Få tjockare hår: Naturliga sätt att göra håret tjockare och få det att se fylligare ut

Published:

Vill du få tjockare hår och mer volym? För många människor kan tunt eller fint hår vara en ständig källa till frustration. Om du tycker att ditt hår saknar kropp och fyllighet behöver du inte oroa dig - det finns många sätt att få håret att se tjockare och fylligare ut på naturlig väg.

I den här artikeln kommer vi att diskutera 15 beprövade tips och tricks för att få håret att se och kännas tjockare. Från att använda rätt hårprodukter till stylingtekniker för att öka volymen, kan dessa metoder hjälpa till att ge slappt, tunt hår ett lyft utan förlängningar eller permanenter. Läs vidare för att lära dig hur du får tjockare, mer voluminösa lockar!

Vad orsakar tunt eller fint hår?

Vad orsakar tunt eller fint hår?

Innan vi går in på hur man kan få tjockare hår, är det bra att förstå vad som orsakar tunt eller fint hår i första hand. Det finns några viktiga faktorer som avgör tjockleken och volymen på ditt hår:

  • Hårdensitet - Detta avser antalet hårsäckar i hårbotten och hur många hårstrån du har per kvadratcentimeter. Vissa människor har naturligt färre aktiva folliklar och lägre hårdensitet.
  • Hårets tjocklek - bredden eller omkretsen på varje enskilt hårstrå kan variera. Personer med finare hår har tunnare hårstrån.
  • Hårets tillväxtcykel - Hårsäckarna genomgår tillväxt- och vilofaser. Mer hår i tillväxtfasen ger fylligare hår. När vi blir äldre förkortas tillväxtfaserna.
  • Hår som bryts av - Skador från styling, bearbetning eller felaktig skötsel kan leda till att hårstråna bryts av och håret tunnas ut.
  • Medicinska tillstånd - Tunnare hår kan ibland tyda på ett underliggande hälsoproblem som sköldkörtelproblem, järnbrist eller hormonella obalanser.
  • Genetik - Vissa människor är helt enkelt predisponerade för finare och tunnare hår baserat på deras genetiska uppsättning.

Även om du inte kan påverka din genetik eller hårsäckarnas densitet finns det fortfarande många sätt att få ditt hår att se och kännas fylligare. Låt oss titta på tips för att maximera varje hårstrås volym.

1. Använd förtjockande schampon och balsam

Ett av de enklaste sätten att få tjockare hår är att använda produkter som är utformade för att ge fyllighet och volym. Många schampon och balsam innehåller ingredienser som täcker hårstrået för att få det att se fylligare ut.

Leta efter schampon som innehåller volymgivande ämnen som veteprotein, koffein, mentol och vitamin B5. Förtjockande schampon sväller varje hårstrå med fukt, vilket gör att håret ser ut och känns tätare. Undvik tunga oljor och balsam som kan tynga ner tunt hår.

Använd ett förtjockande balsam eller en förtjockande mask efter schamponeringen. Leave-in förtjockande krämer och mousser kan också göra håret fylligare och ge mer glans. När håret är skinande rent ligger det plattare - så balsam ger extra volym.

2. Torrschampo är din vän

Om du försöker ge volym till slappa lockar mellan tvättarna, ta en burk torrschampo. Torrschampo hjälper till att suga upp överflödiga oljor och lägger till grus och textur för att få håret att se tjockare ut.

Applicera torrschampo vid rötterna dag 2 eller 3 efter tvätt. När schampot absorberar oljor plumpar det tillfälligt upp varje hårstrå för extra fyllighet och lyft. Var försiktig - för mycket torrschampo kan lämna en dammig vit rest.

3. Trimma regelbundet

Även om det kan verka kontraintuitivt är regelbunden trimning avgörande för att håret ska se tjockt och friskt ut. Kluvna toppar kan vandra uppåt i hårstrået och orsaka tovor, frissighet och brott. En regelbunden trimning (var 6-8:e vecka) hjälper till att förebygga kluvna toppar och minimerar skador.

Att låta en skicklig stylist forma och texturera din frisyr gör också att håret ser fylligare ut. Långa frisyrer som dras ner av längden kan dra håret platt och visa mer hårbotten. En bra klippning ger lyft där du behöver det mest.

4. Massera hårbotten

Att ge sig själv en skalpmassage känns skönt och kan också bidra till att stimulera blodflödet till hårsäckarna för fylligare hår. Använd fingertopparna för att försiktigt massera hårbotten i små cirkulära rörelser. Eller använd en borste eller massageapparat med mjuka borst.

Ökad blodcirkulation tillför viktiga näringsämnen till hårrötterna, vilket bidrar till att främja ny tillväxt. En fem minuters hårbottenmassage ett par gånger i veckan kan också bidra till att minska stressrelaterad hårförtunning och håravfall.

5. Undvik för mycket värme Styling

Frekvent användning av heta verktyg som fönar, locktänger och plattänger kan skada håret och orsaka brott över tid. Detta kan göra håret betydligt tunnare. Försök att begränsa användningen av heta verktyg till max 2-3 gånger per vecka.

Applicera alltid en värmeskyddande spray före värmestyling för att förhindra skador och kluvna toppar. Om du älskar din blowout-look, låt den göras professionellt på salong för att undvika att överdriva det hemma. Ge håret en paus med lufttorkning när det är möjligt.

6. Byt ut din del

Ibland kan det räcka med att dela av håret i en annan riktning för att få en omedelbar volymgivande effekt. En djup sidoavdelning kan skapa fyllighet på ena sidan när håret staplas upp och täcker mer av hårbotten. Prova en sicksackdel eller växla fram och tillbaka för variation.

Det är viktigt att skapa volym vid rötterna. En frans eller lugg som klipps in i sidan kan också dölja tunnare hår runt hårfästet. Att ändra din del ger fint hår omedelbart lyft vid rötterna. Välj en off-center-bena när du förbereder dig för en stor utekväll.

7. Tassar och bakåtkammat strategiskt

När du förbereder dig för ett speciellt tillfälle kan lite backcombing eller retande vid rötterna göra underverk för att få volym. Plocka snabbt upp små partier vid hjässan med en kam eller borste för att skapa omedelbar lyftkraft.

Fokusera på att locka fram lager underifrån vid basen av hårstrået. Spraya alltid håret med en texturerande produkt först för att hjälpa till att hålla önskad form och volym. Tillsätt hårspray för att fixera din "do" och tämja flygiga hårstrån.

8. Förlita dig på torra texturerande sprayer

Att använda en torr texturerande hårspray är ett av de enklaste sätten att ge tunt hår stadga och volym. Dessa sprayer använder stärkelse eller naturliga ingredienser för att absorbera olja och skapa separation och lyft vid rötterna för volym.

Vågor och lockar håller också bättre med hjälp av torr texturspray. Spraya den i fuktigt hår före föning eller för att bättra på kronan vid behov. Prova sprayer med havssalt för en textur med strandkänsla. Applicera sparsamt för att undvika styvt, krispigt hår.

9. Lägg till volym med hårpuder eller fibrer

Förtjockningspulver och fibrer för färgat hår ger omedelbar densitet och döljer synlig hårbotten. Dessa pulver färgar håret samtidigt som de fastnar på hårstråna för att ge märkbar tjocklek. Leta efter keratinfiberpulver för den mest naturliga looken.

Förtjockningspulver är perfekt för att bättra på rötterna mellan färgningar eller för att ge fint hår en snabb boost. Stryk lätt ut en liten mängd på de områden du vill dölja, t.ex. skiljevägen eller kronan. Blanda med fingrarna för naturlig volym.

10. Skaffa en volymgivande frisyr

Be din stylist om en klippning som maximerar textur, rörelse och volym i tunt hår. Lager är nyckeln - långa lager runt ansiktet och kronan skapar kropp och rörelse. Kortare lager undertill i nacken ger lyft.

En trubbig klippning tynger ner tunt hår, så välj alltid några långa lager. Om du har naturligt lockigt hår ska du inte använda överlager eftersom det kan leda till frissighet och krympning. Be om röriga, hackiga toppar för att få textur.

11. Öka ditt proteinintag

Att äta mer protein kan bidra till en sund hårväxt och tjocklek. Hår består nästan uteslutande av protein, så om du får i dig tillräckligt med protein i kosten får du byggstenarna till varje hårstrå.

Proteinrika livsmedel är t.ex. kött, fågel, fisk, bönor, linser, nötter och ägg. Sikta på 15-20 gram protein vid varje måltid. Biotintillskott kan också hjälpa till att göra håret tjockare över tid för vissa människor.

12. Hantera håret varsamt

Hur du borstar, tvättar och stylar håret dagligen kan också främja tjocklek eller leda till ytterligare gallring. Använd alltid en kam med breda tänder, börja från topparna och arbeta dig uppåt för att försiktigt reda ut håret. Undvik hård borstning vid rötterna som kan dra ut håret.

Vid schamponering, massera hårbotten försiktigt med fingertopparna för att rengöra håret utan att dra hårt för att minimera brott. Låt håret lufttorka eller föna med sval inställning för att låsa in fukten. Undvik hårt dragna frisyrer som skapar spänningar på rötterna.

13. Byt ut hur du partar och stilar

Hur du delar upp och stylar ditt hår kan göra stor skillnad för hur tjockt det ser ut. Prova att ha en djup sidbena vissa dagar och byt sedan till en mittbena nästa dag. Ändra din look genom att ha håret utsläppt en dag, bakåtstruket nästa dag och i en hästsvans nästa dag.

Att variera riktningen på din page och hur du drar tillbaka håret distraherar ögat och döljer tunnare partier. Nyckeln är att blanda så att håret får en paus från spänningar på en viss plats i hårbotten när du stylar.

14. Lägg till låg- eller högdagrar

Genom att lägga till strategiska lowlights eller highlights kan du få slappt hår att se tjockare ut och få mer dimension. Lowlights eller mörkare nyanser får fint hår att se tätare ut. Highlights sätter fokus på tjockare partier och får håret att se ut som lager.

Arbeta med en erfaren färgspecialist för att avgöra om ljusa eller mörka toner mot din naturliga färg ger bäst effekt. Partiella ljusa partier som vävs in i hela håret och ljusare partier som ramar in ansiktet hjälper till att lyfta finare hår.

15. Mask för tunnare kanter

Om hårfästet är tunnare kan du svepa luggen åt sidan eller använda små hårspännen och hårnålar för att dölja kala fläckar. Långa lager runt ansiktet och sidosvept lugg täcker glesa tinningar på ett elegant sätt.

För bakåtstrukna frisyrer, sätt miniclips eller hårnålar runt hårfästet för en dekorativ effekt som kamouflerar tunna kanter. Använd små mängder pomada, gel eller hårspray för att hålla ostyriga slingor på plats runt ansiktet och i urringningen.

Friskt hår börjar inifrån

Även om dessa tips hjälper till att maximera volymen, börjar ett friskt hår inifrån. Se till att äta en balanserad kost med mycket protein och järn och ta en multivitamin för att undvika brister som kan leda till svagt och tunt hår. Hitta sätt att hantera stress och få tillräckligt med sömn för att få tjockare och fylligare lockar.

Om du plötsligt drabbas av oförklarlig hårförtunning eller håravfall bör du uppsöka en hudläkare för att utesluta eventuella medicinska tillstånd. Med tiden och konsekvent vård bör ditt hår växa tillbaka tjockare. Men vänta inte - börja med dessa beprövade tips för att öka volymen redan idag och få vackert, fylligt hår snabbt.

Här är några av de viktigaste slutsatserna:

  • Använd förtjockande schampon, balsam och masker för att fylla ut hårstråna.
  • Skapa volym vid rötterna med torrschampo.
  • Trimma håret regelbundet och klipp texturerande för att förhindra brott.
  • Massera hårbotten för att förbättra blodcirkulationen.
  • Begränsa användningen av heta verktyg som fön, strykjärn och locktång.
  • Ändra din frisyr och skapa sektioner för att dölja tunna fläckar.
  • Kamma bakåt och locka håret vid hjässan försiktigt för att få lyft.
  • Använd torra texturerande sprayer och hårpuder för omedelbar fyllighet.
  • Be din stylist om lager på lager, avklippta ändar och inramning av ansiktet.
  • Ät mer proteiner som kött, ägg och nötter för att stödja hårväxten.
  • Hantera håret varsamt vid borstning och styling för att förhindra att det bryts.
  • Variera hur du delar upp och stylar ditt hår från dag till dag.
  • Gör strategiska highlights och lowlights för att få mer dimension.
  • Använd clips och stift för att dölja gallring längs hårfästet.

Vad finns det för naturliga sätt att göra håret tjockare och få det att se fylligare ut?

Det finns flera naturliga sätt att förtjocka håret och få det att se fylligare ut. Några metoder är att använda hårtillskott, främja hårväxt genom ordentlig hårvård och skalphälsa, använda hårprodukter som är utformade för att få ditt hår att se tjockare ut och implementera hårförtjockningstekniker.

Hur kan jag göra mitt tunna hår tjockare naturligt?

För att göra tunt hår tjockare naturligt kan du försöka stimulera hårväxten genom att borsta håret regelbundet, använda hårtillskott som främjar hårväxt, tvätta håret med produkter som är avsedda att göra håret tjockare och äta en hälsosam kost som främjar hårets hälsa.

Kan hårtillskott verkligen göra ditt hår tjockare?

Hårtillskott kan potentiellt göra ditt hår tjockare genom att tillföra viktiga näringsämnen och vitaminer som stödjer hårväxt och övergripande hårhälsa. Resultaten kan dock variera beroende på individen och det specifika tillskott som används.

Vilka är några effektiva sätt att få håret att se tjockare ut?

Några effektiva sätt att få ditt hår att se tjockare ut är att använda volymgivande hårprodukter, välja klippningar i lager, använda torrschampo för att ge textur, reta håret vid rötterna och lägga till hårförlängningar eller clip-ins för tillfällig volym.

Hur kan jag hålla mitt hår friskt och förebygga håravfall?

För att hålla håret friskt och förebygga håravfall är det viktigt att ha en bra hårvårdsrutin, undvika hårda stylingtekniker och överdriven värme, äta en balanserad kost rik på hårvänliga näringsämnen, undvika snäva frisyrer som kan orsaka hårbrott och söka professionell rådgivning om du upplever kraftigt håravfall.

Kan vissa hårprodukter hjälpa till att göra håret tjockare?

Ja, det finns särskilda hårprodukter på marknaden som är utformade för att få ditt hår att se tjockare ut. Dessa produkter innehåller ofta ingredienser som ger volym och textur till håret, vilket skapar en illusion av tjockare hår.

Vad kan jag göra för att stimulera hårväxten och göra mitt hår tjockare?

För att stimulera hårväxt och göra håret tjockare kan du prova att massera hårbotten regelbundet för att öka blodcirkulationen, använda eteriska oljor som är kända för att främja hårväxt, införliva livsmedel som är rika på vitaminer och mineraler som främjar hårhälsa i din kost och utöva goda hårvårdsvanor.

Vilka är de vanligaste orsakerna till håravfall?

Håravfall kan orsakas av olika faktorer, inklusive genetik, hormonella förändringar, vissa medicinska tillstånd, dålig kosthållning, överdriven styling eller värmebehandlingar, stress och underliggande hårbottentillstånd. Det är viktigt att identifiera orsaken för att kunna fastställa lämplig behandling.

Finns det några naturläkemedel som får håret att växa sig tjockare?

Ja, det finns flera naturläkemedel som kan hjälpa till att få håret att växa sig tjockare. Dessa inkluderar att använda naturliga oljor som kokosolja eller ricinolja, applicera äggmasker eller aloe vera-gel på håret och införliva livsmedel som är rika på biotin, järn och vitaminerna A och E i din kost.

Vad finns det för sätt att förebygga håravfall och främja ny hårväxt?

För att förebygga håravfall och främja ny hårväxt är det viktigt att ha en hälsosam livsstil, hantera stressnivåer, undvika hårda hårbehandlingar eller frisyrer, använda skonsamma hårvårdsprodukter och söka professionell rådgivning för att ta itu med eventuella underliggande medicinska tillstånd som kan bidra till håravfall.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare