Vad ska jag ha på mig till min första yogaklass?

Published:

Yoga-nybörjare undrar ofta vad de ska ha på sig till sin första yogaklass. Med så många olika stilar av yoga och yogakläder tillgängliga, kan det vara förvirrande att försöka lista ut vad man ska ha på sig. Den goda nyheten är att yogakläder inte behöver vara komplicerade eller dyra. Komfort och enkel rörelse är de viktigaste faktorerna när du väljer vad du ska ha på dig till din första yogaklass.

Innehåll:

 1. Välj bekväma kläder
 2. Hoppa över blixtlås, knappar och smycken
 3. Barfota vs. strumpor
 4. Hoppa över gatans skor
 5. Vad du ska ta med
 6. Kom i god tid
 7. Koppla av och ha kul!
 8. Hur man väljer de bästa yogakläderna för kvinnor
 9. Fokus på stretchiga tyger
 10. Låt leggings visa vägen
 11. Välj en stödjande sport-bh
 12. Välj rätt yogatoppar
 13. Hoppa över distraherande detaljer
 14. Gör komfort till din högsta prioritet
 15. Hur man väljer de bästa yogakläderna för män
 16. Prioritera stretchiga tyger
 17. Reach for Yoga Leggings
 18. Gå upp i nivå med Yoga Joggers
 19. Välj en stödjande yogatank
 20. Välj shorts med omsorg
 21. Följ din magkänsla
 22. Klädstilar för yoga som bör undvikas
 23. Jeans - Too Restrictive
 24. Leggings i pleather - Too Hot
 25. Minikjolar - alltför avslöjande
 26. Svällande tröjor - för baggy
 27. Kostymer - alltför distraherande
 28. Ragged Tees - För slitna
 29. Tajta turtlenecks - för snävt
 30. Bh:ar med dålig passform - För instabila
 31. Hur man tar hand om yogakläder
 32. Kontrollera etiketter före tvätt
 33. Tvätta efter varje användning
 34. Använd ett skonsamt rengöringsmedel
 35. Vanliga frågor om vad du ska ha på dig till din första yogaklass
 36. Vilken typ av kläder är bäst för hot yoga?
 37. Vad händer om jag är osäker på min kropp?
 38. Vilka yogakläder bör jag undvika av blygsamhetsskäl?
 39. Ska mina yogakläder vara tajta eller lösa?
 40. Kan jag ha på mig mina träningskläder?
 41. Måste mina yogakläder vara dyra?
 42. Vad händer om jag inte har några idrottskläder? Kan jag ha pyjamas?
 43. Ska jag ha accessoarer till min yogaklädsel?
 44. Hur tidigt ska jag anlända och byta om?
 45. Sammanfattning

Vad ska jag ha på mig till min första yogaklass?

Välj bekväma kläder

När du provar yoga för första gången ska du välja bekväma kläder som gör att du kan röra dig fritt. Formsydda yogabyxor eller leggings är ett populärt val, eftersom de ger täckning samtidigt som de tillåter ett stort rörelseomfång. Löst sittande yogabyxor fungerar också, så länge de inte faller ner eller trasslar in sig runt benen. Shorts är också helt acceptabelt, så länge du känner dig bekväm med att bära dem.

På toppen ska du ha en enkel t-shirt eller ett linne i ett stretchigt tyg som andas, t.ex. bomull. Undvik skrymmande, överdimensionerade toppar som kan vara i vägen när du rör dig genom yogapositionerna. Du vill kunna se hur din kropp ligger och din instruktör måste kunna se din form för att kunna göra eventuella korrigeringar.

Kommer du att bli varm och svettig under yogan? Välj fukttransporterande material som håller dig sval och torr under hela yogapasset. Undvik allt som är för tajt eller begränsande som kan göra det svårare att röra sig genom poserna. Med rätt yogakläder kan du böja, vrida och sträcka dig fritt.

Hoppa över blixtlås, knappar och smycken

När du klär på dig för ditt första yogapass, lämna kläder med dragkedjor, knappar eller utsmyckningar. Dessa kan vara obekväma och till och med farliga när de vrids till yogaställningar. Smycken kan också vara i vägen eller till och med utgöra säkerhetsrisker. Ta av hängande örhängen, halsband, armband, ringar eller klockor före lektionen. Lämna också kvar vassa eller stora bältesspännen.

Försök att undvika kläder med bullriga tyger som kan vara störande när du rör på dig under en lugn yogaklass. Även den gamla favorittröjan med huva som är helt sliten kan vara störande med sitt susande ljud varje gång du byter position. Välj mjuka tyger som andas och som rör sig tyst i takt med din kropp.

Barfota vs. strumpor

De flesta yogaövningar utförs barfota för att förbättra stabilitet, dragkraft och kroppsmedvetenhet. Att vara barfota hjälper dig att greppa mattan bättre, särskilt i balanspositioner. Känn dig dock inte tvingad att sparka av dig skorna omedelbart om det känns obekvämt att vara barfota som nybörjare. Lätta strumpor kan ge nödvändigt fotskydd och dragkraft samtidigt som du kan uppleva poserna. Se bara till att undvika halkiga strumpor som kan leda till fall.

Yogatåstrumpor är perfekta när du går över från vanliga strumpor. De separerar tårna för att efterlikna barfotaanvändning samtidigt som de ger en tunn barriär. När du blir mer bekväm kan du prova att utföra vissa ställningar barfota och arbeta mot att ta bort strumporna helt.

Hoppa över gatans skor

Lämna dina gatskor, flip flops, stövlar eller sandaler utanför yogastudion. Utomhusskor kan inte bara vara obekväma och osäkra för yoga, utan de drar också med sig smuts som kan leda till hala fläckar på din matta. Gå in i studion i rena strumpor eller barfota för att hålla utrymmet rent.

Om du behöver ha skor för att gå till lektionen ska du välja flexibla skor med tunn sula som är lätta att ta av, så att du kan förvara dem bredvid mattan. Undvik klumpiga skor eller skor med styv sula som inte böjer sig naturligt med foten. Den perfekta yogaskon anpassar sig sömlöst efter din fots form. Minimalistiska skor eller slip-on-sandaler fungerar bra om din studio rekommenderar att du tar av dig skorna före lektionen.

Vad du ska ta med

På din första dag är de enda verkliga nödvändigheterna bekväma kläder, ett öppet sinne och en vilja att prova nya rörelser och poser. De flesta yogastudior rekommenderar dock att du tar med följande saker:

 • Yogamatta - ger dämpning och grepp för olika ställningar. Kontrollera om mattor tillhandahålls eller om du ska ta med egna.
 • Vatten - vätskebalansen är avgörande. Ta med vatten att dricka, inte en stor behållare för träning.
 • Handduk - Absorberar svett under varma klasser. En yogahandduk ger bättre grepp och dämpning.
 • Rekvisita - Bolster, block, remmar etc. för att hjälpa till med poser efter behov. Kontrollera om de tillhandahålls.
 • Yogamattespray - Håller din hyrdamatta ren. Hoppa över om du tar med din egen.
 • Hårsnodd - Håller långt hår borta från ansikte och nacke när du rör dig genom olika poser.
 • Lager - Lägg enkelt till eller ta bort lager när din kropp värms upp och kyls ner.
 • Toalettartiklar - Om du duschar i studion efter lektionen.

Kom i god tid

Sikta på att anlända till yogastudion 15-20 minuter innan ditt första pass börjar. Detta ger dig tid att logga in, använda toaletten, gömma undan dina tillhörigheter och komma till rätta på din matta. Ta av dig skorna och sätt dig bekvämt på mattan. Använd den här tiden till att börja andas djupt och centrera din medvetenhet innan läraren börjar klassen.

Observera din omgivning och följ eventuella anvisningar om yogaetikett. Stäng av telefonen och undvik att småprata under lektionen. Försök att hålla näsdukar, snacks och andra föremål borta från mattan. Placera dig längst fram så att läraren lätt kan se dig och ge dig vägledning och justeringar under hela lektionen.

Koppla av och ha kul!

Framför allt, påminn dig själv om att din första yogaklass är tänkt att vara trevlig! Undvik att fixera dig vid dina kläder eller jämföra dig med andra elever. Fokusera istället på att uppmärksamma din andning, vara närvarande och röra dig medvetet genom ställningarna. Med rätt yogakläder kan du röra dig fritt och samtidigt vara bekvämt täckt när du flödar, böjer, vrider, inverterar och stretchar. Med grunderna täckta är det enda som återstår att koppla av och ha kul under din yogadebut. Namaste!

Hur man väljer de bästa yogakläderna för kvinnor

Med otaliga sportklädesmärken som marknadsför "yogakläder" kan det vara svårt att avgöra vilka yogakläder som faktiskt fungerar bäst för din träning. Även om du inte behöver dyra designerkläder för att dra nytta av fördelarna med yoga, kan du välja smickrande, funktionella kläder som förbättrar komforten och rörelseomfånget i klassen. Följ dessa tips för att välja yogakläder för kvinnor som ger den perfekta balansen mellan mode, passform och funktion.

Fokus på stretchiga tyger

Den främsta regeln när du köper yogakläder är att leta efter överdelar och underdelar tillverkade av stretchvänliga tyger med fyrvägsstretch. Dessa tyger kan böjas i flera riktningar, vilket ger obegränsad rörlighet. Böjliga tyger som spandex, nylon, polyester, rayon och lycra har naturlig elasticitet, vilket gör dem idealiska för vridande yogaställningar.

Bomull andas och absorberar men har minimal "följsamhet". Välj bomullsblandningar med minst 10 % spandex för nödvändig stretch. Undvik styva, begränsande tyger som hindrar rörelse, t.ex. denim, läder, paljetter eller canvas. Testa stretch genom att dra tyget i olika riktningar - yogaplagg av hög kvalitet fjädrar tillbaka i form.

Låt leggings visa vägen

Leta efter yogaleggings med en bred, hög midjeresår som håller dig på plats när du böjer dig och som inte gräver in sig eller glider ner. Välj rejäla, medeltjocka tyger i stället för tunna leggings som riskerar att visa alla knölar och bulor. Välj leggings som är ankellånga eller hellånga - capris kan hoppa upp.

Enfärgade svarta leggings är ett mångsidigt basplagg som passar till alla överdelar. Välj djärva färger och tryck om du vill ha variation. Leta efter fukttransporterande material som stöter bort svett under het yoga. Leggings med fickor är också praktiska för att förvara kort och nycklar. Se till att leggings är helt ogenomskinliga och inte genomskinliga när de sträcks ut eller böjs över.

Välj en stödjande sport-bh

En sport-bh med kompression och inkapsling är avgörande för att hålla flickorna på plats under inversioner. Leta efter behåar med breda band och axelband för optimalt stöd och lyft. Racerback-bh:ar möjliggör fri rotation av överkroppen. Undvik tunna behåar med tunna spagettiband som lätt glider.

Överväg avtagbara vadderade behåar för att förhindra strålkastare när studion blir kylig. Testa sportbehåar genom att hoppa upp och ner - minimal vertikal rörelse betyder att du har hittat en vinnare. Låt komforten vara din guide när du väljer mellan bh:ar med hög eller låg belastning för din byststorlek. Din yoga-bh håller dig självsäker och centrerad.

Välj rätt yogatoppar

Välj lösa yogatröjor med extra längd som inte åker upp eller lossnar under Downward Dog. Längre skjortor täcker din baksida när de viks framåt. Toppar med rund halsringning ger andningsutrymme jämfört med begränsande runda eller turtlenecks.

Välj toppar med sidoslitsar eller meshpaneler för att öka ventilationen under het yoga. Tumhål håller ärmarna på plats. Undvik bullriga, hala tyger som prasslar eller glider omkring. De bästa yogatopparna rör sig sömlöst med din kropp.

Hoppa över distraherande detaljer

Välj enkla, strömlinjeformade yogakläder utan bullriga dragkedjor, kardborreband eller bjällror som kan vara störande under lugna klasser. Undvik också djärva logotyper på kläderna - du vill skapa lugn, inte distrahera. Smycken kan fastna i kläder och poser - ta av dem innan du går in i studion.

Säg nej till grov spets, kliande taggar eller stela sömmar som skaver mot känslig hud. Allt som skaver, nyper eller kliar minskar fokus. Satsa på flatlocksömmar som ligger platt mot huden för irritationsfri användning. Med yogakläder kan du med enkelhet vända dig inåt och fördjupa medvetenheten.

Gör komfort till din högsta prioritet

Välj framför allt yogakläder som du känner dig bekväm i. Mixa och matcha bh, legging och topp för att skapa looks som speglar din personliga stil. Välj färger och tryck som ger dig självförtroende och glädje. Se till att din yogagarderob ger dig den täckningsgrad du önskar. Var trogen dina egna komfortpreferenser för att få den allra bästa yogaupplevelsen.

Hur man väljer de bästa yogakläderna för män

Borta är de dagar då "yogakläder" för män innebar gamla shorts och en sliten t-shirt. Dagens killar har mängder av alternativ för moderiktiga yogakläder som är optimerade för komfort och prestanda. Att välja vad man ska ha på sig kan kännas som ett huvudstående till en början. Följ dessa tips för att bemästra snygga yogakläder för män som perfekt stöder din praktik.

Prioritera stretchiga tyger

Det viktigaste när det gäller yogaplagg är rörelsefriheten. Välj överdelar och underdelar i lättviktsmaterial med fyrvägsstretch som spandex, nylon och polyester som är lätt att böja. Undvik styva, begränsande material som denim eller canvas som hindrar din rörelsefrihet.

Naturfibrer som bomull och bamburayon ger god andningsförmåga. För nödvändig stretch ska bomullsblandningar innehålla minst 10 % spandex. Testa stretch genom att dra tyget i olika riktningar - det ska återgå till formen, inte hänga. Ditt yogakit ska röra sig med dig, inte mot dig.

Reach for Yoga Leggings

Yogaleggings för män var tidigare reserverade för kvinnor, men erbjuder oöverträffad komfort och fri dynamik som är perfekt för djupa krigarutfall och framåtfällning i Straddle. Leggings transporterar bort fukt, förhindrar skav och ger utjämnande kompression. Leta efter ett rejält midjeband som sitter på plats utan att gräva ner.

Enfärgade svarta leggings ger mångsidighet. Äventyrliga yogis kan välja djärvare färger och tryck. Se till att leggingsen är heltäckande - ingen vill uppleva att byxorna är genomskinliga. Leta efter praktiska fickor för nycklar eller ID-kort. Yogaleggings av hög kvalitet gör det möjligt att röra sig.

Gå upp i nivå med Yoga Joggers

Joggers kombinerar komforten hos mjukisbyxor med en mer stilren silhuett. Välj lätta joggers i fukttransporterande material. En avsmalnande benslutsdesign förhindrar att tyget samlas och manschetterade fållar visar upp flashiga strumpor och sneakers. Joggers är perfekta för att ta sig till och från skolan med stil.

Välj joggers med justerbar dragsko i midjan om du föredrar en mer åtsittande passform framför en lös och flödande. Fickor med dragkedja förvarar värdesaker på ett säkert sätt under inversionspositioner. Håll dig till neutrala färger för maximal mångsidighet. Yogajoggers är avslappnade men ändå snygga.

Välj en stödjande yogatank

Skippa de gamla hängiga t-shirtsen och satsa på en snygg tank som yogatopp. Leta efter längre modeller som inte blir hopknutna eller åker upp i flödet. Tankar med meshpaneler ökar ventilationen under svettiga och varma yogapass. Bård runt halsringningen och ärmhålen förhindrar att kläderna sträcks ut och får skeva kanter med tiden.

Rikliga sidoslitsar gör att överkroppen kan rotera fritt. Tumhål är också bra för att hålla ärmarna på plats. Leta efter flatlocksömmar som förhindrar hudirritation och skav. En yogatank av hög kvalitet ger andningsbar komfort utan begränsningar.

Välj shorts med omsorg

Om du föredrar shorts framför leggings ska du välja lätta shorts i mellanlång till lång längd för att få bra täckning. En insida på 7-9 tum är perfekt för de flesta kroppstyper. Kortare shorts har en tendens att åka upp eller klämma när du sitter i poseringar.

Välj shorts med resår i midjan, invändig dragsko eller snörning utan knytning för att få en skräddarsydd passform. I sidofickorna förvaras nycklar, kort och kontanter på ett säkert och lättillgängligt sätt. Vid het yoga hjälper fukttransporterande material till att hålla dig sval och torr även när temperaturen stiger. Rör dig fritt utan bekymmer i yogashorts designade för män.

Följ din magkänsla

När du väljer yogautrustning ska du välja plagg som du verkligen trivs med att ha på dig. Du vill ha kläder som stärker självförtroendet och hjälper dig att uttrycka dig. Mixa och matcha överdelar, underdelar och lager på lager för att skapa en look som stämmer överens med din personliga stil. Leta efter tyger och passformer som gör att du känner dig centrerad och har kraft att fördjupa dig helt i praktiken. Lita på din magkänsla - du klarar det här!

Klädstilar för yoga som bör undvikas

Vad ska du inte ha på dig när du rullar ut din yogamatta? Vissa typer av kläder försvårar din yogapraktik eller ökar risken för ett klädfel. Undvik dessa olämpliga yogaplagg för att få den ultimata upplevelsen av kropp och själ:

Jeans - Too Restrictive

Denim begränsar rörligheten som behövs för yogans flöden och veck. Styva jeans saknar fyrvägsstretch som är avgörande för fri rörlighet. Tjockt tyg stänger dessutom inne värmen, vilket gör att du snabbt blir överhettad. Spara jeans för att springa ärenden, inte för downward dog.

Leggings i pleather - Too Hot

Leggings i konstläder är snygga i teorin men är smärtsamt varma och begränsande under yoga. Pläder- och plasttyger som inte andas fångar upp värme och svett intill huden och skapar en hal röra. Låt din ljusa själ lysa genom att välja tyger som andas och låter kropp och sinne röra sig fritt.

Minikjolar - alltför avslöjande

Undvik farligt korta minikjolar, klänningar eller kjortlar som kan leda till överexponering. Att välja fel längd riskerar att avslöja underkläderna under inversioner eller sittande veck. Långa capris, leggings, shorts eller yogabyxor ger nödvändig täckning i alla ställningar.

Svällande tröjor - för baggy

Överdimensionerade huvtröjor saknar form och böljar ut, vilket försämrar återkopplingen. Överflödigt tyg tvinnas och begränsar din rörelsefrihet. Håll dig till figursydda toppar i lättviktsmaterial som rör sig med dig. Njut istället av värmen och komforten i din favoritsweatshirt före och efter yogan.

Kostymer - alltför distraherande

Spara Halloweenkostymen eller djuroverallen till temafesterna, inte yogaklassen. Outlandish look stör fokus för dig och de runt omkring dig. Udda yogabyxor med ljudliga bjällror, visselpipor och andra tillbehör tar också uppmärksamheten från andning och närvaro.

Ragged Tees - För slitna

Den gamla grafiska t-shirten med hål är bäst att pensionera, inte att återvinna till träningskläder. Frasiga, slitna toppar signalerar försummelse, inte ethos. Välj fräscha, ändamålsenliga yogatoppar som på ett respektfullt sätt stöder din personliga träning och utveckling. Du lyfter dig själv genom att lyfta avsikten bakom dina handlingar.

Tajta turtlenecks - för snävt

Bindande överdelar som turtleneck och crewneck känns kvävande mitt i flödet och gör det svårt att andas djupt. Tyg som kläms åt vid halsen hämmar avslappningen. Satsa på lösa, öppna halsringningar för fri andning. Om du lätt blir nedkyld kan du istället bära en jacka över en skön t-shirt med v-ringning.

Bh:ar med dålig passform - För instabila

Tunna behåar, hängiga sportbehåar och tunna braletter saknar den struktur som behövs för inversioner, veck och balans. Otillräckligt stöd leder till klädfel i mellanklassen. Leta efter behåar som minimerar studs och håller dig lyft med inkapsling och kompression. Rätt passform ökar komforten så att du kan rikta blicken inåt.

Slutsats: Yogakläder ska vara ett stöd, inte ett hinder för yogautövandet. Välj kläder som rensar fysiskt och mentalt utrymme och hjälper dig att hitta fokus och närvaro på mattan. Om du är osäker, välj enkla basplagg i stretchiga material. Din yogaklädsel är ett statement - se till att den förmedlar dina värderingar.

Hur man tar hand om yogakläder

Att investera i yogakläder av hög kvalitet hjälper till att inspirera till konsekvent träning, men bara om du tar hand om dem ordentligt. Följ dessa enkla tips för att få din yogagarderob att se ut och fungera som bäst:

Kontrollera etiketter före tvätt

Läs tvättrådsetiketten innan du slänger dina yogakläder i tvätten för att undvika att plaggen skadas. Leta efter inställningar för maskintvätt med kallt vatten. Varmt vatten kan bleka tyget och försämra elasticiteten i förtid. Undvik blekmedel som försvagar fibrerna över tid, om inte annat anges.

Se efter instruktioner för låg torktumlingsgrad eller linjetorkning - hög värme försämrar stretchiga tyger. Kemtvätta inte spandex-, nylon- och polyesterplagg utan bekräftelse. Om du är osäker, välj skonsam tvätt i kallt vatten och lufttorkning för att förlänga plaggets livslängd. Hantera högteknologiska yogatyger med försiktighet.

Tvätta efter varje användning

Tvätta yogakläderna efter varje användning för att förhindra luktproblem från kvarvarande svett. Att låta svettfuktiga kläder ligga och lukta främjar bakteriell överväxt som blir kvar. För hygienisk, luktfri utrustning, gör tvätten till en vana, inte en eftertanke.

Håll smutsiga kläder åtskilda tills de tvättas för att undvika korskontaminering. Vänd även plaggen ut och in innan tvätt för att rengöra tyget helt. Följ upp varje tvätt med en fullständig torkcykel för att förhindra mögelrisker i buntar med fuktiga kläder.

Använd ett skonsamt rengöringsmedel

Skippa tunga tvättmedel och förbehandlingar - de är för hårda för ömtåliga yogakläder.

Vanliga frågor om vad du ska ha på dig till din första yogaklass

Vilken typ av kläder är bäst för hot yoga?

Hot yoga utövas i en uppvärmd studio, så fukttransporterande tyger som andas är idealiska. Undvik bomull, som blir tungt av svett. Välj lätta, syntetiska material som torkar snabbt. Flödande linne och shorts ger god ventilation. En sport-bh absorberar svetten. Ta med ett lätt överdrag om du lätt blir frusen.

Vad händer om jag är osäker på min kropp?

Det är normalt att känna sig orolig under den första lektionen. Men kom ihåg att alla är där för att fokusera på sin egen träning, inte för att döma dig. Yogakroppar finns i alla former och storlekar. Undvik att jämföra dig med andra. Ha på dig det som får dig att känna dig bekväm, inte självmedveten. Studiorna vill att du ska känna dig välkommen som du är. Med tiden kommer du att känna dig mer bekväm.

Vilka yogakläder bör jag undvika av blygsamhetsskäl?

Hur mycket täckning du vill ha beror på dina personliga preferenser. Formsydda leggings eller capris med en löst sittande t-shirt är ett bra val. Undvik mycket korta shorts eller urringade toppar om de känns obekväma. Vissa kanske vill täcka knän och armbågar eller bära shorts utanpå leggings. Tunikor, långärmade plagg och lager-på-lager-plagg ger också mer täckning. Gör det som känns rätt för dig.

Ska mina yogakläder vara tajta eller lösa?

De bästa yogakläderna sitter åtsittande men ger full rörelsefrihet. Om kläderna är för tajta kommer de att begränsa din förmåga att flöda mellan olika poser. Extremt lösa eller säckiga kläder kan trassla ihop sig eller orsaka snubbelrisker. Leta efter figursydda plagg i stretchiga tyger som rör sig med kroppen. De ska forma men inte begränsa.

Kan jag ha på mig mina träningskläder?

Dina vanliga gymkläder fungerar bra för en nybörjare yogaklass så länge de tillåter fritt rörelseomfång. Stretchiga leggings, atletiska shorts och fukttransporterande toppar passar bra till yoga. Undvik bara skrymmande sweatshirts eller jeans som inte ger något. Alla lätta träningskläder som andas och som möjliggör rörelse utan distraktion är perfekt lämpade.

Måste mina yogakläder vara dyra?

Inte alls! Det finns massor av dyra designeralternativ, men du kan börja med enkla, budgetvänliga träningskläder. Besök lågprisbutiker som Costco, TJ Maxx eller Marshall's för att hitta prisvärda yogaplagg. Leta också i second hand-butiker efter begagnade plagg. Enfärgade leggings, enkla linnen och stretchiga toppar gör jobbet utan att spränga budgeten. Uppgradera senare om du vill.

Vad händer om jag inte har några idrottskläder? Kan jag ha pyjamas?

Om du verkligen inte äger några träningskläder ännu är det bättre än ingenting att bära pyjamas till din första klass. Leta efter lätta pyjamasbyxor och en t-shirt i bomull som andas. Undvik flanell eller tunga tyger som kan bli varma. Om möjligt, låna kläder av en vän först. Berätta för instruktören att du nöjer dig tills du får tag på ordentliga yogakläder. De kommer att förstå.

Ska jag ha accessoarer till min yogaklädsel?

Accessoarer som bälten, halsdukar eller pannband tenderar att distrahera under yogaklassen. Hoppa över smyckena också. Ju enklare din look är, desto bättre. Det enda undantaget är hårband för att dra tillbaka långa lockar och hålla dem borta från ansiktet. Motstå frestelsen att krångla till ditt utseende och rikta istället uppmärksamheten inåt mot andning, rörelse och inriktning. Gör dig fri från distraktioner.

Hur tidigt ska jag anlända och byta om?

Planera att anlända till yogastudion 15-20 minuter före start. Detta ger dig en buffert för att använda toaletten, förvara dina tillhörigheter och komma till rätta på din matta innan klassen börjar. Motstå frestelsen att prata med andra under den här tiden. Sitt tyst, andas och börja centrera dig. Om du avsätter tid för att komma ner på jorden kommer du att få ut det mesta av din första yogaupplevelse.

Sammanfattning

Yoga-nybörjare undrar ofta vad de ska ha på sig till sin allra första yogaklass. Att ha rätt kläder kan påverka komfort, rörelseomfång och självförtroende under din första yogaupplevelse. Fokusera först på stretchiga, andningsbara tyger som ger rörelsefrihet genom olika poser. Formsydda yogabyxor, leggings, shorts eller capris tillsammans med en välsittande atletisk topp eller t-shirt fungerar vanligtvis bra. Undvik begränsande material som denim, pleather eller tung bomull. Välj fukttransporterande material om du svettas mycket. Skippa komplicerade remmar, knappar och tyger som kan vara distraherande. Enkla, solida plagg hjälper dig att fokusera inåt, inte på din outfit. Lämna även pråliga smycken hemma för att undvika att de fastnar. Många studios har mattor, men ta med en egen om du har en för hygienens skull. Kom tidigt för att komma i ordning innan klassen börjar. Yogakläder behöver inte vara dyra designermärken. Prisvärda aktiva kläder som gör det möjligt att röra sig kommer att få jobbet gjort. Viktigast av allt är att inte låta letandet efter den perfekta outfiten hindra dig från att prova yoga. Bär det som känns bekvämt för dig. Det inre lugn som yogan skapar är mycket viktigare än vad du har på dig utanpå kläderna.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare