10 olika sätt att förbränna 500 kalorier på en timme.

Published:

Vill du förbränna 500 kalorier på en timme? Letar du efter den bästa träningen för att förbränna 500 kalorier? Med ökande fetma letar många människor efter effektiva sätt att förbränna kalorier och gå ner i vikt. Att förbränna 500 kalorier extra per dag kan hjälpa dig att gå ner ungefär ett halvt kilo i veckan!

Varför är det bra att veta hur man snabbt förbränner 500 kalorier?

Denna artikel kommer att ge 10 bra alternativ för att bränna 500 kalorier på under 60 minuter. Vi går igenom olika träningspass, beskriver i detalj hur många kalorier varje pass förbränner per timme och förklarar hur du maximerar din kaloriförbränning. Läs vidare för att lära dig hur du bränner kalorier och förbättrar din hälsa genom träning!

Varför är det bra att veta hur man snabbt förbränner 500 kalorier?

Att förbränna 500 kalorier på en timme kan låta mycket, men det är fullt möjligt med rätt typ av träning. Att veta hur man bränner kalorier snabbt är användbart av flera skäl:

 • Det kan hjälpa dig att uppnå ett mål om kaloriunderskott för viktminskning. För att gå ner ett kilo i veckan behöver du ett kaloriunderskott på 3 500 kalorier. Genom att förbränna 500 extra kalorier per dag skapas detta underskott.
 • Korta, intensiva träningspass förbränner fler kalorier per minut än träningspass med lägre intensitet. Du kan förbränna fler kalorier på kortare tid.
 • Träningspass med hög kaloriförbränning förbättrar konditionen och bygger upp kaloriförbrännande muskler. Detta ökar din ämnesomsättning så att du förbränner fler kalorier hela dagen.
 • Genom att följa din kaloriförbränning under träningen kan du avgöra om du skapar det underskott som krävs för att gå ner i vikt.
 • Genom att veta vilka träningspass som förbränner flest kalorier kan du maximera din kaloriförbränning under träningspassen.

Hur många kalorier förbränner man under en timmes träning?

Hur många kalorier du förbränner under en timme beror på vilken typ av träning du utför, din vikt och hur intensivt du tränar. Här är en grov uppskattning av kaloriförbränningen per timme för en person som väger 155 pund:

 • Promenad: 300 kalorier
 • Jogging: 500-600 kalorier
 • Simma varv: 500 kalorier
 • Cykling: 400 kalorier
 • HIIT-träningspass: 600-800 kalorier
 • Viktträning: 250-400 kalorier

Tyngre personer förbränner fler kalorier för samma träning. Men i allmänhet förbränner högintensiv konditionsträning och cirkelträning för hela kroppen flest kalorier per timme.

10 sätt att förbränna 500 kalorier på under 60 minuter

Här är 10 fantastiska träningspass som kan hjälpa dig att bränna 500 kalorier på mindre än en timme:

1. Spring en sträcka på 3-4 mil

Löpning förbränner många kalorier på kort tid. Vid en löptakt på 10 minuter per mil förbränner en person på 155 pund cirka 100 kalorier per mil. Så om du springer 4 mil på 40 minuter kommer du att förbränna cirka 500 kalorier.

2. Cykla eller ro i 50 minuter

Både cykling och rodd förbränner kalorier i snabb takt. Att cykla kraftigt eller ro hårt i 50 minuter kan förbränna mer än 500 kalorier. Om du vill förbränna mer kan du lägga in intervaller med högt motstånd och hög hastighet.

3. Simma i varv i 60 minuter

Att simma varv med måttlig ansträngning i en timme hjälper de flesta att förbränna 500+ kalorier. En kombination av frisims- och bröstsimspass gör det intressant.

4. Ta en pulshöjande spinning- eller cykelkurs

Spinning eller högintensiva cykelpass ger ofta en förbränning på över 700 kalorier per timme. Det snabba tempot, klättringarna och intervallerna får pulsen att skjuta i höjden för maximal kaloriförbränning.

5. Hoppa hopprep i 30-45 minuter

Att hoppa rep är en mycket effektiv kaloriförbrännare. På mindre än 30 minuters snabb rephoppning kan du förbränna 500+ kalorier. Använd intervallträning för att bibehålla den höga intensiteten.

6. Prova Kickboxning eller Cardio Kickboxning

Slagen, sparkarna och de atletiska rörelserna i kickboxning förbränner kalorier. Ta ett energifyllt kickboxningspass eller gör kickboxningsintervaller på en tung säck och förbränn upp till 800 kalorier per timme.

7. Kör ett HIIT-pass på löpbandet

HIIT (högintensiv intervallträning) är ett snabbt sätt att förbränna kalorier. Korta sprintintervaller på ett löpband kan förbränna 700+ kalorier på bara 30-40 minuter. Sprinta i 30 sekunder och återhämta dig sedan i 90 sekunder.

8. Ta ett spinningpass med hög intensitet

Spinningklasserna består av intervaller av intensiv cykling med återhämtningsperioder. Genom att hålla pulsen uppe under hela passet kan du bränna upp till 750 kalorier på dessa 50-minuterspass.

9. Genomför ett hårt cirkelträningspass

Cirkelträning kombinerar tyngdlyftning med konditionsintervaller som hopprep, rodd och kettlebellsvingar. Det bränner fett och håller ämnesomsättningen hög under och efter träningen.

10. Spela basket, fotboll eller racketsporter

Högintensiva sporter kan förbränna upp till 800 kalorier per timme. Den ständiga rörelsen, sprinten och användningen av dina muskler förbränner megakalorier!

5 tips för att förbränna flest kalorier per timme

Här är några tips som hjälper dig att maximera kaloriförbränningen så att du kan förbränna 500 kalorier på mindre än en timme:

 • Införliva HIIT: Högintensiv intervallträning förbränner fler kalorier än konditionsträning i stadigt tillstånd. Varva intensiva pass med korta viloperioder.
 • Använd stora muskelgrupper: Helkroppsövningar som burpees och kettlebellsvingar bränner fler kalorier än isoleringsövningar.
 • Håll dig hydrerad: Uttorkning försämrar träningsprestationen så att du förbränner färre kalorier. Drick vatten före, under och efter träningen.
 • Använd bra form: Med rätt form kan du träna längre och mer intensivt för att öka kaloriförbrukningen.
 • Håll koll på intensiteten: Med hjälp av en pulsmätare kan du hålla en hög intensitetsnivå för maximal kaloriförbränning.

Det vi tar med oss: Att bränna 500 kalorier är helt genomförbart

Att förbränna 500 kalorier på mindre än en timme är ett utmanande men uppnåeligt mål för de flesta relativt vältränade personer. Att använda smarta program som kombinerar HIIT, helkroppsövningar och sammansatta rörelser är nyckeln till att maximera kaloriförbränningen.

Genom att konsekvent förbränna 500 extra kalorier per dag skapas det kaloriunderskott på 3 500 kalorier per vecka som krävs för 1 kg fettförlust per vecka. Så välj ett träningspass du gillar och gör dig redo att svettas, bränna kalorier och forma en smal kroppsbyggnad!

Här är de viktigaste slutsatserna:

 • Högintensiv konditionsträning och cirkelträning för hela kroppen förbränner flest kalorier per timme
 • Löpning, cykling, simning och HIIT-träning är bra för att snabbt förbränna 500 kalorier
 • Använd intervallträning, övningar för stora muskelgrupper och rätt form för att maximera kaloriförbränningen
 • Om du förbränner 500 extra kalorier per dag kan du gå ner ungefär 1 kilo per vecka
 • Genom att följa kaloriförbränningen under träningen kan du se till att du håller ett kaloriunderskott

Så prova ett av dessa effektiva kaloriförbrännande träningspass så kommer du att förbränna 500 kalorier på nolltid!

Fråga: Vilka är 10 olika sätt att förbränna 500 kalorier på en timme?

S: Här är 10 olika sätt att bränna 500 kalorier på en timme:

F: Hur kan jag uppskatta antalet förbrända kalorier under ett träningspass?

S: Det finns olika formler och onlinekalkylatorer för att uppskatta antalet kalorier som förbränns under ett träningspass. Dessa beräkningar tar hänsyn till faktorer som din kroppsvikt, träningens intensitet och träningspassets längd.

Fråga: Vad finns det för roliga sätt att bränna 500 kalorier?

S: Några roliga sätt att förbränna 500 kalorier är att dansa, delta i en gruppträningsklass, utöva en sport, simma och cykla.

Fråga: Hur lång tid tar det att förbränna 500 kalorier?

S: Hur lång tid det tar att förbränna 500 kalorier beror på hur intensivt du tränar och din kroppsvikt. I genomsnitt tar det cirka 60 minuter av måttlig till intensiv träning att förbränna 500 kalorier.

F: Vilka övningar hjälper dig att bränna 500 kalorier på 30 minuter?

S: Högintensiva träningspass som cirkelträning, löpning, kickboxning och intervallträning kan hjälpa dig att förbränna 500 kalorier på bara 30 minuter.

F: Kan jag förbränna 500 kalorier per dag för att gå ner i vikt?

S: Att förbränna 500 kalorier per dag genom motion, utöver att äta en hälsosam kost, kan hjälpa dig att skapa ett kaloriunderskott och potentiellt leda till viktminskning över tid.

F: Hur kan jag förbränna fler kalorier under träning?

S: För att förbränna fler kalorier under träningen kan du öka intensiteten i dina träningspass, använda intervallträning, lägga till styrketräning och ägna dig åt aktiviteter som involverar stora muskelgrupper.

F: Hur många kalorier förbränner man genom att gå på ett löpband?

S: Hur många kalorier du förbränner när du går på ett löpband beror på faktorer som din kroppsvikt, gånghastighet och lutning. I genomsnitt kan du förbränna cirka 500 kalorier under en timmes rask promenad på ett löpband.

F: Vilka andra övningar kan hjälpa mig att bränna 500 kalorier?

S: Förutom de tidigare nämnda övningarna finns det andra aktiviteter som kan hjälpa dig att bränna 500 kalorier, t.ex. rodd, hopprep, vandring och användning av en elliptisk maskin.

F: Är det möjligt att fortsätta förbränna kalorier efter ett träningspass?

S: Ja, det är möjligt att fortsätta förbränna kalorier efter ett träningspass. Detta är känt som "efterbränningseffekten" eller "överskott av syreförbrukning efter träning (EPOC)". Högintensiva träningspass och styrketräning kan öka din ämnesomsättning i flera timmar efter träningen, vilket leder till fortsatt kaloriförbränning.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare