna och behandla akne. Livsstilsbehandlingar inkluderar stresshantering, regelbunden motion och en låg glykemisk diet. Med konsekvent behandling kan hormonell akne kontrolleras.

  • Kan CBD-olja förbättra dina fitnessmål och prestationer?

    October 20, 2023

    CBD-olja växer i popularitet bland fitnessentusiaster och idrottare för sin potential att förbättra prestanda och återhämtning. Genom att minska inflammation, lindra smärta, förbättra sömnkvaliteten, minska träningsinducerad stress, reglera aptit och illamående och dämpa trötthet kan CBD bidra till att öka träningsprestanda, påskynda återhämtningen och göra det möjligt för användare att nå sina fitnessmål snabbare. Mer forskning behövs fortfarande, men de nuvarande resultaten är lovande.

  • Orsakar socker akne?

    October 20, 2023

    Ny forskning visar på en tydlig koppling mellan sockerrik kost och ökad risk för akne. Att äta mycket tillsatt och raffinerat socker leder till förhöjda blodsocker- och insulinvärden, ökar inflammation, försämrar immunförsvaret och ökar oljeproduktionen. Att dra ner på sockerhaltiga livsmedel som läsk, godis, vitt bröd och mejeriprodukter och fokusera på fullvärdiga livsmedel kan hjälpa till att förebygga och behandla utbrott utan att helt förbjuda socker.

  • Orsakar sömnbrist akne?

    October 20, 2023

    Sömnbrist orsakar inte akne direkt, men forskning visar att det kan förvärra utbrotten. Otillräcklig sömnmängd och oregelbundna sömnscheman kan bidra till akne genom att öka inflammationen och störa dygnsrytmen. Tillräcklig nattsömn och en konsekvent läggdagsrutin främjar hudens hälsa och minskar förekomsten av akne. Men andra faktorer som genetik och hormoner spelar också en roll, så sömn är bara en pusselbit.

  • Vad betyder akne på kinderna?

    October 20, 2023

    Breakouts på kinderna beror ofta på hormonella svängningar, friktion och tryck på huden, reaktioner på hår- och hudprodukter eller kostrelaterade faktorer. Milda fall kan hanteras hemma med skonsam rengöring, icke-komedogena fuktkrämer och punktbehandlingar. Mer allvarlig kindakne kräver receptbelagda läkemedel eller professionella behandlingar. Livsstilsåtgärder som en hälsosam kost, återfuktning, örngotthygien och stresshantering hjälper också till att förebygga finnar på kinderna.

  • Vad utlöser cystisk acne?

    October 20, 2023

    Cystisk acne kännetecknas av stora, röda, smärtsamma finnar som uppstår djupt i hudlagret. Denna allvarliga form av akne utlöses av hormonella fluktuationer, genetik, kronisk inflammation, hög stress, läkemedel, rökning och kost. För att förebygga cystiska utbrott bör man balansera hormonerna, undvika utlösande faktorer, använda skonsam rengöring, aknebekämpande ingredienser och söka receptbelagd behandling för resistent cystisk akne.

  • Varför får jag plötsligt svår acne?

    October 20, 2023

    Även om du har haft en ren hy i flera år kan hormonförändringar, mediciner, dålig kost, stress och andra faktorer plötsligt leda till smärtsamma akneutbrott som vuxen. Att identifiera och åtgärda orsakerna, samtidigt som man implementerar en ordentlig hudvårdsrutin med ingredienser som retinoider och bensoylperoxid, hjälper till att rensa oväntad vuxenakne. Mer allvarliga plötsliga utbrott kan kräva receptbelagda läkemedel, så kontakta en hudläkare om receptfria läkemedel är ineffektiva efter 2-3 månader.

  • Hur vet jag om min akne beror på hormoner eller stress?

    October 20, 2023

    Hormonell och stressrelaterad akne uppkommer av olika faktorer men korsar ofta varandra. Hormonell akne följer ett månatligt mönster längs nedre delen av ansiktet medan stressakne blossar upp slumpmässigt överallt under stressiga perioder. En hudläkare kan hjälpa dig att avgöra om det är hormoner, stress eller båda som ligger bakom dina utbrott. De kan sedan ge receptbelagda behandlingar för att angripa grundorsakerna tillsammans med livsstilsförändringar för att kontrollera akne på lång sikt.

Produktsökare