Vad är ”V“ familjen av cannabinoider?

Last updated:

Published:

Djupdykning i cannabinoider

Cannabis är hem för över hundra olika cannabinoider och är full av en varierad blandning av kemiska föreningar. För att skapa dessa föreningar går växten igenom många kemiska reaktioner. De cannabinoider som skapas genom dessa reaktioner varierar beroende på typen av cannabisart, stadiet i dess livscykel, dess exponering för värme eller närvaron av enzymer.

Vad är ”V“ familjen av cannabinoider?

En sådan grupp av cannabinoider, som alla har bokstaven "V", är resultatet av en specifik kemisk förändring som äger rum i de tidigaste stadierna av en cannabisplantas utveckling. När det gäller CBCV, THCV och CBDV, även om delar av deras kemiska struktur är mycket lik andra cannabinoider, har de några attraktiva egenskaper.

Introduktion av cannabinoidfamiljen "V"

Låt oss utforska den unika kemiska reaktion som vi hänvisade till tidigare. I de tidigaste stadierna av en cannabisplantas liv har en kemisk förening som kallas geranylpyrofosfat valet att kombinera med två olika typer av syra som finns i en cannabisplanta. Om den binds med olivetolsyra får du CBGA, medan kombinationen med divarinsyra skapar CBGVA. Båda är intermediära cannabinoider, men CBGVA är vår första medlem i cannabinoidfamiljen "V".

Det kan vara alltför lätt att bli överväldigad av alla de olika familjerna eller grupperna av cannabinoider. Ett av de enklaste sätten att visualisera syntesen av cannabinoider är att föreställa sig CBGA och CBGVA som olika typer av deg. Medan CBGA-deg kan användas för att göra spagetti, är CBGVA bättre för rigatoni. Många av de ursprungliga basingredienserna är desamma, men beroende på hur degen tillverkas, tillagningsprocessen och hur den sedan formas varierar resultatet.

 familjen cannabinoider

Ett liknande koncept gäller för hela det cannabinoida släktträdet. Eftersom det delar upp sig i många vägar och grenar (beroende på vilken reaktion eller manipulation som sker), får du dussintals potentiella resultat. Om du följde cannabinoidernas "V"-vägar när en växt växer, och applicerade värme på de råa cannabinoiderna, skulle du hamna på de tidigare nämnda CBCV, THCV och CBDV.

Var hittar man cannabinoiderna i "V"-familjen, och vad gör de?

De flesta cannabinoider i "V"-familjen är svåra att isolera. De är den blyga, pensionerande sidan av cannabinoidfamiljen. Det är om du inte kan hitta en landrace cannabisväxt. Dessa är genetiskt "rena" stammar som inte har förändrats av årtionden av selektiv avel och manipulation från odlare. Istället har landrace-stammar fått växa naturligt, vilket resulterar i högre andelar av "V" cannabinoider som CBDV.

CBDV

När det gäller deras förmågor, ja, "V" cannabinoidfamiljforskning är fortfarande i sina mycket tidiga skeden. Men vad vi vet är att de är icke-psykoaktiva och interagerar med olika receptorer för cannabinoider som CBD. THCV är icke-psykoaktivt och har visat sig kunna dämpa aptiten, medan CBDV har visat potential som behandling för epilepsi och andra konvulsiva tillstånd. För närvarande måste vi lita på den forskning som pågår för att avslöja den verkliga potentialen hos "V"-cannabinoiderna.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare