Livsglädje, berättad av sex hundraåringar från Bama i Kina

Last updated:

Published:

"Ingen av de hundraåriga tar några mediciner, ingen av dem har opererats, det finns inga fall av hjärtsjukdomar i den här byn, diabetes, fetma. De lever dessa anmärkningsvärt långa, friska och lyckliga liv".

-Dr. John Day, 2014

youtube-video - lång livslängd

Även om Dr. Days erfarenhet utan tvekan är insiktsfull, är det motivationen, glädjen och de positiva utsikterna hos Bamas hundraåringar som lyser igenom. Deras känslor kommer säkert att väcka genklang hos alla som kämpar för att leva ett balanserat liv i dagens moderna samhälle.

Det är inte ovanligt att ålder ses som ett hinder, något att vara rädd för. I Bama ser befolkningen fram emot att bli gamla; deras leenden är smittande och deras lycka ger oss hopp om att ett långt och tillfredsställande liv inte behöver massor av pengar, teknik eller bekvämlighet för att bli verklighet.

Hur kan vi införliva en del av deras livsstil i en värld som kräver långa arbetsdagar samtidigt som man är instängd i kontorsbyggnader?

Att vara generös mot sina grannar, att äta ren, oförorenad mat - det är bara några av de saker som hundraåringarna i Bama tillskriver ett hälsosamt liv. Det är snarare deras förtjusning över tanken på att bli äldre som gör små förändringar i vår livsstil så önskvärda. Om vi bara kunde fånga essensen av deras kärlek till livet skulle det vara värt besväret att göra små justeringar. Inte bara för att vi känner skillnaden i oss själva, utan också för hur det påverkar andra i vår omgivning.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare