Senaste nytt | Page 8

  • Ska man göra yoga på tom mage?

    November 4, 2023

    Att göra yoga innan du äter frukost har vissa fördelar som att stimulera matsmältningen och förbränna extra fett, men har också betydande risker som yrsel, illamående och skador. Om yoga på fastande mage är rätt för dig beror på din hälsa, yogastil, erfarenhetsnivå och kroppstyp. Var uppmärksam på din kropps signaler under och efter yoga på tom mage. För de flesta människor är ett lätt mellanmål 30-60 minuter före yogan perfekt för att ge energi och komfort under övningen.

  • Varför mår jag så bra efter yoga?

    November 4, 2023

    Yogans kombination av fysiska ställningar, djupandning och meditation ger både mentala och fysiska fördelar som får dig att må bra. Genom att sänka stresshormonnivåerna och öka endorfinerna lyfts humöret på ett naturligt sätt. Yoga stärker självacceptans, disciplin, mindfulness, inre frid och samhörighet. Fokuseringen inåt skapar ett naturligt rus när du får visdom och lär dig att släppa omdömet och närma dig livets krav från en lugn, balanserad plats.

  • Ska jag göra yoga på morgonen eller på kvällen?

    November 4, 2023

    Den här artikeln jämför morgon- och kvällsyoga. Fördelarna med morgonyoga inkluderar ökad energi, produktivitet och ämnesomsättning, medan kvällsyoga ger djupare avkoppling och bättre sömn. Den perfekta yogatiden beror på energinivåer, skyldigheter, träningsschema, flexibilitetsbehov, arbets- och familjetid, kronotyp och övergripande konsistens. Både morgon- och kvällsyoga har för- och nackdelar, så välj den tid som passar din livsstil bäst och sträva framför allt efter att vara konsekvent. Lyssna på din kropps behov varje dag för att avgöra när du ska rulla ut din yogamatta.

  • Hur fungerar yoga på ett spirituellt plan?

    November 4, 2023

    Yoga är en gammal indisk metod som på ett holistiskt sätt förenar kropp, själ och ande. Kärnan i yoga är andlig—att gå bortom bara fysiska poser för att förverkliga sitt högsta jag. Genom etiska principer, ställningar, andning och meditation syftar yoga till att föra utövarna in i nuet, utveckla icke-anknytning och låsa upp deras fulla medvetande. Genom att träna kropp och själ tillsammans väcker yogan utövaren till insikt om sin inre visdom och samhörighet.

  • Är yoga tillägnat en gud?

    November 4, 2023

    Yogan har sitt ursprung i hinduisk andlighet men har anpassats till sekulära områden i takt med att den expanderat globalt. De flesta moderna yogaklasser undviker uppenbara religiösa inslag och fokuserar istället på de fysiska och mentala hälsofördelarna. Vissa hinduiska termer och idéer finns dock kvar och kan kännas obekväma för utövare som är förbjudna att dyrka andra gudar. Yogalärare kan modifiera klasser genom att ta bort andligt språk och ritualer för att...

  • Hur länge bör en nybörjare göra yoga?

    November 4, 2023

    När du börjar med yoga, börja med kortare pass på 20-30 minuter för att ge kroppen tid att anpassa sig. Bygg upp gradvis för att undvika överansträngning eller skador. Fokusera på rätt inriktning i grundpositionerna snarare än på längden på passet. Öka svårighetsgraden långsamt i takt med att din uthållighet förbättras under veckor och månader. Undvik avancerade positioner i början. Lyssna på din kropp och ta vilodagar. Etablera en...

  • Räcker det med 30 minuters yoga om dagen?

    November 3, 2023

    Många undrar om det räcker med bara 30 minuters yoga per dag för att uppleva fördelarna. Även om längre yogapass ofta rekommenderas, kan även ett kort dagligt yogapass på 30 minuter vara mycket fördelaktigt. Det passar in i upptagna scheman, möjliggör regelbunden träning, täcker grunderna och fungerar för snabba stilar som Vinyasa eller Hatha flöden. Att röra sig långsamt, minimera övergångar, hålla grundpositionerna längre och fokusera på...

  • Hur ofta bör man göra yoga som nybörjare?

    November 3, 2023

    När du börjar med yoga, börja med 2-3 pass per vecka och öka försiktigt frekvensen med tiden. Korta, mjuka övningar är bäst i början. Lyssna på din kropp och ta vilodagar när det behövs. Bygg upp uthålligheten gradvis för att undvika skador. Hitta stilar som du tycker om och fokusera på kvalitet framför kvantitet. Ha tålamod när du utvecklar livslånga yogavanor. Även en gång i veckan är bra. Prioritera vila för att komplettera asana med meditation, andningsövningar och filosofi.

Produktsökare