Senaste nytt | Page 28

  • Vid vilken ålder har män mest sex?

    October 12, 2023

    Forskning visar att mannens sexlust och sexuella aktivitet är som störst i slutet av tonåren och början av tjugoårsåldern, när hormonnivåerna och den sexuella vitaliteten är som högst under hela livet. Sexuell lust och frekvens börjar långsamt minska under trettio och fyrtioårsåldern på grund av minskande testosteron, mer ansvar och hälsoproblem. Att upprätthålla sexuell aktivitet och intimitet i så stor utsträckning som möjligt fortsätter dock att ge fysiska och känslomässiga fördelar för män när de åldras.

  • Hur ofta bör ett par ha sex?

    October 11, 2023

    Forskning visar att det genomsnittliga gifta paret har sex ungefär en gång i veckan, men det finns ingen definitiv "rätt" mängd. De viktigaste faktorerna är öppen kommunikation mellan parterna om deras behov och att hitta en frekvens som tillfredsställer dem båda. Att vara villig att kompromissa och prioritera intimitet under hektiska tider hjälper par att upprätthålla ett hälsosamt sexliv.

  • Varför har jag ingen sexlust?

    October 11, 2023

    En rad olika faktorer som hormoner, kroniska sjukdomar, receptbelagda läkemedel, dålig kroppsuppfattning, stress, depression, trötthet, relationskonflikter och brist på intimitet kan dämpa den sexuella lusten. Låg libido förbättras ofta genom livsstilsförändringar som bättre sömn, motion, näringslära, stresshantering och parrådgivning. Om självhjälp är ineffektiv kan läkare kontrollera hormoner, hänvisa till specialister och överväga medicinering eller hormonbehandling i tillämpliga fall för att hjälpa till att återfå tillfredsställande sexlust och intimitet.

  • Vid vilken ålder saktar sexlusten ner?

    October 11, 2023

    Libido, eller sexlust, tenderar att nå sin topp i de sena tonåren och 20-årsåldern när hormonnivåerna är optimala. Den minskar sedan gradvis med stigande ålder på grund av sjunkande testosteron- och östrogennivåer. Men faktorer som kroniska hälsoproblem, medicinering, stress, dålig kroppsuppfattning och relationsproblem bidrar också till minskad libido, särskilt för kvinnor i klimakteriet och män över 60 år. Par kan dock upprätthålla en tillfredsställande intimitet genom öppen kommunikation, flexibilitet och fokus på känslomässig kontakt.

  • Hur ofta har singlar sex?

    October 11, 2023

    Forskning visar att singelmän har sex cirka 1,3 gånger per vecka i 30-årsåldern, vilket sjunker till 0,6 gånger per vecka över 50 år. Ensamstående kvinnor har sex i genomsnitt 0,5 gånger per vecka i 30-årsåldern, med en ytterligare nedgång efter 40. Frekvensen påverkas av många faktorer som hälsa, attityder till sex och möjligheter. Par har sex mycket mer regelbundet - cirka 1,5 gånger i veckan. Även om singlar har mindre sex kan de förbättra frekvensen genom att prioritera intimitet och minimera hinder.

  • Hur ofta bör jag ha sex?

    October 11, 2023

    Även om det genomsnittliga paret har sex ungefär en gång i veckan, varierar varje relations optimala sexfrekvens baserat på ålder, hälsa, stress, humör och förändrade livssäsonger. Nyckeln är ärlig kommunikation mellan parterna. Olika libido kräver kompromisser genom schemaläggning, variation och intimitet utan samlag. Viktigast av allt är att prioritera känslomässig kontakt i och utanför sovrummet.

  • Vad är en normal sexlust?

    October 11, 2023

    Sexlusten påverkas av många biologiska, psykologiska och sociala faktorer. Det finns ingen enda "normal" nivå av lust. De viktigaste markörerna för en hälsosam libido är avsaknad av stress, kompatibilitet med din partner och anpassning till personliga värderingar. Om du upplever sexuella problem eller relationskonflikter på grund av ojämlik lust, finns medkännande rådgivning och medicinsk hjälp tillgänglig.

  • Vad påverkar libido mest?

    October 11, 2023

    Libido påverkas av hormoner, kroniska sjukdomar, mental hälsa, sömnkvalitet och livsstilsvanor. Lågt testosteron, klimakteriet, diabetes, depression, sömnbrist, fetma, rökning och alkoholkonsumtion påverkar sexlusten negativt. En hälsosam livsstil med motion, näringsrik kost, stresshantering och god sömnhygien kan öka libido genom att balansera hormonerna, hjälpa till med viktminskning, förbättra självkänslan och optimera energin.

Produktsökare