Hur kan jag se bra ut när jag är 60?

Published:

Vill du se yngre ut och må bättre när du blir äldre? Vem vill inte det! Även om åldrandet är oundvikligt finns det många saker du kan göra för att se ut och må som bäst i alla åldrar. Med några enkla livsstilsförändringar kan du raka bort år från ditt utseende och förbättra din allmänna hälsa och ditt välbefinnande.

Att se yngre ut handlar inte bara om fåfänga - det handlar om att känna sig självsäker, frisk och nöjd med var man befinner sig i livet. Studier visar att människor som känner sig yngre faktiskt lever längre, så att vrida tillbaka klockan är inte bara bra för ditt utseende.

Hur kan jag se bra ut när jag är 60?

Enligt experter kan en genomsnittlig kvinna i 60-årsåldern se 10 år yngre ut genom att följa dessa anti-aging tips och omfamna en ungdomlig anda. Läs vidare för att upptäcka hemligheterna bakom att se 10 år yngre ut efter 60!

Varför anstränga sig för att se yngre ut?

Innan vi dyker ner i tipsen kanske du undrar - varför ens bry sig om att försöka se yngre ut? Vad finns det för fördelar? Här är några bra anledningar till att anstränga sig:

  • Känn dig mer självsäker: När du ser ut som bäst tenderar du att känna dig mer självsäker och trygg i dig själv. Att göra små förändringar för att fräscha upp din look kan ge din självkänsla en märkbar boost.
  • Njut av bättre hälsa: Många anti-aging-vanor leder också till bättre hälsa, från att äta bra till att använda solskyddsmedel. Du kommer att skörda frukterna i form av färre rynkor och mindre sjukdomar.
  • Gör ett gott intryck: Ditt utseende påverkar hur andra ser på dig, så det gör skillnad att visa upp sig från sin bästa sida. Att se pigg och ungdomlig ut kan vara till hjälp både i karriären och privat.
  • Sakta ner åldrandet: Även om du inte kan stoppa åldrandeprocessen kan du fördröja den genom att anta vanor som skyddar din hud och kropp från skador. Det är aldrig för sent att börja!

10 taktiker för att se 10 år yngre ut efter 60

  1. Skydda din hud mot solen
  2. Återfuktar och ger näring åt huden
  3. Minska rynkor med anti-aging krämer
  4. Ljusa upp din look med smink
  5. Återfuktar för en ungdomlig lyster
  6. Uppdatera din frisyr
  7. Använd moderna, ungdomliga kläder
  8. Utveckla god hållning och kroppsspråk
  9. Motionera och håll dig aktiv
  10. Fokus på lycka och välbefinnande

Låt oss titta närmare på var och en av dessa åldersbekämpande strategier så att du kan börja se flera år yngre ut!

1. Skydda din hud mot solen

Solen är den främsta orsaken till rynkor, mörka fläckar och hudcancer. För att undvika fler solskador ska du vara noga med att smörja in all exponerad hud med solskyddsmedel året runt. Välj ett bredspektrumsolskydd med en SPF på 30 eller högre. Återapplicera varannan timme när du är utomhus. Använd också skyddskläder och en bredbrättad hatt när du är ute och går.

Att söka skugga mellan kl. 10.00 och 14.00 när UV-strålarna är som starkast är en annan smart taktik. Solskador byggs upp med tiden och påskyndar åldrandeprocessen. Genom att använda solskyddsmedel dagligen - även när det är molnigt - får din hy de bästa förutsättningarna att hålla sig slät och ungdomlig.

2. Återfukta och vårda din hud

Torr, narig hud ger ett åldrat utseende och en åldrad känsla. För att motverka detta, återfukta huden morgon och kväll med en rik kräm eller lotion som är fullpackad med vårdande ingredienser. Leta efter formulas med antioxidanter som C- och E-vitamin för att skydda hudcellerna från skador orsakade av fria radikaler. Anti-aging peptider är ett annat bra tillskott för att stimulera kollagenproduktionen.

Applicera fuktkräm över hela huden, inklusive hals, bröst och händer för att återfukta ordentligt. Exfoliering 2-3 gånger i veckan avlägsnar döda hudceller så att krämerna kan absorberas bättre. En retinolprodukt som används på natten hjälper också till att stimulera kollagentillväxten så att rynkorna blir färre med tiden.

