Hur kan man förlora bukfett med yoga?

Published:

Vill du bli av med det där envisa magfettet? Då är du inte ensam. Många människor kämpar för att bli av med extrakilon och centimeter runt midjan. Den goda nyheten är att yoga kan vara ett effektivt sätt att förlora magfett i kombination med en hälsosam kost.

I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur yoga hjälper till att bränna bukfett och dela med oss av en nybörjarvänlig yogarutin som riktar in sig på din core. Vi kommer också att ge tips om livsstilsförändringar för att maximera din viktminskning. Är du redo att lära dig hur du går ner i bukfett med yoga? Låt oss komma igång!

Hur bränner yoga bukfett?

Hur bränner yoga bukfett?

Yoga hjälper till att förlora bukfett på flera sätt:

Bygger upp mager muskelmassa

Vissa yogaställningar bygger upp core- och magmusklerna genom att använda din kroppsvikt som motstånd. Ju mer muskelmassa du har, desto mer kalorier och fett förbränner din kropp i vila. Musklerna hjälper också till att forma kroppen och strama åt lös hud.

Ökar flexibiliteten

Yoga förbättrar flexibiliteten, så att du kan knipa och vrida dig bättre under kärnövningar. Detta hjälper dig att komma åt fett runt magen. Flexibilitet förebygger också skador som kan försvåra träningen.

Minskar stress

Kortisol är ett hormon som frisätts vid stress och som främjar fettinlagring runt magen. Yoga sänker kortisolnivåerna och hjälper kroppen att ställa om från "fettinlagring" till "fettförbränning".

Förbättrar ämnesomsättningen

En snabbare ämnesomsättning gör det lättare att gå ner i vikt. De muskler som byggs upp under yoga tillsammans med adrenalinfrisättningen under aktiv yoga hjälper till att tillfälligt påskynda din ämnesomsättning.

Lindrar spänningar

Yoga löser upp muskelspänningar och slappnar av i kroppen. Spända höftböjare och dålig hållning bidrar till en utstående mage. Yoga löser upp spända muskler och rätar upp kroppen.

Ökar blodflödet

Vridande ställningar och inversioner hjälper till att öka blodflödet till envisa fettområden. Näringsämnen och syre cirkulerar och hjälper fettcellerna att frigöra sina lager.

Så sammanfattningsvis optimerar yoga kroppssammansättning, flexibilitet, hormoner, hållning och cirkulation för att hjälpa till att förlora bukfett. Låt oss nu titta på de bästa typerna av yoga för att bränna fett.

Vilka yogastilar bränner mest bukfett?

All yoga är inte lika bra när det gäller fettförbränning. Här är effektiva yogastilar för att förlora bukfett:

Vinyasa

Vinyasa yoga består av en serie flödande rörelser som anpassas till andningen. Klasserna förbränner 400-600 kalorier per timme och hjälper dig att bli av med oönskat fett. Den konstanta rörelsen bygger upp musklerna samtidigt som den spänner bålen.

Ashtanga

Ashtanga följer en kraftfull sekvens av yogaställningar för att öka styrka, flexibilitet och fettförbränning. Jump backs, armhävningar och plankor tränar magmusklerna. Förvänta dig att förbränna cirka 500 kalorier.

Power Yoga

Power yoga formar musklerna och ökar kaloriförbränningen. Det snabba tempot hjälper till att bränna magfett. Klasserna innehåller plankor, crunches och konditionsträning för ett fettförbrännande träningspass.

Varm yoga

Studiorna är uppvärmda till ca 100°F med 40% luftfuktighet för att uppmuntra svettning. I den varma miljön förbränns fler kalorier. Enstaka klasser skadar inte de flesta, men var försiktig så att du inte överhettas.

Kundalini

Kundalini innehåller dynamiska andningstekniker med snabba yogasekvenser för att bygga upp värme och energi. Djupandning aktiverar kärnan samtidigt som stresshormoner som orsakar bukfett frigörs.

Den röda tråden är att dessa stilar främjar fettförbränning genom kraftiga rörelser, aktivering av bålen, muskeluppbyggnad och stressavlastning. Flödande stilar förbränner något fler kalorier än statiska stilar som hatha eller yin yoga. Låt oss titta på ett exempel på en yogasekvens som bränner magfett.

15 minuters yogaprogram för att förlora bukfett

Nedan följer en 15 minuter lång yogasekvens för nybörjare som bränner magfett 3-5 gånger per vecka. Med tiden kan du öka längden till 30-45 minuter när din uthållighet förbättras. Här är yogapositionerna:

 1. Katt/ko-pose (5 rundor): Värm upp core och ryggrad. Andas in för att böja ryggen, andas ut för att runda ryggen.
 2. Nedåtvänd hund (håll 30 sekunder): Aktivera magmusklerna och hamstrings. Engagera bålmuskulaturen.
 3. Planka (håll i 20 sekunder): Träna upp magmusklerna. Dra naveln mot ryggraden.
 4. Låg utfall med twist (5 per sida): Vrid för att träna de sneda magmusklerna. Luta dig mot det främre böjda knät.
 5. Båtposition (håll i 20 sekunder): Utmanande balansställning som tränar den djupa kärnan. Ta tag i baksidan av låren om det behövs.
 6. Bridge Pose (håll 15 sekunder): Stärk sätesmusklerna och hamstrings samtidigt som magen stramas upp.
 7. Benlyft (10 per sida): Kontrollerade benlyft tonar magmusklerna och förbränner bukfett. Håll ländryggen nedpressad.
 8. Crunches med cykel (15 per sida): Roterande crunches som tränar de sneda magmusklerna. Händerna bakom huvudet.
 9. Liggande twist (5 per sida): Att vrida ut överkroppen riktar in sig på kärlekshandtagen och de sneda magmusklerna.
 10. Savasana (1 minut): I viloställningen kan musklerna repareras och kroppen laddas upp.

Ha som mål att flöda smidigt mellan olika poser med hjälp av andningen. Engagera kärnmusklerna och håll rätt linje för att undvika skador. Lyssna på din kropp och ta pauser när det behövs. Ta en yogamatta och låt oss komma igång!

Tips för att maximera förlusten av bukfett med yoga

För att maximera fettförbränningspotentialen kommer här några tips på hur du kan förbättra din yogapraktik:

 • Prova uppvärmda klasser för att bränna fler kalorier
 • Lägg till vikter under armbalanser och plankor för att bygga muskler
 • Sakta ner rörelserna för att uppnå fullt rörelseomfång och muskelkontraktion
 • Inkludera kraftflöden med plyometri för en mer kraftfull kaloriförbränning
 • Öva konsekvent 2-4 gånger per vecka för bästa resultat
 • Håll ställningarna längre, t.ex. plankan och sidoplanken, för att engagera bålen på djupet
 • Komplettera yoga med konditions- och styrketräning för optimal fettförbränning
 • Minska stress genom meditation, andningsövningar och savasana

En heltäckande strategi är avgörande. Komplettera yogan med följande livsstilsvanor för att öka viktminskningen.

Livsstilstips för att förlora bukfett

För att maximera förlusten av bukfett, införliva dessa hälsosamma vanor:

 • Följ ett kaloriunderskott - bränn fler kalorier än du förbrukar
 • Minska portionsstorlekarna - använd mindre tallrikar och ät inte för mycket
 • Begränsa alkoholintaget - innehåller många tomma kalorier
 • Sluta röka - associerat med bukfett
 • Minimera socker - sockerrika livsmedel främjar fettinlagring
 • Ät mer protein - hjälper till att bibehålla muskelmassan vid bantning
 • Få i digordentligt med vätska - drick mycket vatten för att kontrollera aptiten
 • Hantera stress - hög kortisolhalt främjar bukfett
 • Sova 7-9 timmar - sömnbrist ökar hungerhormonerna
 • Stå och gå mer - undvik långvarigt stillasittande

Med yoga, kostförändringar och andra hälsosamma vanor kan du äntligen få en platt och tonad mage! Låt oss sammanfatta vad vi lärde oss:

Slutsats

 • Yoga hjälper dig att förlora bukfett genom att bygga upp muskler, förbättra flexibiliteten, minska stress, öka ämnesomsättningen, öka blodflödet och lindra muskelspänningar.
 • Aktiva yogastilar som vinyasa, ashtanga, power yoga, hot yoga och kundalini ger ett effektivt träningspass för att bränna magfett.
 • Praktisera 15 minuters nybörjaryoga 3-5 gånger per vecka för att komma åt magfettet.
 • Komplettera yogan med konditionsträning, styrketräning och livsstilsförändringar som ett kaloriunderskott för bästa resultat.
 • Fortsätt med det! Kombinera yoga med hälsosam kost och regelbunden motion för att forma din kropp och bli av med övervikt.

Så rulla ut din yogamatta och gör dig redo att förlora det envisa magfettet! Med konsekvens och engagemang kan yoga förändra inte bara din kropp, utan också ditt sinne och ditt allmänna välbefinnande. Namaste!

P.S. Har du provat CBD-olja? Viss forskning visar att CBD-olja kan hjälpa till att bränna bukfett genom att omvandla dåligt vitt fett till bra brunt fett som är lättare att bli av med. Egenskaperna hos CBD-kapslar kan också bidra till att minska uppblåsthet och göra din mage smalare! Överväg att lägga till fullspektrum CBD i din behandling för att maximera förbränningen av bukfett.

Vilka är de bästa yogapositionerna för att komma åt magfett?

Några av de bästa yogaställningarna för att komma åt magfett är plankan, båtpositionen, krigar III, stolpositionen, bropositionen, bågpositionen, gräshoppspositionen, vridningen på rygg och sidoplanken. Dessa poser engagerar magmusklerna, snedställda och nedre delen av ryggen för att specifikt bränna bukfett.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat av yoga för att bränna magfett?

Många elever börjar märka en smalare och mer tonad kropp inom 2-4 veckor efter att ha utövat yoga flera gånger per vecka. Resultaten beror dock på din startvikt och diet. Om du är konsekvent kan du förvänta dig att se mer dramatiska fettförbränningsresultat inom 6-12 veckor.

Vilka yoga rekvisita hjälper till att bränna magfett?

Yogateknik som block, remmar och bolster gör att du kan hålla ställningarna längre eller få en djupare stretch som hjälper till att engagera din core. Viktade bollar, motståndsband eller lätta handvikter kan integreras i yogaflöden för att öka förbränningen av bukfett. En halkfri yogamatta hjälper också till att träna magpositioner.

Ska jag göra yoga på fastande mage för att bli av med magfett?

Om du utövar yoga på fastande mage kan det hjälpa dig att bränna fett mer effektivt eftersom matsmältningen leder bort blodflödet från musklerna. Undvik dock att känna dig yr - drick vatten och ät ett litet mellanmål om det behövs. Energigivande flödande sekvenser är idealiska på fastande mage.

Hur tidigt på morgonen är det bäst att göra yoga för viktminskning?

Tidig morgonyoga på fastande mage ca 30-60 minuter efter uppvaknandet kan öka ämnesomsättningen och främja fettförbränningen. Men lyssna på din kropp - kvällsyoga kan vara bättre om du inte är en morgonmänniska. Den bästa tiden är när du tränar konsekvent.

Vilken yogarutin är mest effektiv för att förlora bukfett?

Fokusera på aktivt flödande yogastilar som vinyasa, ashtanga eller power yoga med sekvenser av magpositioner som plankor, båtar, vridningar och utfallssteg som hålls i 30-90 sekunder vardera. Öka intensiteten och varaktigheten över tid. Undvik långa viloperioder mellan olika poser.

Ska jag göra yoga varje dag för att förlora magfett snabbare?

Daglig yoga kan hjälpa dig att förlora bukfett snabbare genom att du förbränner fler kalorier och aktiverar din core regelbundet. Men ta vilodagar när det behövs för att kroppen ska kunna återhämta sig, särskilt när du är öm eller trött. 3-5 yogapass per vecka är perfekt. Träna cross-train på dina lediga dagar.

Vilka yoga-andningstekniker hjälper till att bränna magfett?

Andningstekniker som kapalbhati (skallglänsande andetag), uddiyana bandha (maglås) och breath of fire drar snabbt ihop magmusklerna för att få bukt med bukfettet. Arbeta dig långsamt upp till dessa tekniker under en lärares vägledning.

Hur länge behöver jag hålla yogapositionerna för att bränna fett?

Som nybörjare ska du hålla positionerna i 5-15 andetag och sedan öka till 30-60 sekunder. Det viktigaste är att lyssna på kroppen - kom ut tidigare om formen sviktar. Avancerade studenter kan hålla plankor eller sidoplanker i 60-120 sekunder för att djupt engagera kärnan.

Jag hoppas att dessa svar hjälper till att förklara hur man maximerar förlusten av bukfett med en effektiv yogarutin! Låt mig veta om du behöver något förtydligande eller har ytterligare frågor.

Sammanfattning

Denna artikel utforskar hur man kan förlora bukfett genom yoga. Den förklarar att yoga bygger mager muskelmassa, ökar flexibiliteten, minskar stress, ökar ämnesomsättningen, lindrar muskelspänningar och förbättrar blodflödet för att hjälpa till att bränna magfett. Aktiva yogastilar som Vinyasa, Ashtanga, Power Yoga, Hot Yoga och Kundalini är bäst för att rikta in sig på mittsektionen. Ett exempel på 15 minuters nybörjaryogarutin tillhandahålls, inklusive katt / ko-pose, nedåtgående hund, planka, lungvridning, båtpose, bropose, bensänkare, cykel crunches och mer för att engagera kärnan. Tips ges för att maximera förlusten av bukfett som att prova uppvärmda klasser, använda vikter, sakta ner rörelser, lägga till plyometri och öva konsekvent. Livsstilsvanor som att följa ett kaloriunderskott, minska portioner, begränsa alkohol, minimera socker, äta mer protein, hantera stress och få tillräckligt med sömn diskuteras också för att komplettera yoga. Sammanfattningsvis kan man genom att kombinera yoga med annan träning och hälsosam kost bli av med överflödig magvikt och få en platt och tonad mage. Ett FAQ-avsnitt ingår också, där vanliga frågor besvaras om de bästa poserna, rekvisitan, rutinerna, varaktigheten och andningsteknikerna för att förlora bukfett.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare