Senaste nytt | Page 57

  • Orsakar CoQ10 viktökning?

    September 10, 2023

    Vissa personer hävdar att intag av CoQ10-tillskott leder till viktökning. Forskning har dock inte bekräftat att CoQ10 direkt orsakar betydande viktförändringar. En liten ökning kan bero på vätskeretention, ökad aptit/kaloriintag eller muskelökning som maskerar fettförlust. Med rätt dosering och livsstil är det osannolikt att CoQ10 orsakar större viktökning.

  • Ger CoQ10 dig mer energi?

    September 10, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) är ett populärt tillskott som tas för att öka energin. Forskning visar att det kan minska trötthet hos personer med vissa tillstånd som hjärtsvikt och fibromyalgi. Men för friska vuxna är studierna blandade om huruvida CoQ10 ökar energin. Doseringar på 100-200 mg per dag verkar vara mest effektiva, tillsammans med hälsosamma livsstilsvanor.

  • Kan CoQ10 motverka tandköttssjukdomar?

    September 10, 2023

    Forskning visar att antioxidanten CoQ10 kan bidra till att motverka tandköttssjukdom när den läggs till regelbunden behandling. Studier visar att det minskar inflammation, regenererar benförlust och upprätthåller resultat från skalning, rotplaning och tandköttskirurgi. Men enbart CoQ10 kan inte bota avancerad tandköttssjukdom utan mekanisk rengöring. Det kräver daglig munhygien.

  • Är CoQ10 bra för tarmhälsan?

    September 10, 2023

    CoQ10 är ett populärt kosttillskott, men kan det gynna tarmhälsan? Forskning tyder på att det kan minska inflammation, fungera som en antioxidant, stödja energiproduktionen i cellerna och bidra till tillväxten av goda tarmbakterier. Det behövs dock fortfarande större studier på människor. CoQ10 verkar lovande för vissa aspekter av tarmfunktionen, men mer forskning är motiverad.

  • Hur är CoQ10 bra för hjärnan?

    September 10, 2023

    Forskning visar att antioxidanten CoQ10 ger kognitiva fördelar genom att öka energimetabolismen i hjärncellerna. CoQ10-nivåerna sjunker med åldern, vilket gör tillskott viktigt för äldre vuxna. Studier visar att det förbättrar minne, fokus och bearbetningshastighet. CoQ10 är också lovande för behandling av Parkinsons sjukdom, Alzheimers sjukdom och migrän.

  • Vilka är symtomen på att man behöver CoQ10?

    September 10, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) är avgörande för energiproduktionen i kroppens celler. Sjunkande nivåer kan leda till symtom som trötthet, muskelsvaghet, hjärndimma, kardiovaskulära problem och mycket mer. Att kontrollera CoQ10-nivåerna och ge tillskott vid låga nivåer kan bidra till att lindra dessa problem. Studier visar fördelar för hjärthälsa, diabetes, fertilitet och neurodegenerativa sjukdomar.

  • Hur kan man framgångsrikt sluta röka?

    September 9, 2023

    Att sluta röka förbättrar hälsan, men att bryta beroendet är svårt. Nikotinabstinens orsakar sug och humörsvängningar. Hjälpmedel som nikotinplåster, tuggummi och läkemedel hjälper till att lindra symtomen. Att sätta ett slutdatum, ta bort triggers, dricka vatten, andas djupt, använda distraktionstekniker och få rådgivning ökar chanserna att lyckas. Hälsofördelarna börjar redan första dagen. Håll dig motiverad!

  • Bör man ta CoQ10 tillsammans med andra vitaminer?

    September 9, 2023

    Det finns belägg för att vissa vitaminer som E-vitamin och B-vitaminer kan förbättra absorptionen av CoQ10 när de tas tillsammans. Men höga doser kan interagera. Sammantaget verkar det fördelaktigt och säkert att kombinera CoQ10 med en multivitamin. Det behövs fortfarande mer forskning om interaktioner med vitamin K och vitamin D.

Produktsökare