3. Minska rynkor med anti-aging krämer

På tal om krämer som motverkar rynkor: att använda produkter som är framtagna för mogen hud gör en synlig skillnad när det gäller att minska linjer och rynkor. Ingredienser att leta efter inkluderar:

  • Retinoider för att bygga upp kollagen
  • Hyaluronsyra för att göra huden fylligare
  • Alfa-hydroxisyror för att jämna ut hudstrukturen
  • Antioxidanter som C-vitamin och grönt te för att förebygga skador

Fokusera på att behandla fina linjer runt ögonen, rynkor i pannan och slapp hud på halsen för att fräscha upp ditt utseende. Kontinuitet är A och O, så håll dig till en daglig behandling. Med regelbunden användning kommer du att märka förbättringar i ton, struktur och slapphet.

4. Ljusa upp din look med smink

Rätt sminkteknik kan få ditt ansikte att se ut som om det vore flera år yngre. Framhäv dina bästa drag och minimera fina linjer med hjälp av dessa tips:

  • Använd en concealer för att dölja ringar under ögonen och mörka fläckar. Blanda väl så att det ser naturligt ut.
  • Svep över rouget på kindäpplet för att ge din hy en ungdomlig lyster.
  • Definiera dina ögon subtilt med en mjuk brun liner och mascara. Undvik tunga skuggor.
  • Fyll i överpluckrade bryn för att rama in ögonen vackert.
  • Välj en skir läppfärg i en rosa ton för att fylla ut tunna läppar.
  • Pudra ett lätt skimrande puder på ögonlocken, kinderna och dekolletaget för att ge lyster.

Målet är att låta din naturliga skönhet lysa igenom - inte att klistra på tung makeup. En professionell sminklektion på ditt lokala varuhus kan lära dig knep för en mer ungdomlig look.

5. Återfukta för en ungdomlig lyster

Korrekt återfuktning fyller ut hudcellerna och ger din hy en frisk, daggfrisk lyster som minimerar fina linjer. Drick minst 100 ml vatten varje dag och ät saftiga frukter och grönsaker till måltiderna. Örtte, buljongbaserade soppor och färska juicer är andra enkla sätt att fylla på med vätska. Dra ner på rynkframkallande salt, alkohol, kaffe och läsk. Att återfukta väl håller huden smidig och strålande.

6. Uppdatera din frisyr

Din frisyr kan spela upp eller ned din ålder. För att förkorta din look med några år:

  • Ha en modern, lager-på-lager-frisyr med fjäderformad inramning runt ansiktet
  • Lägg till studsiga vågor och lockar för att ta bort längden
  • Satsa på en varm brunett eller blond nyans med gyllene inslag
  • Testa en svepande frans eller en lugg i sidled för att kamouflera rynkor
  • Använd en volymgivande mousse för att pumpa upp slappa lockar

Trimma håret var 6-8:e vecka så att frisyren behåller sin form. Besök din stylist regelbundet för att uppdatera din look. En föråldrad frisyr kan göra dig äldre.

7. Använd moderna, ungdomliga kläder

Klä dig som den eleganta, aktiva kvinna du är - inte som den föråldrade stereotypen av en äldre kvinna. Undvik trasiga, överdimensionerade kläder som döljer din figur. Satsa istället på moderiktiga plagg som:

  • Figursydda jeans i mörk denim som smickrar din kropp
  • Tunikatröjor i juvelfärger för att lysa upp din hy
  • En elegant kavaj eller jacka som smiter in i midjan
  • Accessoarer som en färgglad halsduk eller trendiga skor
  • Välsittande klänningar och kjolar tillsammans med strumpbyxor och stövlar

Högkvalitativa tyger som ull och kashmir känns lyxiga. Låt skräddarsy kläder så att de sitter bra, även om du köper dem för stora. Håll dig uppdaterad genom att läsa modebloggar och tidningar.

8. Utveckla god hållning och kroppsspråk

Hur du ser på dig själv påverkar hur gammal du ser ut. Använd dessa tips:

  • Stå rakt med axlarna bakåt så att du inte ser hopsjunken ut.
  • Håll huvudet högt och sök ögonkontakt.
  • Gå snabbt med magen och rumpan inåtlutade.
  • Öppna upp ditt kroppsspråk genom att korsa armarna.
  • Le och gör ansiktsuttryck för att undvika ett surt vilande ansikte.
  • Gör gester och rör på händerna för att verka engagerad och livlig.

En god hållning och ett positivt kroppsspråk utstrålar självförtroende och energi. Att sitta ihopsjunken eller undvika ögonkontakt signalerar slutenhet. Tänk på hur du beter dig för att verka tillgänglig och levande.

9. Motionera och håll dig aktiv

Om du håller dig fysiskt aktiv fungerar din kropp optimalt, vilket gör att du ser yngre ut och känner dig yngre. Sikta på 30 minuters måttlig motion minst 5 dagar i veckan. Promenader, vattenträning, yoga och trädgårdsarbete är skonsamma alternativ. Styrketräning två gånger i veckan bygger upp muskelmassan, som vi förlorar när vi åldras. Stretching håller kroppen smidig.

Motion hjälper också:

  • Sänk dina stressnivåer för att förhindra för tidigt åldrande
  • Frigör endorfiner som ger dig en naturlig lyster
  • Ger bättre sömn så att du vaknar utvilad
  • Håll energinivån hög och den mentala skärpan på topp

Håll dig motiverad att röra på dig mer genom att träna med vänner eller anmäla dig till pass som du gillar, t.ex. Zumba.

10. Fokus på lycka och välbefinnande

Hur du mår inombords smittar av sig på din energi och ditt humör. Ta dig tid att ägna dig åt aktiviteter som ger dig energi, t.ex:

  • Volontärarbete eller hjälp till andra
  • Ägna dig åt hobbyer som ger dig glädje
  • Tillbringa kvalitetstid med nära och kära
  • Praktisera mindfulness, meditation eller yoga
  • Engagera sig i meningsfullt arbete
  • Att komma ut i naturen

Skratt och optimism är också kraftfulla ungdomselixir som lindrar stress och får ögonen att glittra. Omge dig med positiva influenser och visa tacksamhet. Ditt inre ljus kommer att lysa igenom i ditt ansikte!

Slutsats

Det finns så många små men betydelsefulla förändringar du kan göra för att se och känna dig flera år - till och med decennier! - yngre efter att du fyllt 60. Att skydda sig mot solskador, ta hand om huden ordentligt, återfukta och komma i bättre form ger märkbara anti-aging-fördelar. Uppdatera din frisyr, makeup och garderob för att ge din look en modern touch. Och underskatta inte vikten av att känna dig nöjd!

Vilka är dina bästa tips för att hålla dig evigt ung? Vad är ditt hemliga anti-aging-vapen? Dela med dig av dina råd i kommentarerna för att motivera och inspirera dina medläsare. Vi är alla här för att åldras, så låt oss hjälpas åt att göra det bästa av det!

Vanliga frågor och svar

Hur kan jag få min 70-talshud att se flera år yngre ut?

  • Använd en mycket återfuktande nattkräm med retinol och peptider för att förbättra hudens struktur och elasticitet. Applicera varje kväll.
  • Exfoliera 2-3 gånger per vecka med en skrubb som innehåller glykol- eller mjölksyra för att avlägsna glåmiga, döda hudceller.
  • Använd alltid ett solskyddsmedel med minst SPF 30 under dagen för att skydda dig mot ytterligare solskador.
  • Överväg behandlingar på kliniken som kemisk peeling eller microneedling för att öka kollagenproduktionen.
  • Använd en rik ögonkräm som innehåller hyaluronsyra för att återfukta den känsliga huden runt ögonen.

Vilka hudvårdsingredienser bör kvinnor i 60-årsåldern undvika?

Vissa ingredienser som är vanliga i hudvårdsprodukter kan irritera och torka ut mogen hud. Håll dig borta från:

  • Doft
  • Alkohol
  • Hårda skrubbningar med pärlor eller snäckor
  • Sammandragande medel som trollhassel
  • Skummande rengöringsmedel, som kan ta bort huden
  • Tunga mineraloljor som täpper till porerna

Håll dig till milda, näringsrika formulas som passar din hudtyp. Gör alltid ett lapptest när du provar nya produkter.

Hur kan jag få mitt ansikte att se synbart yngre ut utan botox?

  • Applicera ett C-vitaminserum på morgonen för att skydda mot kollagennedbrytning.
  • Använd en retinolkräm eller ett retinolserum flera kvällar i veckan för att öka cellomsättningen. Börja långsamt.
  • Drick kollagentillskott eller benbuljong för att få fylligare hud.
  • Gör ansiktsmassage för att tona musklerna och öka blodcirkulationen.
  • Håll dig hydrerad och undvik salta livsmedel, alkohol och koffein.
  • Överväg laser- eller ultraljudsbehandlingar för att öka kollagenhalten.

Vilka frisyrer får äldre damer att se yngre ut?

  • Axellånga klippningar med lager runt ansiktet.
  • Lugg som ramar in ansiktet eller sidosvept frans.
  • Volym vid rötterna undvik platt hår mot hårbotten.
  • Mjuka vågor och lockar som ger rörelse och spänst.
  • Ungdomliga highlights i varmare blonda och bruna toner.
  • Korta pixiesnitt med avsmalnande sidor framhäver din käklinje.

En modern, välformad frisyr kan få dig att se flera år yngre ut. Besök din stylist regelbundet.

Hur kan jag klä mig moderiktigt och åldersadekvat när jag är 70 år?

  • Undvik fransiga, överdimensionerade kläder som dränker din figur.
  • Leta efter välsittande jeans som sitter vid ankeln eller nedre delen av vaden.
  • Lägg till roliga accessoarer som halsdukar, smycken och skor.
  • Prova tunikor och luftiga toppar tillsammans med smala byxor eller leggings.
  • Ta på dig en kavaj över klänningar eller jeans för mer elegans.
  • Välj kvalitetstyger som ull, kashmir och siden.
  • Satsa på trender som metallic, djärva tryck och texturer.
  • Äg din personliga stil. Känn inte att du behöver klä dig yngre än du är.

Fokusera på smickrande plagg i eleganta tyger. Håll dig uppdaterad om trender för en modern känsla.

Förhoppningsvis ger dessa ytterligare vanliga frågor en bra inblick i hur kvinnor över 60 kan uppdatera sin stil och sina egenvårdsrutiner för att se flera år yngre ut! Låt mig veta om du har några andra frågor.

Resurser som använts för att skriva denna artikel

American Academy of Dermatology Association. (n.d.). Hur du föryngrar din hud medan du sover. Hämtad från https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-secrets/anti-aging/how-to-rejuvenate-skin-while-you-sleep

Fallon, A. (2021, 29 juni). Frisyrer som får dig att se yngre ut. Elle. Hämtad från https://www.elle.com/uk/beauty/hair/g36427128/hairstyles-that-make-you-look-younger/

Harvard Health Publishing. (2022, 1 mars). 12 sätt att hålla din hud ungdomlig. Harvard Medical School. Hämtad från https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/12-ways-to-keep-your-skin-youthful

Katz, A. (2021, 18 november). 10 sminktrick som tar år från ditt ansikte. Bra hushållning. Hämtad från https://www.goodhousekeeping.com/beauty/anti-aging/a35047160/makeup-tricks-to-look-younger/

Mayo Clinic. (2022, 16 augusti). Åldrande: Vad du kan förvänta dig. Hämtad från https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/healthy-aging/in-depth/aging/art-20046070

Northwestern Medicine. (2021, 16 november). 8 tips för att se yngre ut. https://www. nm.org/healthbeat/healthy-tips/8-tips-to-look-younger

Papantoniou, K., Vetter, C., & Schernhammer, E. S. (2018). Skiftarbetspraxis och möjligheter till intervention. Occupational and environmental medicine, 75(1), 2-3. https://doi. org/10.1136/oemed-2017-104702

Schultz, K. (2021, 5 januari). Hur man klär sig lämpligt och snyggt i alla åldrar. The New York Times. https://www.nytimes.com/2021/01/05/style/how-to-dress-your-age.html

Zuckerman, D. M. (2020, 2 mars). Att se yngre ut: Kosmetiska ingrepp som tar bort år från ditt ansikte. WebMD. https://www.webmd.com/beauty/features/looking-younger-cosmetic-procedures-take-years-off-face#1

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare