Vad ska du göra om din pojkvän har låg libido?

Published:

Att ha en partner med lägre sexlust kan vara en utmaning. Du kan känna dig avvisad, oönskad eller otillfredsställd. Men det finns saker du kan göra för att återknyta kontakten fysiskt och känslomässigt med din pojkvän. Det här blogginlägget innehåller forskningsstödda tips för att öka intimiteten när din pojkväns libido är låg.

Vad ska du göra om din pojkvän har låg libido?

Kommunicera öppet och ärligt

Det första steget är att prata öppet med din pojkvän. Hitta en avslappnad tid för att diskutera, inte precis före eller efter sexförsöket. Dela med dig av din oro genom att använda "jag-satser" i stället för att skylla på honom. Till exempel:

"Jag känner mig bortkopplad från dig och jag saknar vår fysiska intimitet. Jag är orolig för att det finns ett problem som vi måste ta itu med."

Fråga din pojkvän hur han mår och om det finns några faktorer som påverkar hans libido, t.ex:

 • Stress på arbetet
 • Depression eller ångest
 • Lågt testosteron
 • Läkemedel
 • Alkoholkonsumtion
 • Hälsotillstånd

Håll samtalet kärleksfullt och fritt från fördömanden. Målet är att förstå vad din pojkvän upplever och hur ni kan arbeta tillsammans för att förbättra situationen.

Uppsöka läkare

Om din pojkvän kämpar med ihållande låg libido är det viktigt att han träffar en läkare. De kan kontrollera om det finns några underliggande medicinska orsaker som t.ex:

Lågt testosteron - Testosteronnivåerna sjunker naturligt med åldern. Andra faktorer som kronisk sjukdom, medicinering och fetma kan också sänka testosteronnivån. Låga nivåer kan dämpa sexlusten. Testosteronersättningsterapi kan hjälpa.

Depression - Depression orsakar ofta låg libido. Rådgivning och antidepressiva läkemedel kan förbättra humöret och återställa sexlusten.

Mediciner - Många vanliga mediciner som antidepressiva medel, blodtrycksmediciner och smärtstillande medel kan minska libido. En läkare kan justera medicineringen för att förbättra biverkningarna.

Kronisk sjukdom - Tillstånd som diabetes, högt blodtryck och artrit är kopplade till sexuella problem. Att hantera sjukdomen kan bidra till att förbättra sexlusten.

Att komma till grundorsaken med hjälp av en läkare är nyckeln till att ta itu med låg libido på lång sikt.

Hantera stress

Stress på jobbet, familjeproblem eller andra påfrestningar kan minska en mans energi och sexlust. Se till att din pojkvän har tid att vila och ladda batterierna. Uppmuntra honom att göra det:

 • Ta avkopplande pauser under dagen
 • Få 7-9 timmars sömn per natt
 • Motion - minskar stress och ökar libido
 • Utöva avslappnande aktiviteter som yoga, meditation eller massage
 • Delegera uppgifter och säg nej till extra ansvar

En bättre balans mellan arbete och fritid kan minska stressen och öka hans libido.

Förbättra känslomässig intimitet

Att känna känslomässig närhet och samhörighet med dig kan få din pojkvän på humör för sex. Ta dig tid att umgås med din pojkvän:

Kommunicera dagligen - Ställ tänkvärda frågor till din pojkvän. Lyssna och visa empati för det han berättar. Uttryck också dina känslor öppet. Att vara känslomässigt engagerad främjar intimiteten.

Gå på dejt - Planera in regelbundna dejtkvällar utan hem och apparater. Nya upplevelser och aktiviteter kan ge er relation ny energi. Återskapa tidiga favoritdejter för att hitta gnistan igen.

Var kärleksfull - Ta initiativ till att hålla i handen, kramas och gosa utanför sovrummet, inte bara som förspel. Detta bygger fysisk närhet. Ge komplimanger och gör omtänksamma saker för din pojkvän för att få honom att känna sig uppskattad.

Lindra stressen i förhållandet - Diskutera och lös eventuella källor till spänningar, konflikter eller bristande samhörighet i förhållandet. Sök parrådgivning om ni behöver hjälp med att kommunicera. Att känna sig trygg tillsammans stimulerar libido.

Värm upp saker och ting

När du har tagit itu med eventuella underliggande problem kan du vidta proaktiva åtgärder för att återuppväcka passionen:

Tainitiativ till sex på ett lekfullt sätt - Istället för att kritisera din pojkväns bristande libido, håll initiativet positivt. Skicka flirtiga sms under dagen. Hälsa på honom vid dörren uppklädd. Överraska honom med en parmassage. Lekfullhet och variation kan stimulera hans intresse.

Gör sexet spännande - Prova sovrumsleksaker, nya ställningar, fantasifulla rollspel eller titta på erotiska filmer tillsammans. Att utforska nya känslor och upplevelser hjälper till att bryta sexrutiner som dämpar libidon.

Planera in sexdejter -Planera in regelbundna sexdejter att se fram emot. Detta skapar förväntan och förhindrar att sex faller bort från radarn mitt i upptagna liv. Även under perioder med låg libido ger sexuell aktivitet mer lust över tid.

Fokusera på förspelet - Ta bort samlaget från bordet och utforska erotisk massage, oralsex, beröring, rollspel eller sexig duschning tillsammans. Ingen press på din pojkväns prestation kan hjälpa honom att slappna av och bli upphetsad.

Att vara proaktiv när det gäller romantik och sex gör att man oftare har roligt i sovrummet.

Sök rådgivning eller terapi

Om försöken att förbättra din pojkväns libido inte har hjälpt över tid, kan rådgivning tillsammans ge genombrott. En skicklig terapeut kan avslöja djupare problem som påverkar intimiteten. Individuell rådgivning för din pojkvän kan också hjälpa till att ta itu med låg libido som är rotad i depression, stress eller trauma. Äktenskapsrådgivning stärker relationsfärdigheter som kommunikation som underlättar sexuell kontakt.

Några viktiga fördelar med terapi inkluderar:

 • Identifiera grundorsakerna till låg libido
 • Bearbeta känslor av skam, otillräcklighet eller ångest i samband med sex
 • Övervinna intimitetshinder och negativa mönster som par
 • Lär dig tekniker för att hantera stress och stärka självkänslan
 • Få stöd och ansvarsskyldighet att fullfölja sexuell återkontakt

Med professionell vägledning kan låg libido ofta hanteras framgångsrikt - och återställa fysisk och känslomässig tillfredsställelse i ditt förhållande.

Slutresultatet

En nedgång i din pojkväns libido kan vara tufft för ett förhållande och göra att du känner dig osäker och inte får dina behov tillgodosedda. Men bli inte förtvivlad. Att ta itu med eventuella underliggande problem, förbättra intimiteten, krydda sovrummet och söka rådgivning om det behövs kan få ditt sexliv på rätt spår igen. Med tålamod och engagemang från er båda kan gnistan tändas på nytt och era band stärkas. Så ta mod till dig och ha hopp. Hjälp för låg libido finns tillgänglig. Konsekventa ansträngningar kommer att leda dig och din pojkvän tillbaka till passionerad spontanitet.

Vanliga frågor om hur man hanterar en pojkväns låga libido

En pojkväns låga libido kan få dig att känna dig förvirrad, osäker och otillfredsställd. Men du är inte ensam - låg manlig sexlust är vanligt. Här är svaren på vanliga frågor om hur man återupplivar intimiteten när din mans motor går långsamt.

Varför kan min pojkvän ha en lägre sexlust?

Det finns ett antal tänkbara orsaker, t.ex:

 • Lågt testosteron - Testosteronnivåerna sjunker naturligt när män åldras. Kroniska hälsoproblem, fetma och läkemedel kan också sänka testosteronnivån och därmed minska libidon.
 • Depression och ångest - psykiska problem är en vanlig orsak till låg manlig libido. Påfrestningarna vid depression minskar energin och lusten till sex.
 • Mediciner - Antidepressiva medel, blodtrycksmediciner, smärtstillande medel och andra kan hämma libido som en biverkning.
 • Alkoholbruk - Kroniskt drickande hämmar ofta den sexuella förmågan och lusten.
 • Kronisk sjukdom - Tillstånd som diabetes, hjärtsjukdomar och artrit försämrar den sexuella förmågan och drivkraften.
 • Stress - Höga stressnivåer på grund av arbete, familjeåtaganden eller andra påfrestningar tär på kroppen och försämrar sexlusten.
 • Relationsproblem - Olösta konflikter, dålig kommunikation och brist på känslomässig intimitet kan alla hämma det sexuella intresset och njutningen.

Vilka åtgärder kan jag uppmuntra min pojkvän att vidta?

 • Träffa enläkare - Det är viktigt att din pojkvän genomgår en läkarundersökning för att upptäcka eventuella underliggande hälsoproblem som bidrar till låg libido. Blodprov kan kontrollera hormonnivåer och tillstånd kan behandlas.
 • Ändra mediciner - Om nuvarande mediciner dämpar libidon kan en läkare justera mediciner och doser för att minska biverkningarna.
 • Rådgivning - Om depression, kronisk stress eller trauman påverkar sexlusten kan rådgivning hjälpa till att bearbeta och lösa dessa problem.
 • Begränsa alkoholintaget - Att minska alkoholintaget förbättrar den sexuella funktionsförmågan.
 • Hantera kronisk sjukdom - Din pojkvän bör följa läkarens behandlingsplaner för hälsotillstånd för att hjälpa till att stabilisera libido.
 • Minska stressen - Att ta pauser, sova tillräckligt, motionera och säga nej till extra åtaganden kan minska stressen.
 • Arbeta med relationskompetens - Parrådgivning hjälper till att skapa kontakt genom bättre kommunikation, konfliktlösning och intimitetsskapande.

Vad kan jag göra för att förbättra vårt sexliv?

 • Tainitiativ till sex på ett lekfullt sätt - Använd flirt, underkläder, massage eller sexleksaker för att försöka få honom på humör. Var positiv i stället för att kritisera.
 • Gör sexet spännande - Experimentera med nya ställningar, platser, titta på erotiska filmer, rollspel och sovrumsleksaker för att väcka nytt intresse.
 • Planera in sexdejter -Planera in regelbundna sexdejter att se fram emot. Det kan hjälpa till att göra sex till en konsekvent prioritet.
 • Fokusera på förspelet - Ta bort samlaget från bordet och utforska sexuella aktiviteter med mindre prestationskrav, som oralsex, erotisk massage och beröring.
 • Återknyt känslomässigt - Planera regelbundna romantiska träffar. Var mer kärleksfull i vardagen med beröring, komplimanger, lyssnande och omtänksamma handlingar.
 • Gå till enrådgivare - En sexterapeut kan ge skräddarsydda råd om hur man kan förbättra intimiteten. Parrådgivning stärker era band till varandra.

Hur lång tid kan det ta att förbättra vårt sexliv?

Det beror verkligen på orsakerna till din pojkväns låga libido och hur proaktiva ni båda är för att ta itu med det. Men vanligtvis bör du se gradvisa förbättringar under en period av några veckor till flera månader om du fortsätter. Kommunicera tydligt, ha tålamod och fortsätt att prova nya intimitetsstrategier. Med konsekventa ansträngningar kan du få ditt sexliv att blomstra igen.

Är min pojkvän fortfarande attraherad av mig?

Låg libido behöver inte nödvändigtvis spegla hur attraktiv han tycker att du är. Men det är förståeligt att känna sig osäker när sexlusten minskar. Stärk ditt självförtroende genom att fokusera mindre på hans bristande lust och mer på att uppnå lycka och tillfredsställelse på andra områden i livet och i förhållandet. Håll kommunikationen öppen och ge honom också uppmuntran. Med ansträngning från er båda kan passionen definitivt återuppväckas.

När bör vi söka medicinsk hjälp?

Om din pojkvän har haft en låg sexlust under flera månader och försök att öka intimiteten har misslyckats, är det ett tecken på att du bör söka medicinsk hjälp. En läkare kan kontrollera om det finns några underliggande fysiska eller psykiska hälsoproblem som kräver behandling. En sexterapeut kan också ge mer specialiserade råd och vägledning som är skräddarsydd för din situation. Fortsätt inte att kämpa i tysthet - sök professionell hjälp.

Vad händer om mina behov fortfarande inte tillgodoses?

Ha en öppen diskussion med din pojkvän och förklara dina behov och hur situationen får dig att känna dig. Om han fortfarande är ovillig att ta itu med problemen kan du behöva fundera på om du får den fysiska och känslomässiga tillfredsställelse du behöver från detta förhållande. Ge rådgivningen en chans, men stanna inte om det inte blir bättre med tiden. Dina behov av intimitet spelar roll - ibland krävs det att du inser att du förtjänar bättre innan förändring kan ske.

Sammanfattning

En nedgång i libido kan inträffa, men behöver inte bli det nya normala. Med tålamod och en proaktiv strategi som fokuserar på öppen kommunikation, medicinsk hjälp och att prova nya intimitetsstrategier kan du återuppliva ditt sexliv. Att förbättra din känslomässiga kontakt hjälper också till att frigöra sexuell passion. Om båda parter engagerar sig i processen kan den fysiska intimiteten blomstra igen.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare