Senaste nytt | Page 55

  • Ökar CoQ10 kaliumhalten?

    September 9, 2023

    CoQ10 är ett populärt antioxidanttillskott, men kan det höja kaliumnivåerna? Kliniska studier visar att CoQ10 inte nämnvärt ökar kaliumhalten i blodet vid normala doser. Personer som tar läkemedel som påverkar kalium bör dock vara försiktiga. CoQ10 verkar tolereras väl av de flesta, men personer med njurproblem bör övervaka nivåerna.

  • Gör CoQ10 dig starkare?

    September 9, 2023

    Koenzym Q10 (CoQ10) är en antioxidant som kan ge styrkefördelar genom att förbättra energiproduktionen, minska inflammation och förbättra mitokondriell funktion. Men finns det forskning som stöder CoQ10-tillskott för ökad kraftproduktion? Lär dig vad vetenskapen säger om CoQ10 för muskelprestanda.

  • Är CoQ10 bra mot diabetes?

    September 8, 2023

    Tidig forskning tyder på att antioxidanten CoQ10 kan bidra till att behandla diabetes genom att förbättra insulinsekretionen, insulinkänsligheten och blodsockerregleringen. Det behövs dock fortfarande större studier för att bekräfta fördelarna. Doser mellan 100-200 mg per dag verkar vara säkrast och mest effektiva baserat på kliniska prövningar. De som lider av brist kan se större förbättringar.

  • Är CoQ10 skadligt för njurarna?

    September 8, 2023

    De första bevisen tyder på att tillskott av CoQ10 inte verkar skada njurfunktionen eller vara "njurbelastande" när det tas i rekommenderade doser. I själva verket visar vissa studier att CoQ10 kan ge antioxidativa och antiinflammatoriska fördelar för personer med mild till måttlig kronisk njursjukdom. De som får dialys bör dock vara försiktiga och konsultera en nefrolog.

  • Vem bör inte använda CoQ10?

    September 8, 2023

    Även om tillskottet CoQ10 i allmänhet är säkert för de flesta vuxna, finns det vissa försiktighetsåtgärder och personer som bör undvika det utan medicinsk vägledning. Dessa inkluderar barn, gravida kvinnor, personer med blödningsrubbningar, diabetes, lever- och njursjukdomar samt mottagare av organtransplantationer. CoQ10 kan också interagera med vissa läkemedel, t.ex. blodförtunnande medel.

  • Kan jag ta CoQ10 tillsammans med magnesium?

    September 8, 2023

    Tillskotten CoQ10 och magnesium kan i allmänhet tas tillsammans på ett säkert sätt. Forskning tyder på att de kan ha kompletterande fördelar för energi, antioxidantskydd, hjärthälsa och mer när de kombineras på rätt sätt. Typiska doser varierar mellan 100-400 mg för magnesium och 100-200 mg för CoQ10. Fördela doserna med mat för att förbättra absorptionen och undvika potentiella biverkningar.

  • Påverkar coenzym Q10 humöret?

    September 8, 2023

    Vissa begränsade bevis tyder på att antioxidanten CoQ10 kan bidra till att stabilisera humörsjukdomar, men mer forskning behövs. Genom att förbättra mitokondriell funktion, minska inflammation, skydda nervceller och potentiellt reglera neurotransmittorer, visar CoQ10 lovande resultat för att stödja mental hälsa. Det finns dock få kliniska kvalitetsstudier som direkt har analyserat effekterna på depression och bipolär sjukdom.

  • Hjälper CoQ10 mot hjärndimma?

    September 8, 2023

    Forskning tyder på att antioxidanten CoQ10 kan bidra till att förbättra hjärndimma, vilket innebär mental dimma och koncentrationssvårigheter. Genom att öka energimetabolismen, blodflödet och antioxidantskyddet i hjärnan, visar CoQ10 löfte om att förbättra kognition och klarhet. I studier har doser på 100-400 mg per dag använts.

Produktsökare