Bygger cordyceps muskler?

Published:

Har du någonsin hört talas om en svamp som potentiellt kan pumpa upp din träningsrutin? Möt cordyceps, en extraordinär typ av svamp, särskilt sinensis-tillskottet, som har varit föremål för mycket prat i muskeltillväxt- och livsmedelsarenan. Det här är inte bara någon vanlig 'shroom, folk. Det har en rep för att vara en häftklammer i traditionell kinesisk medicin, och nu gör det vågor i världen av fitness och svampar.

Håll i dina proteinshakes och din mat när vi dyker ner i innehållet för att undersöka om detta svampextrakt, särskilt tillskott av sinensis, verkligen har vad som krävs för att öka muskelproduktionen. Oavsett ålder eller fitnessnivå kan cordyceps vara den game-changer du har letat efter i din träningsregim.

Bygger cordyceps muskler?

Vetenskapliga bevis: Cordyceps och atletisk prestation

Vetenskapen bakom Cordyceps

Forskare har undersökt svampfördelarna med cordyceps i flera år, fascinerade av deras potential att förbättra atletisk prestanda. Några studier tyder på att dessa märkliga svampar, särskilt när de används i en svampblandning eller genom sinensis-tillskott, verkligen kan hjälpa idrottare att förbättra sin aeroba prestanda.

En studie som publicerades i Journal of Alternative and Complementary Medicine visade att svamptillskott, särskilt från cordyceps, ledde till en 7-procentig ökning av VO2 max, ett viktigt mått på syreutnyttjande under intensiv träning, vilket kan påverka muskeltillväxten. I en annan undersökning som publicerades i Chinese Journal of Integrative Medicine rapporterades liknande resultat, där deltagarna visade förbättrad träningsprestanda efter tillskott av cordyceps.

Svampfördelarna med cordyceps, sannolikt på grund av aktiva föreningar som adenosin och cordycepin, förbättrar kroppens ATP-produktion - i huvudsak cellernas energivaluta. Detta leder till ökad uthållighet och uthållighet, vilket förbättrar den anaeroba prestandan. Tillskott med dessa svampar kan därför ge betydande fördelar.

Begränsningar i aktuell forskning

Även om dessa resultat från testning av tillskott verkar lovande, är det viktigt att notera att aktuell forskning om cordyceps och effekter på atletisk prestanda är långt ifrån avgörande. Många av dessa studier förlitar sig på självrapporterade data från försökspersoner, som kan vara subjektiva och benägna att vara partiska.

Den aktuella studien visar också att det saknas storskaliga kliniska prövningar som testar effekterna av denna behandling. Den mesta befintliga forskningen omfattar små provstorlekar eller djurmodeller, vilket gör det svårt att generalisera huvudeffekten till bredare populationer.

Frågan om dosering, särskilt när det gäller tillskott, är ett annat område där den aktuella studien tyder på att mer forskning behövs. Det finns ännu ingen konsensus om vad som utgör en effektiv dos av cordyceps för att förbättra atletisk prestanda, eller effekterna därav, vilket motiverar ytterligare testning.

Slutligen tar många studier, inklusive den aktuella studien, inte hänsyn till andra faktorer som kan påverka träningsprestanda, såsom kost, kosttillskott eller träningsregim. Detta lämnar utrymme för förvirrande variabler som kan påverka effekterna och resultaten.

Ökad energi och uthållighet med Cordyceps

Cordyceps, en unik typ av svampblandning, har väckt en hel del uppmärksamhet inom hälso-, tränings- och hälsosektorn. Du kanske har hört talas om cordyceps sinensis-tillskott som ett naturligt sätt att öka dina energinivåer och förbättra uthållighetskraften. Men hur fungerar det?

ATP-produktion och Cordyceps

Ett av de viktigaste sätten som cordyceps-svampar anses öka kraft och träningsenergi är genom effekterna av att öka ATP-produktionen, vilket potentiellt kan underlättas av tillskott. ATP, eller adenosintrifosfat, kallas ofta för "energivalutan" i våra celler. Det är det som driver varje enskild aktivitet i våra kroppar.

Cordyceps sinensis och cordyceps militaris, två typer av denna svampblandning, har studerats för sina potentiella effekter på ATP-produktion och kraft. Viss forskning tyder på att dessa svampar, när de används som tillskott, kan stimulera kroppens celler att producera mer ATP. Detta kan innebära mer tillgänglig energi för allt från högintensiv träning till att bara ta sig igenom dagen utan att drabbas av trötthet.

Syreförbrukning och uthållighet

En annan potentiell fördel med cordyceps-tillskott relaterar direkt till förbättringen av vo2max, eller uthållighet. Teorin här är att detta extrakt kan förbättra de effekter som våra kroppar upplever på det sätt de använder syre under ett träningspass.

Detta kan vara särskilt fördelaktigt för idrottare eller andra som ägnar sig åt regelbunden träning och som vill öka sin vo2max, ett mått på syreutnyttjande, för att maximera sin prestation. En studie visar att förbättrad vo2max över tid potentiellt kan fördröja utmattningen, så att du kan pressa dig hårdare och längre under träningspassen.

Föreställ dig att du kör ett träningspass i full fart eller lyfter tunga vikter under din träningsrutin utan att känna att du kippar efter luft efter bara några minuter - det är den typ av vo2max-förbättring vi pratar om med rätt tillskott!

Potentiella fördelar för idrottare

Så vad betyder all denna träning, vo2max och tillskott om du är en idrottsman eller någon som tränar regelbundet? Tänk dig att huvudeffekten är att du kan prestera på högsta möjliga effekt under längre perioder utan att uppleva tidiga tecken på trötthet eller utmattning.

De potentiella fördelarna med ett regelbundet träningspass slutar inte där heller! Kroniska tillskott med produkter som svampblandningar som innehåller både cordyceps sinensis och militaris kan också stödja återhämtningen efter träning, enligt nya studier. Denna behandling har testats och visar lovande resultat för återhämtning efter träning.

I huvudsak:

Ökad ATP-produktion innebär mer tillgänglig energi

Förbättrat syreutnyttjande kan öka uthålligheten

Regelbunden användning kan bidra till snabbare återhämtning efter träningen

Dessa potentiella fördelar gör cordyceps till ett spännande tillskottsalternativ för idrottare som vill ha en naturlig fördel i sin träning eller sitt träningsprogram, och som även överväger det som en behandling.

Kom dock ihåg: även om dessa potentiella fördelar med tillskott av cordyceps låter spännande, behövs mer forskning innan definitiva slutsatser kan dras om effekterna på muskeluppbyggnad specifikt under träning eller träningspass. Detta baseras på en nyligen genomförd studie.

Bortom muskeluppbyggnad: Ytterligare hälsofördelar med Cordyceps

Immunförsvarsstöd och anti-aging effekter

Cordyceps, en typ av svamp, har många hälsofördelar, vilket gör den till ett värdefullt tillskott för dem som ägnar sig åt regelbunden motion eller träningsrutiner. Den kan inte bara bidra till att bygga muskler, utan har också större fördelar när det gäller att stödja immunförsvaret. Studier tyder på att effekten av cordyceps kan öka aktiviteten hos vita blodkroppar, som är avgörande för att förebygga sjukdom och ohälsa under intensiva träningsprogram.

Förutom att stärka immunförsvaret och eventuellt bidra till bättre träningsprestationer kan cordyceps också bromsa åldringsprocessen. Hur kommer det sig? Jo, denna anmärkningsvärda svamp innehåller antioxidanter som bekämpar skador från fria radikaler - de där irriterande partiklarna som bidrar till åldrande och sjukdomar. Så nästa gång du överväger en behandling mot åldrande eller letar efter tillskottsalternativ, tänk på de potentiella hälsofördelarna med cordyceps på försökspersoner.

Förbättring av hjärthälsan

Men vänta - det finns mer! Cordyceps, ett populärt kosttillskott, kan också vara goda nyheter för ditt hjärta, särskilt för dem som ägnar sig åt regelbunden motion. Forskning som involverar försökspersoner visar ett samband mellan cordyceps och en minskad risk för hjärtsjukdomar som en del av en behandlingsplan. Det verkar som om denna mäktiga svamp kan hjälpa till att reglera kolesterolnivåerna och förbättra cirkulationen - båda viktiga faktorer för att bibehålla hjärtats hälsa.

Stresshantering

Känner du av livets påfrestningar? Cordyceps, ett potentiellt kosttillskott, kan erbjuda viss lindring. Preliminära studier med träningsfokuserade försökspersoner tyder på dess fördelar som adaptogen - ett naturligt ämne som är känt för att hjälpa kroppen att hantera stress. Även om mer forskning behövs för denna behandling, är det lovande att tänka på att naturen tillhandahåller sådana kraftfulla lösningar!

Andningshälsa

Sist men inte minst på vår lista över cordycep's potentiella hälsofördelar är dess roll i förbättring av andningshälsan och vo2max-förbättring. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för idrottare som tränar regelbundet eller för personer med lungsjukdomar som astma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Bevis tyder på att tillskott av cordyceps kan öka syreupptagningen, förbättra lungfunktionen och till och med vara en behandling som gör det lättare att andas.

Även om alla dessa fördelar med kosttillskott och motion låter fantastiska, kom ihåg att varje mynt har två sidor - biverkningar kan också förekomma. Vissa personer har rapporterat milda biverkningar som illamående eller diarré efter att ha tagit cordyceps-tillskott som en del av sin behandling. Och om du har en autoimmun sjukdom eller nedsatt njurfunktion bör du rådfråga din läkare innan du lägger till något nytt tillskott i din träningsrutin.

Så där har du det! De enkla svamparna cordyceps militaris och cordyceps sinensis erbjuder mycket mer än bara muskeluppbyggnad; de är fullpackade med potentiella fördelar som sträcker sig från immunitetsförstärkning till förbättrad hjärthälsa och bättre lungfunktion. Med regelbundna tillskott kan dessa fördelar stödja din träningsrutin samtidigt som du hanterar stress längs vägen!

Bygger cordyceps muskler?

Om du har funderat över tiden om cordyceps-tillskott kan hjälpa till med muskeluppbyggnad, är behandlingsbevisen i. Studier visar att dessa funky svampar verkligen kan förbättra den atletiska prestandan. De är som din personliga cheerleader, som ökar din energi och ci (självförtroende och intensitet) så att du kan kämpa hårdare och gå längre.

Men fördelarna med cordyceps-tillskott stannar inte vid musklerna. Dessa små kraftpaket ger också en mängd ytterligare hälsofördelar på nolltid. Så du kommer inte bara att se bra ut, utan också känna dig fantastisk med en CI (konfidensintervall) boost!

Så vad är slutresultatet? Om du är seriös med fitness och tillskott kan det vara värt att ge cordyceps ett skott. Du har inget att förlora och potentiellt mycket att vinna, särskilt om du tänker på tid och CI!

Kom ihåg att alltid rådgöra med din vårdgivare innan du börjar med någon ny tillskottregim, oavsett om det är cordyceps sinensis, cordyceps militaris eller något annat tillskott. Var uppmärksam på den tid det tar för effekterna att visa.

Vanliga frågor

Kan vem som helst använda cordyceps?

Ja, generellt sett kan de flesta människor säkert konsumera cordyceps-tillskott. Rådgör dock alltid med din läkare innan du påbörjar en ny kosttillskottsbehandling, med hänsyn till tid och ci.

Finns det några biverkningar av att ta cordyceps?

Vissa människor kan uppleva milda biverkningar som diarré eller muntorrhet från cordyceps militaris-tillskott. Om symtomen kvarstår eller förvärras, avbryt användningen och kontakta din läkare omedelbart.

Hur lång tid tar det för cordyceps att verka?

Effekterna av cordyceps-tillskott kan variera från person till person. Vissa individer kan märka förbättringar inom några veckor medan andra, särskilt med olika ci, kan ta längre tid.

Kan jag ta cordyceps tillsammans med andra kosttillskott?

Vanligtvis ja, tillskott med cordyceps militaris är i allmänhet säkert, men det är alltid bäst att kontrollera med en sjukvårdspersonal först.

Var kan jag köpa cordyceps av hög kvalitet?

Det finns många online-återförsäljare som säljer kvalitets cordyceps-produkter för tillskott. Se bara till att göra din forskning och välj en ansedd källa som Cibdol.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare