Vad är industriell hampa?

Last updated:

Published:

Vad är industriell hampa?En av de viktigaste sakerna att förstå om hampa, om inte den viktigaste, är att hampa inte är marijuana.

Även om de ser nästan identiska ut och kommer från samma växtfamilj är deras kemiska sammansättning olika - och det som saknas i hampa är THC. Hampa är en av de äldsta grödorna som odlats av människor och har använts för hundratals ändamål, allt från textil- och reptillverkning till som livsmedelskälla och byggnadsmaterial.

INGEN THC

Det var faktiskt en av de mest värdefulla grödorna under koloniseringen av Amerika, och många nygrundade amerikanska stater krävde enligt lag att bönderna skulle odla hampa och straffade dem som inte gjorde det!

ÄLDSTA GRÖDAN

I takt med att vårt samhälle har förändrats har även hampan förändrats. Med tiden har den selektivt förädlats för att framhäva dess önskvärda egenskaper - främst dess fibrösa stjälk och näringsrika frön. För det tränade ögat ser hampa helt annorlunda ut än cannabis, mycket högre, tjockare och med mindre bladverk - även om det allmänna utseendet förblir detsamma. Det är genom denna selektiva avel som THC också har avlats bort från växten, och THC-mängderna i laglig jordbrukshampa är försumbara (mindre än 0,2 %) och därmed lagliga.

Om vi går tillbaka några århundraden skulle folk håna tanken på olaglig hampa, eller inte veta vad det är. Men idag, när det är förbjudet på många platser utanför EU, och man betonar vikten av att slå ner på cannabismarknaden, har användningen av hampa och vad det är hamnat i skymundan.

JORDBRUKARE SKYLDIGA ATT ODLA HAMPA

Som gröda är hampa extremt mångsidig och hållbar. Den är lätt att odla, kräver minimal skötsel och är mycket motståndskraftig mot skadedjur - vilket minskar behovet av bekämpningsmedel. Den kan också bearbeta jorden och ta bort överflödiga metaller och gifter när den används för återvinning - vilket hjälper till att städa upp efter den röra som människor kan lämna efter sig.

HAMPA TAR UPP METALLER UR MARKEN

Jordbrukshampa är helt omöjligt att bli hög av. Tack vare hampans många användningsområden och den återupptäckta förståelsen för dess egenskaper blomstrar EU:s hampaindustri, vilket möjliggör en säker och ren produktion av högkvalitativ CBD-olja - bara en av dess många mångsidiga användningsområden.

PRODUKTER AV CBD-OLJA


Cibdol


Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare