Mood Booster

Världen runt om oss har en stor inverkan på hur vi mår. Och inget påverkar humör mer än brist på solljus under vintermånaderna. Den kalla, mörka vintern kan snabbt intensifiera känslor av dysterhet och tristess eller aktivera underliggande mentala hälsotillstånd.

Vilken produkt passar bäst för dig?

Känner du dig orolig?

Att känna oro i sociala situationer är väldigt vanligt. Dock kan dessa känslor stoppa dig från att vara ditt sanna jag, och det är därför vi har utvecklat Anxiety Support.

Anxiety Support

 
Hjälper till att bekämpa oroskänslor
 
Främjar ett balanserat humör
 
Bidrar till normal psykologisk funktion

Känner du dig överväldigad?

Livet kan kräva mycket av oss—ibland för mycket. Dessutom, att inte kunna varva ner har betydliga hälsokonsekvenser. Återta kontrollen över ditt välbefinnande med hjälp av Stress Assist.

Stress Assist

 
Stöttar stresshantering
 
Ideal för ihållande stress
 
Främjar avslappning

Känner du dig nere?

En ihållande låg sinnesstämning, motivationsbrist och allmänt kämpande för att njuta av livet är alltför bekanta känslor under den här tiden av året. Låt solen skina igen med Stay Positive.

Stay Positive

 
Främjar sinnesstämning
 
Assisterar med mental press
 
Bidrar till mentalt välbefinnande

Dra nytta av vårt tidsbegränsade erbjudande och få 25 % rabatt på hela vårt Mode-sortiment till den 25 december

Så påverkar brist på solljus vårt humör

Under den här tiden av året är en boost i sinnesstämning, antingen via livsstilsförändringar eller tillskott, avgörande för att hålla sig på banan, även om man hamnar ur kurs då och då. Detta är anledningen:

Kortare dagar och mindre solljus

Under vintermånaderna, när dagarna är kortare och nätterna längre, spenderas vanligtvis de ljusa timmarna på kontoret eller hemma. Kombinerat med dåliga väderförhållanden och kallare temperaturer, kan effekten på välbefinnandet snabbt gå utför och påverka din motivation, lust och humör.

Därför spelar solljuset en roll

Solsken gör mer än att bara lysa upp dagen. Det lyser även upp vårt humör. Det är även fundamentalt för kroppens produktion av vitamin D, som påverkar fysiskt välbefinnande. Kort sagt behöver vi solsken för att må och känna som bäst. När en så essentiell resurs finns i begränsad mängd, kan mindre justeringar i livsstil göra hela skillnaden.

Sunset graph

Vintermånader och årstidsbunden depression (SAD)

Årstidsbunden depression är en form av depression som varierar beroende på säsongsmässiga mönster. Ibland kallas det för "vinterdepression" och symptomen blir ofta mer intensiva under vintern, även om årstidsbunden depression kan förekomma när som helst på året.

Många människor beskriver årstidsbunden depression som ett svart moln som följer dem vart de än går. Dock är det inte ovanligt för de flesta att känna så under vintermånaderna.

Symptom på årstidsbunden depression kan inkludera:

mood-pictogram-1

Ihållande lågt humör

mood-pictogram-2

Att känna sig slö och trött

mood-pictogram-3

Förlust av njutning eller intresse

mood-pictogram-4

Irritabilitet

mood-pictogram-5

Koncentrationssvårigheter

mood-pictogram-6

Ständiga känslor av förtvivlan

Tips för att hålla dig på banan

Gå ut

Om möjligt så justera ditt schema så att du får ut så mycket som möjligt av det begränsade solljuset. Bara tio minuter på lunchen gör skillnad.

Håll dig aktive

Rör på ditt sinne och din kropp med träning, även om du måste vara inomhus för att undvika vind och regn.

Ät färgglada livsmedel

Färgglada naturliga livsmedel är naturligt rika på vitaminer, terpener och flavonoider. Om du är osäker så addera lite färg på din tallrik för en näringsboost.

Lägg till tillskott

Lägg till vitaminer och mineraler som saknas samt förmånliga växtämnen med användning av tillskott, särskilt under vintern.


Produktsökare