Det bästa sättet att förbränna 500 kalorier genom att gå

Published:

Promenader är en av de enklaste men mest effektiva motionsformerna när det gäller att förbränna kalorier. Med lite planering och en rask takt kan du bränna upp till 500 kalorier eller mer på bara ett promenadpass!

I den här detaljerade guiden får du svar på alla viktiga frågor om hur du bränner 500 kalorier genom att promenera:

 • Hur många kalorier kan du realistiskt sett förbränna per promenadtimme?
 • Vilken gånghastighet och intensitet krävs för att nå målet på 500 kalorier?
 • Hur många steg ska man ta varje dag för att förbränna 500 kalorier genom promenader?
 • Exakt hur länge och hur långt måste man gå för att förbränna 500 kalorier?
 • Vilka tekniker och tips maximerar din kaloriförbränning när du promenerar?

Promenader är en träningsform med låg belastning som är perfekt för nästan alla konditionsnivåer. Låt oss gå igenom siffrorna så att du kan börja göra av med upp till 500 kalorier per pass och nå dina viktminskningsmål genom att helt enkelt gå!

Det bästa sättet att förbränna 500 kalorier genom att gå

Beräkning av kaloriförbrukning per gångtimme

Den viktigaste faktorn för att bestämma kaloriförbränningen vid promenader är den intensitet och hastighet med vilken du promenerar. Här är en titt på hur många kalorier personer med olika vikt vanligtvis förbränner vid olika gånghastigheter:

 • Promenera lugnt i 2 km/h: Person som väger 150 lb - 57 kalorier; person som väger 200 lb - 76 kalorier; person som väger 250 lb - 95 kalorier
 • Måttlig hastighet på 3 km/h: Person som väger 150 lb - 170 kalorier; person som väger 200 lb - 227 kalorier; person som väger 250 lb - 283 kalorier
 • Snabb promenad i 4 mph: Person som väger 150 lb - 226 kalorier; person som väger 200 lb - 303 kalorier; person som väger 250 lb - 379 kalorier
 • Snabb/jogg i 5 km/h: Person som väger 150 lb - 282 kalorier; person som väger 200 lb - 379 kalorier; person som väger 250 lb - 474 kalorier

Som du kan se förbränner snabbare gång exponentiellt fler kalorier per timme. Det exakta antalet beror på din kroppsvikt och ansträngningsnivå. Men i allmänhet kräver förbränning av 500 kalorier per timme en snabb takt på minst 4-4,5 mph för de flesta vandrare.

Tyngre personer som går runt 250 lbs kan förbränna 500 kalorier i en något långsammare rask takt, medan lättare personer måste gå upp till 5 mph eller mer för att nå 500 kalorier per timme.

Antal steg per dag för att förbränna 500 kalorier

Förutom att promenera snabbt under längre perioder kan du också sträva efter ett visst antal steg per dag för att förbränna 500 kalorier genom promenader.

Antalet steg varierar kraftigt beroende på kroppsvikt. Här följer en uppskattning av hur många steg per dag som krävs för att förbränna 500 kalorier för personer med olika vikt:

 • För en person som väger 150 kg: 11 000-12 500 steg
 • För en person som väger 200 kg: 9 000-10 000 steg
 • För en person på 250 kg: 7 500-8 500 steg

Det exakta antalet steg för att förbränna 500 kalorier beror också på intensiteten i stegen. Att ta bredare, snabbare steg ger bättre kaloriförbränning än kortare, långsammare steg. Satsa på snabba, aeroba steg med fokus på god hållning och armpumpning.

Rikta in promenaden på att bränna 500 kalorier på 60 minuter

Så hur snabbt behöver du gå för att förbränna cirka 500 kalorier under ett 60-minuterspass?

De flesta som promenerar behöver gå i en hastighet av 3,5 till 4 miles per timme för att nå en kaloriförbränning på 500 kalorier.

Här är en uppdelning efter vikt:

 • För en person som väger 150 kg och går i 3,5 km/h förbränns ca 525 kalorier per timme.
 • En person som går och väger 180 kg behöver gå i ca 3,75 km/h för att förbränna 500 kalorier på 60 minuter.
 • En rullator på 200 kg bör sträva efter 3,5 mph.
 • Tyngre personer som går runt 250 kg kan förbränna 500 kalorier i närmare 3 km/h.

Det bästa är att investera i en träningsklocka som visar kaloriförbränning i realtid baserat på din puls och dina rörelser. Eller så kan du använda kartappar för att mäta din gånghastighet över bestämda sträckor.

Att gå för långsamt kan verkligen minska din kaloriförbrukning. Vid en hastighet på bara 3 km/h förbränner en rullator på 155 kg bara ca 300 kalorier på en timme.

Tips för att gå snabbare:

 • Power walk genom att pumpa armarna fram och tillbaka
 • Ta kortare, snabbare steg
 • Gå med god hållning - luta dig inte framåt
 • Lyssna på fartfylld musik med 130-180 BPM
 • Gå regelbundet i rask takt
 • Värm upp först och gå sedan snabbare
 • Fokusera på att ta hela steg från häl till tå

Med lite övning kommer du att bygga upp en uthållighet som gör att du klarar av att gå i 500-kalori-tempo i 60 minuter eller längre. Genom att variera dina promenader och träningspass undviker du monotoni.

Hur lång tid tar det att gå ner 500 kalorier?

Låt oss säga att ditt mål är att förbränna 500 kalorier under ett pass - hur länge skulle du behöva gå baserat på ditt tempo?

Om du går i en måttligt snabb takt på 3 km/h, vilket de flesta nybörjare klarar, tar det ungefär 75 minuter att förbränna 500 kalorier.

Om du ökar till en snabb takt på 3,5 mph kan en person på 155 kg förbränna 500 kalorier på cirka 60 minuter.

Och i en mycket snabb takt på 4 km/h kan samma person förbränna 500 kalorier på bara 50 minuters promenad!

Tänk på att dessa siffror bara är uppskattningar. Den faktiska tid det tar att göra av med 500 kalorier kan variera beroende på den promenerandes vikt, terräng, lutning och totala ansträngningsnivå. Men att använda tidsmål kan hjälpa dig att motivera dig att hålla en snabb 500-kaloriers takt.

Promenadtips för att maximera kaloriförbränningen

Om ditt mål är att maximera kalori- och fettförbränningen med dina promenader, finns det några viktiga strategier för att bränna ännu fler kalorier:

1. Gå i en lutning - Att gå uppför kullar eller gå i trappor ger ett motstånd som ökar kaloriförbränningen betydligt jämfört med att gå på plan mark. Även små kullar och viadukter på din rutt kan göra skillnad.

2. Lägg till intervaller - Genom attlägga in korta intervaller på 1-3 minuter med rask gång eller jogging under din vanliga promenad kan du dramatiskt öka den totala kaloriförbrukningen.

3. Pumpa armarna kraftigt - Att verkligen slå armarna fram och tillbaka engagerar överkroppsmusklerna och hjälper dig att gå snabbare och längre.

4. Använden viktväst - Om du bara lägger till 10-20 kg extra vikt med en viktväst kan du öka kaloriförbränningen utan extra påverkan på dina leder.

5. Lyssna på peppandemusik - Att lyssna på låtar med 130-180 BPM har visat sig öka gånghastigheten och göra det lättare att gå snabbt.

6. Gå längre sträckor - Gå gradvis upp till 45-90 minuters gång för att förbränna fler kalorier per gång.

7. Rekrytera en träningskompis - Att ha en partner att promenera med kan hjälpa dig att motivera dig att gå längre och snabbare.

8. Ta tid på dig själv - Om du använder ett stoppur för att gå snabbare eller längre än ditt tidigare personbästa kan du få en bra kaloriförbränning.

9. Håll dig hydrerad - Se till att dricka mycket vatten före och under långa promenader för att bibehålla energinivåerna. Uttorkning orsakar trötthet.

10. Håll koll på dinstatistik - Använd en träningsklocka eller app för att följa din takt, puls, distans och kaloriförbrukning. Dessa data kan inspirera dig att fortsätta förbättra dig.

Genom att kombinera så många av dessa strategier som möjligt kan du få en mycket bättre kaloriförbränning än om du bara promenerar. Experimentera för att hitta de tekniker som fungerar bäst för dig.

Viktiga lärdomar för promenader för att förbränna 500 kalorier

Här är de viktigaste punkterna att komma ihåg när det gäller att få en bra kaloriförbränning på 500 kalorier genom promenader:

 • De flesta människor behöver gå i en rask takt på 3,5-4 km/h eller snabbare för att förbränna 500 kalorier per gångtimme.
 • Håll koll på tempot med hjälp av smartphone-appar eller bärbara enheter.
 • Räkna med att gå i upp till 75 minuter om du går i en mer måttlig takt på 3 km/h för att förbränna 500 kalorier.
 • Ta minst 9 000-12 000 steg per dag (beroende på kroppsvikt) för att förbränna 500 kalorier enbart genom att gå.
 • Inkludera kaloriförstärkande strategier som intervaller, backar, armpumpning och längre distanser.
 • Kontinuitet är viktigt - sträva efter att gå raskt 4-5 dagar per vecka för att se en kontinuerlig viktminskning.

Att förbränna bara 100 extra kalorier per dag genom promenader kan bidra till att du går ner 10 kilo på ett år. Så föreställ dig möjligheterna om du konsekvent kan förbränna ytterligare 500 kalorier flera dagar i veckan!

Promenader är verkligen en av de enklaste och mest lättillgängliga träningsformerna för människor i alla konditionsnivåer. Om du optimerar din promenadträning för att förbränna fler kalorier kommer du att bli mer vältränad samtidigt som du går ner i vikt.

Gör dina promenader snabbare och mer utmanande. Håll koll på tempo, puls, distans och tid. Och följ upp dina resultat i form av förlorade centimeter och viktnedgång. Att förbränna 500 kalorier genom att promenera är en uppnåelig språngbräda mot bättre hälsa.

Hur många kalorier kan du förbränna genom att promenera?

Hur många kalorier du förbränner när du promenerar beror på olika faktorer, t.ex. din vikt, gånghastighet och hur långt du har gått. I genomsnitt kan du förbränna cirka 100 kalorier per kilometer du går.

Kan du förbränna 500 kalorier genom att gå?

Ja, du kan förbränna 500 kalorier genom att gå. För att uppnå detta måste du gå i en rask takt på cirka 3,5 miles per timme under en tid av cirka 90 minuter.

Hur kan promenader hjälpa dig att förbränna 500 kalorier per dag?

Promenader kan hjälpa dig att förbränna 500 kalorier per dag genom att integrera det i din dagliga rutin. Genom att promenera i måttlig takt i ca 90 minuter kan du uppnå denna kaloriförbränning och hjälpa till med viktminskningen.

Förbränner du 500 kalorier om du går 5 000 steg om dagen?

Att gå 5 000 steg om dagen kan definitivt hjälpa dig att förbränna kalorier, men det är inte säkert att det räcker för att förbränna exakt 500 kalorier. Antalet förbrända kalorier beror på olika faktorer, så det är alltid bra att sträva efter högre stegantal eller längre varaktighet för att öka kaloriförbränningen.

Hur kan jag förbränna flest kalorier när jag promenerar?

För att förbränna flest kalorier när du promenerar kan du öka din gånghastighet eller lägga in lutningar eller kullar i din promenadrutt. Att gå i snabbare takt eller på en sluttning kan engagera fler muskler och leda till ökad kaloriförbränning.

Hur många kalorier förbränner du när du går 3 miles per timme?

Promenader i en takt av 5 km i timmen kan hjälpa dig att förbränna ca 300-400 kalorier per timme, beroende på din vikt och andra individuella faktorer.

Förbränner en promenad i 4 km/h 500 kalorier?

Promenader i en takt av 4 miles per timme kan hjälpa dig att förbränna cirka 400-500 kalorier per timme, beroende på faktorer som din vikt och hur effektivt du går.

Är promenader ett bra sätt att gå ner i vikt?

Ja, promenader är ett bra sätt att gå ner i vikt. Det är en motionsform med låg belastning som lätt kan införlivas i den dagliga rutinen. Genom att förbränna kalorier genom promenader och upprätthålla ett kaloriunderskott kan du uppnå viktminskning.

Förbränner du lika många kalorier när du går eller springer samma sträcka?

Nej, promenader och löpning förbränner kalorier i olika takt. Löpning förbränner i allmänhet fler kalorier per kilometer jämfört med promenader. Den exakta kaloriförbränningen beror dock på faktorer som hastighet, vikt och individuell konditionsnivå.

Hur många kalorier kan du förbränna om du promenerar en hel dag?

Antalet kalorier som förbränns när man promenerar en hel dag kan variera kraftigt beroende på promenadens längd, hastighet, vikt och andra faktorer. I genomsnitt kan en promenad under en dag förbränna cirka 2000-2500 kalorier eller mer.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare