Cannabidiol: Vilka egenskaper bör varje CBD-olja ha?

Last updated:

Published:

Att handla CBD-olja kan vara en utmaning. Eftersom det finns så många produkter tillgängliga på dagens cannabidiolmarknad är det viktigt att veta vilka egenskaper man ska hålla utkik efter, särskilt om man vill ha olja av högsta kvalitet som kan köpas för pengar. Bara för att företag märker sina produkter som "säkra" och "helt naturliga" betyder det inte att det är vad du kommer att få. Hur oljan tillverkas och vilka ingredienser den innehåller är hur du kan vara säker på att du får en produkt som faktiskt kommer att gynna dig, inte skada dig. Den här artikeln kommer att informera dig om exakt vilka egenskaper varje CBD-olja bör ha, så att du snart kan börja njuta av alla de otroliga fördelar som denna banbrytande cannabinoid har att erbjuda.

TERPENES

Terpener är kolväten som frisätts av samma körtlar (trichomer) som THC och CBD. Även om de inte ger några psykoaktiva effekter, ökar de den terapeutiska potentialen hos CBD-olja. Terpener är också ansvariga för att ge oljan dess skarpa arom och tillfredsställande smak. Förutom att bekämpa oönskade skadedjur under blomningsperioden, och samtidigt locka pollinerare, ger terpenernas kombination av tall-, jord- och citronsmak konsumenten en härlig CBD-upplevelse.

CO₂ EXTRAKT

En sak du inte vill ha när det gäller CBD-olja är en produkt fylld med syntetiska kemikalier; dessa giftiga tillsatser förhindrar cannabinoiderna från att göra sitt jobb. Om du vill ha den renaste möjliga oljan kommer du att vilja ha en produkt som är tillverkad med CO₂-extraktioner. Skillnaden mellan CO₂- och butan-extrakt är till exempel att butan-extrakt inte är avsedda för mänsklig konsumtion. Dessutom avger de en ganska obehaglig smak och kan lämna giftiga rester efter sig. Med CO₂-extrakt blir smaken mycket renare och bekvämare att inta jämfört med andra lösningsmedel.

DEKARBOXYLERAD

CBD-olja kan verka vara samma sak. Men i verkligheten är inte alla produkter skapade lika. Dekarboxylering är processen där karboxylgruppen avlägsnas genom att hampblommor utsätts för värme under en längre tid. Som ett resultat aktiveras den inaktiva föreningen CBDA och kan sedan ge ett brett spektrum av potentiella fördelar. När CBD-olja inte dekarboxyleras är produkten ofta billigare och samtidigt mindre effektiv. Även om det kan verka som ett attraktivt alternativ när du har en snäv budget, slösar du faktiskt bara bort dina pengar när du väljer en billigare produkt snarare än en som är lite dyrare. Nio gånger av tio är det den högre prissatta produkten som kommer att ge toppnivåer av CBD.

NATURLIGA INGREDIENSER

Alla vill få tag på CBD-olja. Eftersom efterfrågan är så stor försöker företagen ofta påskynda produktionsprocessen med högavkastande extraktioner. Under denna process kommer tillverkarna att använda syntetiska gödningsmedel, bekämpningsmedel och herbicider. Även om de alla uppmuntrar tillväxt, eliminerar de också de terapeutiska effekterna. Dessa metoder förstör också flera av de närvarande terpenerna och flavonoiderna, vilket kan leda till oväntade resultat efter konsumtion. Att välja en produkt som består av ett rikt fytokomplex av ingredienser är av största vikt när man väljer de säkraste, renaste och mest effektiva produkterna.

TEST-RAPPORTER

Företag kan lova högkvalitativ CBD-olja hela dagen lång. Men om den inte har genomgått korrekt testning finns det inget sätt för konsumenten att veta om det de intar faktiskt är säkert eller inte. Håll alltid utkik efter testrapporter. Både tester på plats och tredjepartstester är avgörande för att säkerställa kvaliteten. Tillverkare som tar sig tid att bekräfta att de material de använder är fria från bakterier, skadliga föroreningar och konstgjorda tillsatser är mer benägna att ge dig korrekt information om sina flaskor, och en bättre produkt att starta.

INGA CBD-KRISTALLER

CBD-kristaller, i synnerhet, innehåller nästan rena koncentrationer av CBD. De saknar dock de terapeutiska egenskaper som lockar människor till CBD-olja i första hand. Dessa tillskott erbjuder inte några av de andra terpener och cannabinoider som gör CBD-oljor allmänt effektiva. Oljor från hela växter behåller å andra sidan hela cannabinoid- och terpenspektrumet från cannabisväxten (förutom psykoaktiv THC), vilket gör att alla naturligt förekommande föreningar kan arbeta tillsammans i synergi. Denna teori är känd som "entourage-effekten", som hävdar att en mångsidig inre växtmiljö är nyckeln till effekten av CBD och andra hampahärledda produkter.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare