Senaste nytt | Page 6

  • Kan yoga ersätta styrketräning?

    November 14, 2023

    Yoga och styrketräning erbjuder unika fördelar och kan vara värdefulla komponenter i en väl avrundad träningsrutin. Medan yoga kan förbättra flexibiliteten och den allmänna kroppsmedvetenheten, är styrketräning mer effektivt för att bygga upp muskelstorlek och styrka. En balanserad strategi som omfattar båda träningsformerna gör det möjligt för individer att skräddarsy sin träningsrutin efter sina specifika mål och preferenser.

  • Går du ner i vikt av att springa?

    November 13, 2023

    Löpning förbränner massor av kalorier, bygger muskler och höjer ämnesomsättningen, vilket gör det till en mycket effektiv motionsform för att gå ner i vikt. Sikta på 25-40 miles löpning per vecka i måttligt tempo, tillsammans med en kalorikontrollerad kost, för att skapa det kaloriunderskott som krävs för att kilona ska försvinna med en hastighet av cirka 1-2 kg per vecka. Spring ofta, inkludera snabbare intervall- och tempoträning och komplettera löpningen med...

  • Vilka är de 5 medvetandestadierna inom yoga?

    November 12, 2023

    De fem kleshas—avidya, asmita, raga, dvesha, abhinivesha—är åkommor som skapar lidande genom att begränsa medvetenheten. Yoga erbjuder verktyg som meditation för att bryta ner negativa tankemönster och övervinna dessa hinder. Genom att kultivera självkännedom och icke-attachment kan vi uppnå inre frihet och anpassa oss till vår gudomliga väsen. Kleshas ska dock inte undertryckas utan mötas med förståelse och tålamod. Ökad medvetenhet gör att vi kan agera utifrån visdom, utvecklas andligt och inspirera andra.

  • Vilka är de 8 stadierna i yoga?

    November 8, 2023

    Yogans åtta lemmar är en sekvens av andliga övningar som leder till upplysning. De inkluderar etiska discipliner, personliga observanser, fysiska ställningar, andningskontroll, tillbakadragande av sinnen, koncentration, meditation och absorption i enhet. Patanjali har beskrivit de åtta delarna, som börjar med moraliska principer och självrening, och sedan fokuserar inåt genom meditationsdiscipliner som kulminerar i samadhi-upplevelsen. De åtta lemmarna utgör ett värdefullt ramverk för ändamålsenlig yogautövning.

  • Vilka är de 4 delarna av sinnet inom yoga?

    November 7, 2023

    Yoga beskriver sinnets fyra delar: manas (sensorisk), buddhi (rationell), ahamkara (ego) och chitta (minneslagring). Obalans orsakar distraherade sinnen, dålig omdömesförmåga och ett uppblåst ego. Balans uppnås genom tekniker som meditation, mantra chanting, pranayama, självstudier. Med konsekvent övning får du behärskning över sinnets fluktuationer. Inre stillhet blir resultatet, vilket skapar harmoni inom dig och påverkar människor/situationer runt omkring dig positivt. Att hitta naturliga sätt att vårda alla fyra delarna ger lugn och ro.

  • Vilken övning använder flest muskler?

    November 6, 2023

    Knäböj är den sammansatta övning som aktiverar flest muskler, inklusive quads, sätesmuskler, hamstrings, vader, nedre delen av ryggen och bålen. Andra utmärkta helkroppsrörelser är marklyft, ren och press och pull-ups / chin-ups, men knäböj använder den största totala muskelmassan. Genom att korrekt utföra sammansatta övningar som knäböj 2-4 gånger i veckan kan du bygga styrka och muskler samtidigt som du bränner kalorier.

  • Vilken är den enklaste träningsformen?

    November 6, 2023

    Det kan kännas skrämmande att börja träna, men enkla aktiviteter med låg belastning som promenader, simning, yoga, kroppsviktsträning och stolsövningar är bra alternativ för nybörjare. Fokusera på träningspass du tycker om och börja långsamt. Tillåt ordentlig vila mellan passen för att undvika skador. Var konsekvent och ha tålamod - förändring tar tid. Öka intensiteten gradvis i takt med att din kondition förbättras. Var positiv, fira små...

  • Hur hälsosamt är det att gå till gymmet?

    November 6, 2023

    Att gå till gymmet regelbundet ger många hälsofördelar men också potentiella nackdelar. Att använda försiktighetsåtgärder som rätt form kan hjälpa till att maximera fördelarna och minimera riskerna. Att sätta upp specifika mål, förbereda sig ordentligt, följa upp framsteg och göra gymmet till en vana hjälper också. Alternativ som hemmaträning och utomhusträning ger flexibilitet. Med måtta och smarta försiktighetsåtgärder kan...

Produktsökare