Senaste nytt | Page 29

  • Vilket hormon orsakar kåthet?

    October 11, 2023

    Testosteron är det primära könshormonet som styr libido och upphetsning. Det produceras i testiklarna och regleras av hjärnan. Testosteronnivåerna sjunker naturligt när män åldras. Lågt T orsakar minskad sexlust. Men även livsstilsfaktorer som motion, kost, sömn och stress påverkar libidon. Detsamma gäller hälsotillstånd, medicinering och lyckliga relationer. Att ta itu med alla dessa faktorer kan hjälpa till att återställa tillfredsställelsen med ditt sexliv.

  • Hur vet jag om jag har låg libido som kvinna?

    October 11, 2023

    Låg kvinnlig libido avser en ihållande minskning av sexlusten som orsakar lidande. Det kan orsakas av hormonella förändringar, kroniska hälsotillstånd, mediciner, psykiska störningar, relationskonflikter och stress. Det finns olika medicinska och livsstilsmässiga lösningar för att behandla låg sexlust hos kvinnor, såsom hormonbehandling, behandling av underliggande hälsoproblem, förbättrad kost, stresshantering och ökad intimitet.

  • Vad ska du göra om din pojkvän har låg libido?

    October 11, 2023

    När pojkvännens sexlust minskar kan det få deras partner att känna sig osäker och otillfredsställd. Men låg manlig libido är ett hanterbart problem. Att träffa en läkare för att identifiera bakomliggande orsaker, minska stress, förbättra känslomässig kontakt genom dejting och tillgivenhet, experimentera med erotiska aktiviteter och söka rådgivning vid behov kan hjälpa till att återuppliva intimiteten i ett förhållande som hämmas av låg libido. Med ömsesidig förståelse och ansträngning kan den sexuella gnistan återställas.

  • Vilken ålder är en mans bästa?

    October 10, 2023

    Det finns ingen definitiv åldersgräns för män. I 20-årsåldern är det dags att bygga upp vanor och utforska möjligheter. I 30- och 40-årsåldern kan man göra karriär, växa ekonomiskt och fördjupa sina relationer. I 50- och 60-årsåldern är det dags att planera för pensionen och ge tillbaka. På det hela taget kommer välbefinnande från att utnyttja dina styrkor i varje fas av livet genom motion, kost, meningsfullt arbete, sociala band och positivitet.

  • Hur väcker man en man med lågt testosteron?

    October 10, 2023

    Låg testosteronhalt kan ha en negativ inverkan på mannens libido och erektila funktion. Genom öppen kommunikation, medicinsk behandling, livsstilsförändringar, att introducera sexleksaker, prova naturliga afrodisiakum, utforska fantasier, prioritera icke-sexuell intimitet och söka rådgivning vid behov, kan par övervinna hinder och återupptäcka upphetsning. Med realistiska förväntningar, medkänsla och varierade strategier för kontakt kan du ha ett tillfredsställande sexliv trots låg T.

  • Vad orsakar kåthet hos män och kvinnor?

    October 10, 2023

    Libido och sexuell lust är resultatet av en komplex samverkan mellan hormoner, hjärnans kemi, känslor, hälsotillstånd och livsomständigheter. Nyckelhormoner som testosteron och östrogen driver sexlusten, som tenderar att nå sin topp i början av 20-talet. Stress, dålig kroppsuppfattning, åldrande, mediciner och hälsotillstånd kan hämma upphetsningen. Men livsstilsåtgärder, hormonjusteringar, rådgivning och kommunikation med en partner kan hjälpa till att stimulera låg libido så att du kan njuta av sexuell intimitet.

  • Vad ger män hög libido?

    October 10, 2023

    En mans libido påverkas av många faktorer, bland annat ålder, testosteronnivåer, hälsotillstånd, medicinering, livsstilsvanor, mental hälsa och dynamiken i förhållandet. Lösningar som att äta en näringsrik kost, motionera, minska stress, förbättra sömnkvaliteten, öppen kommunikation med sin partner och ibland testosteronbehandling kan hjälpa till att öka libido. Om livsstilsförändringar inte ökar sexlusten inom några månader är det tillrådligt att träffa en läkare för att identifiera potentiella bakomliggande orsaker till ihållande låg manlig libido.

  • Vad orsakar brist på libido hos män?

    October 10, 2023

    Det finns många potentiella orsaker till låg libido hos män, inklusive fysiska faktorer som lågt testosteron, kroniska sjukdomar, medicinering, fetma och bäckenskador. Psykologiska problem som stress, depression, trauma och dålig kroppsuppfattning kan också minska sexlusten. Relationsproblem och sexuell tristess kan också minska libidon. Med rätt diagnos och riktade behandlingar som livsstilsförändringar, terapi och medicinering kan låg manlig libido ofta förbättras. Tolerera inte en...

Produktsökare