Gå ner i vikt och bränn fett med dessa snacks och livsmedel vid läggdags

Published:

Att gå till sängs hungrig kan vara ett av de största hindren för att gå ner i vikt. Nattliga begär kan sabotera dina ansträngningar att gå ner i vikt. Att äta rätt mat före sänggåendet kan dock faktiskt hjälpa dig att bränna fett över natten och gå ner i vikt medan du sover.

I det här inlägget får du lära dig om 10 perfekta mellanmål som hjälper dig att gå ner i vikt. Dessa kvällssnacks kommer att tillfredsställa din hunger, förhindra sötsug, öka fettförbränningshormonerna och hjälpa dig att vakna upp och känna dig lättare.

Varför äta före sänggåendet kan hjälpa till med viktminskning

Varför äta före sänggåendet kan hjälpa till med viktminskning

Att äta ett mättande, näringsrikt mellanmål före sänggåendet har flera fördelar för viktminskning:

 • Det förhindrar att du sent på kvällen frossar i kaloririka livsmedel som leder till viktökning. Om du går till sängs hungrig kan du vakna mitt i natten och okontrollerat småäta på mat i närheten av din säng. Ett hälsosamt mellanmål håller dig nöjd.
 • Den stabiliserar blodsockernivån över natten. Detta ger en jämn energinivå och förhindrar hungerkänslor som stör sömnen.
 • Det ökar ämnesomsättningen. Om du äter proteinrika livsmedel före sänggåendet ökar de ämnesomsättningshöjande hormonerna för muskeltillväxt medan du sover.
 • Det bränner fett. Om du äter mat som är rik på protein, fibrer och hälsosamma fetter på natten ökar mängden fettförbränningshormoner som glukagon.

Med rätt mellanmål kan du gå ner i vikt genom att äta före sänggåendet. Se bara till att hålla mellanmålet litet, cirka 200 kalorier. Här är 10 näringsrika och bantande kvällssnacks som hjälper dig att dämpa hungern och bränna fett under natten.

10 bästa mellanmål vid sänggåendet för viktminskning

1. Grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt är ett av de bästa snacksen att äta före sänggåendet för viktminskning. Den innehåller hungerreducerande protein och minimalt med socker, så den kommer inte att höja dina blodsockernivåer.

Tryptofanet i grekisk yoghurt hjälper också hjärnan att producera melatonin och serotonin, hormoner som främjar avslappning och styr sömn- och vakenhetscyklerna. Detta bidrar till att förbättra sömneffektiviteten, vilket är viktigt för viktkontrollen.

Sikta på 2/3 dl fettsnål eller fettfri grekisk yoghurt. Toppa med bär för att få lite naturlig sötma och extra fibrer.

2. Keso

Keso är ett proteinrikt kraftpaket som innehåller 14 gram per 1/2 kopp. Kaseinproteinet i keso smälter långsamt för att främja mättnadskänslan. Detta förhindrar hunger sent på kvällen som leder till småätande.

Keso är en bra källa till tryptofan och har även sömnförbättrande egenskaper som hjälper kroppen att bränna fett under natten. Strö över kanel eller muskotnöt och kombinera med 30 mandlar för ett mättande och ämnesomsättningshöjande mellanmål vid läggdags.

3. Mandel

Mandlar är ett utmärkt kvällsmål för viktminskning. De är fullproppade med protein, fibrer, magnesium och vitamin E. De nyttiga fetterna och fibrerna i mandlar hjälper till att bromsa matsmältningen så att du håller dig mätt längre.

Mandlar innehåller också tryptofan som hjälper dig att sova. Detta gör att din kropp kan förbränna fler kalorier medan du sover. Begränsa din portion till ca 1 uns, eller ungefär 30 mandelnötter.

4. Hummus på kikärtor och grönsaker

Hummus är ett protein- och fiberrikt mellanmål som görs av kikärtsblandning och olivolja. Om du kombinerar hummus med råa grönsaker får du ett näringsrikt kvällsmål som ger varaktig energi.

Fibrerna och proteinet gör dig mätt och förhindrar att du blir sugen på något sent på kvällen. De komplexa kolhydraterna i kikärtorna och grönsakerna hjälper också till att transportera tryptofan till hjärnan för att öka produktionen av sömnhormonet melatonin.

5. Kalkon- och ostrullar

Rulla en skiva kalkon- eller kycklingbröst med låg fetthalt runt en skiva ost med låg fetthalt för ett proteinrikt och kalciumrikt mellanmål vid läggdags. Proteinet gör att matsmältningen går långsammare och att du känner dig mätt hela natten.

Tryptofanet från kalkonen i kombination med kalciumet från osten kan hjälpa dig att somna snabbare. Detta gör att din kropp kan förbränna fler kalorier under natten.

6. Banan och nötsmör

Om du breder en matsked jordnöts- eller mandelsmör på en halv skivad banan får du en kolhydrat-protein-kombination som ger varaktig energi. Tryptofanet i nötsmöret och kolhydraterna i bananen hjälper till att öka serotoninnivåerna för att främja sömn och aptitkontroll.

Håll dig till en halv banan för att hålla sockerhalten nere.

7. Proteinshake

Vassle, kasein eller växtbaserat proteinpulver som blandas i en shake eller smoothie kan bli den perfekta nattdrycken. Proteinshakes ger en dos protein som stödjer muskelåterhämtning, mättnadskänsla och aptitreducerande hormoner över natten.

Leta efter proteinpulver som innehåller aminosyror som glycin, L-teanin och tryptofan för att främja avslappning och sömn. Begränsa mängden tillsatt socker genom att undvika smaksatta varianter.

8. Havregryn

En halv kopp torra havregryn som mikras med en kopp mjölk eller nötmjölk ger ett energigivande, fiberrikt mellanmål vid läggdags. Fullkornen ger varaktig energi över natten medan det naturliga tryptofanet får kroppen att slappna av och gör den redo för sömn.

Toppa havregrynen med frukt och strö över kanel för extra kolhydrater som hjälper till att transportera tryptofan till hjärnan.

9. Körsbärstomater och mozzarella

Körsbärstomater tillsammans med mozzarellapärlor är ett enkelt och smakrikt mellanmål på kvällen. Proteinet från osten i kombination med vitaminerna från tomaterna ger näringsrikt bränsle som håller igång din ämnesomsättning.

Tryptofanet i osten hjälper kroppen att slappna av och förbättrar sömneffektiviteten så att du förbränner mer fett under natten.

10. Kamomillte

En kopp varmt kamomillte före sänggåendet hjälper kroppen att slappna av och förbereder den för sömn. Kamomill innehåller apigeninföreningar som binder till GABA-receptorer i hjärnan för att minska stress, ångest och sömnlöshet.

De avslappnande fördelarna med kamomillte gör att din kropp kan förbränna mer fett under natten. Undvik att tillsätta socker i ditt te för att undvika eventuell viktökning.

Tips för nattliga mellanmål och viktminskning

För att få ut mesta möjliga av dessa nattliga snacks för viktminskning:

 • Ätmellanmålet ca 30 minuter före sänggåendet - det ger tillräckligt med tid för matsmältningen så att du inte går till sängs med en alltför full mage.
 • Håll dig till cirka 200 kalorier - Det ger precis tillräckligt med energi för att klara natten utan att du går upp i vikt.
 • Kombinera komplexa kolhydrater med protein och fibrer - Denna formel ger stadig energi och håller dig mätt.
 • Undvik sockerhaltiga, stekta eller bearbetade livsmedel - dessa kan öka blodsockret och hormonerna som sänker ämnesomsättningen.
 • Drick ett glas vatten - Att dricka mycket vatten förhindrar falska hungersignaler.
 • Borsta tänderna efteråt - detta förhindrar ytterligare småätande eftersom munnen känns ren.
 • Hahälsosamma snacks vid nattduksbordet - Genom att ha de bästa alternativen inom räckhåll slipper du gå till köket på kvällen.

Det här tar du med dig: Ät dessa hälsosamma snacks före sänggåendet för viktminskning

Att undvika hungerkänslor och sötsug sent på kvällen är avgörande för att gå ner i vikt. Rätt näringsrika mellanmål som innehåller protein, fibrer och tryptofan kan öka fettförbränningen över natten.

De bästa alternativen är grekisk yoghurt, keso, mandlar, hummus, kalkonrullar, proteinshakes, havregrynsgröt och te.

Håll dig till ca 200 kalorier och låt det ta tillräckligt med tid att smälta innan du lägger dig för att sova.

Dessa idéer för nattmål hjälper dig att kontrollera hungern, förbättra sömnkvaliteten, balansera blodsockret och öka din ämnesomsättning så att du kan gå ner i vikt medan du sover.

Kan det hjälpa dig att gå ner i vikt att äta före sänggåendet?

Att äta vissa snacks före sänggåendet kan faktiskt hjälpa till med viktminskningen. Genom att välja hälsosamma kvällssnacks som innehåller få kalorier och mycket protein kan du hålla dig mätt hela natten och öka din ämnesomsättning medan du sover.

Vad finns det för hälsosamma snacks att äta vid läggdags för att gå ner i vikt?

Några hälsosamma nattmål som kan hjälpa dig att gå ner i vikt är keso, mandlar, grekisk yoghurt och proteinshakes. Dessa snacks är kalorisnåla, proteinrika och kan hjälpa dig att känna dig mätt och belåten hela natten.

Är det dåligt att gå hungrig till sängs om man försöker gå ner i vikt?

Att gå till sängs hungrig kanske inte är bra för viktminskningen. Det kan leda till midnattsbegär och potentiellt överätande nästa dag. Det är bättre att välja ett hälsosamt kvällsmål som ger mättnad under hela natten utan att tillföra onödiga kalorier.

Kan sömnkvaliteten påverkas av att man äter före sänggåendet?

Att äta en tung måltid strax före sänggåendet kan påverka sömnkvaliteten och matsmältningen. Det är bäst att undvika att äta stora måltider nära läggdags för att säkerställa en god natts sömn.

Är proteinshakes ett bra mellanmål att äta innan läggdags?

Ja, proteinshakes är ett bra mellanmål att äta innan läggdags. De är kalorisnåla, proteinrika och kan hjälpa dig att bygga muskler medan du sover. Se bara till att välja en proteinshake som innehåller lite socker och fett.

Kan man gå upp i vikt av att äta sent på kvällen?

Att äta sent på kvällen kan potentiellt leda till viktökning om du äter kaloririka livsmedel eller överskrider ditt dagliga kaloriintag. Det är viktigt att välja hälsosamma snacks som innehåller få kalorier och ger näringsmässiga fördelar.

Vad finns det för hälsosamma snacks att äta sent på kvällen för att stilla hungern?

Några hälsosamma mellanmål för att stilla hungern är keso, grekisk yoghurt, mandlar och skivad frukt. Dessa snacks är kalorisnåla och innehåller viktiga näringsämnen för din kropp.

Hur många kalorier bör ett mellanmål vid läggdags innehålla?

Ett mellanmål vid läggdags bör innehålla cirka 100-200 kalorier. Detta gör det möjligt att äta ett mättande mellanmål utan att få i sig för mycket kalorier innan läggdags.

Kan man bränna kalorier genom att äta protein före sänggåendet?

Att inta protein före sänggåendet kan bidra till att öka ämnesomsättningen och förbränna kalorier medan du sover. Protein kräver mer energi för att smälta, vilket kan bidra till kaloriförbränningen.

Är det bättre att undvika att äta före sänggåendet för att gå ner i vikt?

Det är inte nödvändigt att undvika att äta före sänggåendet för att gå ner i vikt. Att välja rätt mellanmål som innehåller få kalorier och mycket protein kan faktiskt hjälpa dig att gå ner i vikt genom att hålla dig mätt, öka ämnesomsättningen och förhindra nattliga sötsug.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare