Senaste nytt | Page 27

  • Hur länge kan en man vara utan sex?

    October 12, 2023

    Även om många tror att män behöver sex hela tiden, visar studier att celibat i 1-2 år i allmänhet är säkert för män. Att avstå från sex i över ett decennium kan dock öka risken för prostatacancer och relationsproblem. Toleransen för celibat varierar dock individuellt, så män bör utvärdera sin unika hälsostatus och överväganden om relationer när de väger riskerna och fördelarna med långvarig avhållsamhet. Öppen kommunikation med läkare och partner är avgörande.

  • Hur fungerar Horniness?

    October 12, 2023

    Känslor av kåthet uppstår från hormonfluktuationer, visuella och fysiska stimuli, dofter, interaktioner med potentiella partners och interna biologiska drivkrafter. När vi blir upphetsade orsakar ökat blodflöde fysiska reaktioner som svullnad i könsorganen, förhöjd hjärtfrekvens och temperatur. I hjärnan genererar neurokemikalier som dopamin euforiska upplevelser och desperat motivation för sex. Upphetsning skapar ett akut fokus på sexuell tillfredsställelse, men det är viktigt att uttrycka dessa drifter på ett hälsosamt och etiskt sätt.

  • Hur ofta är det normalt att ha sex?

    October 12, 2023

    Forskning visar att den genomsnittliga frekvensen av sex minskar med åldern. Men viktigare än siffror är öppen kommunikation, att anpassa önskningar genom kompromisser och att fokusera på kvalitetsförbindelser. Ta itu med eventuella problem som hindrar intimitet. Även om libidos skiljer sig åt, stöder tillfredsställande sex välbefinnande och känslomässiga band mellan partners.

  • Varför är sex så viktigt för en kvinna?

    October 12, 2023

    För kvinnor handlar sex om mer än bara fysisk njutning - det tillgodoser viktiga känslomässiga och fysiska behov. Intimiteten i sex minskar ångest och depression medan frisättningen av endorfiner ger naturlig stress- och smärtlindring. Orgasmer stärker bäckenbottenmuskulaturen, vilket leder till förbättrad kontroll av urinblåsan. Ett hälsosamt sexliv stärker kvinnors självkänsla och känslomässiga välbefinnande. Att göra sex till en regelbunden del av livet har långtgående fördelar för både mental och fysisk hälsa.

  • Vad händer när man inte har sex under en längre tid?

    October 12, 2023

    Att gå utan sex för länge kan störa hormoner som testosteron och östrogen, anstränga känslomässig närhet i relationer, minska självkänsla och humör och till och med leda till vaginal atrofi. Men om du tar det långsamt, kommunicerar med din partner, fokuserar på att återknyta kontakten och har tålamod med dig själv kan du få tillbaka ditt sexliv på rätt spår efter en torr period. Glöm inte att prioritera intimitet.

  • Har en kvinna eller en man längre sexlust?

    October 12, 2023

    Forskning visar att män rapporterar mer frekvent och intensiv sexuell lust jämfört med kvinnor. Denna skillnad i sexlust beror främst på testosteron, som finns i mycket högre halter hos män. Manliga könshormoner ökar libido. Det finns dock många individuella och sociala faktorer som påverkar sexlusten, så vissa kvinnor kan ha en starkare sexlust än vissa män. Generellt sett verkar dock män ha den högsta naturliga sexlusten av de två könen.

  • Varför minskar sexlusten i relationer?

    October 12, 2023

    När förhållandet fortskrider minskar ofta sexlivet eftersom spänningen i det nya försvinner. Livet blir mer hektiskt, hälsoproblem uppstår, föräldraskapet tar över och paren blir alltför bekanta med varandras kroppar och reaktioner. Sex hamnar längre ner på prioriteringslistan. För att återuppväcka passionen krävs öppen kommunikation, att man provar nya aktiviteter tillsammans, tar itu med medicinska problem och konsekvent vårdar intimiteten på kreativa sätt.

  • Hur ofta älskar 70-åringar?

    October 12, 2023

    Även om sexlivet minskar med åldern, visar studier att över hälften av 70-åringarna fortfarande njuter av aktiv intimitet. Normala fysiska förändringar kan anpassas till med öppenhet, kommunikation mellan partners, medicinsk hjälp och fokus på känslomässig närhet. Med kompromisser och kreativitet kan sex vara tillfredsställande även när man är över 70 år. Nyckeln är att acceptera förändringar, prioritera njutning och närhet samt att vårda sin relation.

Produktsökare