Hur ofta har singlar sex?

Published:

Sex. Det är en av livets största njutningar, men hur ofta har singlar egentligen sex? Med dejtingappar, hookup-kultur och - inte att förglömma - våra grundläggande mänskliga önskningar - finns det många antaganden om singlars sexliv. Men vad är egentligen sanningen?

I det här blogginlägget dyker vi ner i den senaste forskningen och statistiken för att ta reda på hur ofta singlar har sex. Från vilka faktorer som påverkar frekvensen, till hur ålder och kön spelar roll, du kanske blir förvånad över vad studierna avslöjar.

Hur ofta har singlar sex?

Är du redo att ta reda på sanningen om sex och singelliv? Låt oss komma igång.

Viktiga faktorer som påverkar sexuell frekvens

Innan vi tittar på de hårda siffrorna är det viktigt att notera att en mängd olika faktorer påverkar hur ofta singlar har sex. Dessa inkluderar:

  • Ålder - Sexlusten och intresset minskar ofta när vi blir äldre.
  • Kön - Män vill generellt ha sex oftare än kvinnor.
  • Hälsostatus - Medicinska tillstånd och mediciner kan påverka libido och prestationsförmåga.
  • Stressnivåer - Hög stress minskar den sexuella lusten.
  • Möjligheter - Singlar som umgås mer har fler chanser att träffa potentiella partners.
  • Sexuell historia - Tidigare erfarenheter och attityder kring sex påverkar det nuvarande beteendet.
  • Sexuell läggning - Det finns skillnader mellan heterosexuella och HBTQ-singlar.

Så även om det finns övergripande trender är den verkliga bilden komplex. Hur ofta man har sex varierar kraftigt beroende på individens exakta omständigheter. Vi ska undersöka hur några av dessa faktorer påverkar datan härnäst.

Hur ofta har singelmän sex?

Låt oss börja med herrarna. Här är några viktiga statistiska uppgifter:

  • Singelmän under 30 år har sex i genomsnitt 1,6 gånger per vecka.
  • För ensamstående män i åldern 30-39 år sjunker frekvensen till 1,3 gånger per vecka.
  • Vid 40-49 års ålder sker sex 0,9 gånger per vecka för den genomsnittliga ensamstående mannen.
  • Singlar i åldern 50 år och äldre har sex 0,6 gånger per vecka.

Det finns alltså en tydlig nedåtgående trend när män blir äldre. Men inte ens män som är i sin bästa sexuella ålder i 20-årsåldern har sex dagligen - eller ens varannan dag.

Varför är det så? Tja, kom ihåg de påverkansfaktorer som diskuterades tidigare. Arbete, hälsa, stress, möjligheter och sexuell historia samverkar alla för att bestämma det faktiska beteendet. Även om mäns sexuella lust är fortsatt hög, så stör det verkliga livet dem när de vill vara upptagna mellan lakanen.

Med det sagt vill singelmän ha sex oftare än de faktiskt har det. En studie visade att 40 % av singelmännen under 40 år inte hade haft sex på över 6 månader, men nästan alla var missnöjda med denna frekvens.

Så även om den genomsnittliga mannen har sex 1-2 gånger i veckan, skulle de flesta välja mer om de kunde. Låt oss se hur det rättvisare könet står sig i jämförelse.

Hur är det med ensamstående kvinnor?

Singellivet ser annorlunda ut för kvinnor när det gäller hur ofta de har sex:

  • Kvinnor under 30 år har sex 0,6 gånger per vecka.
  • 30-39-åringar i genomsnitt 0,5 gånger per vecka.
  • 40-49-åriga ensamstående kvinnor har sex 0,3 gånger per vecka.
  • För kvinnor över 50 år sjunker frekvensen till 0,1 gånger per vecka.

Det är uppenbart att kvinnor har mindre sex än män i alla åldersgrupper. Men varför är det så?

Biologiskt sett är mäns sexlust generellt högre på grund av testosteron. Men även sociala faktorer förklarar denna skillnad. Slut shaming gör till exempel kvinnor mer selektiva när det gäller sexpartners. Säkerheten är också ett problem som begränsar tillfälliga förbindelser.

Kvinnor kanske också kopplar ihop sex med romantik i högre grad än män. Med färre engagerade partners tillgängliga sänker detta singelkvinnornas totala frekvens. Onani är också mindre vanligt bland kvinnor, vilket ytterligare minskar den sexuella aktiviteten.

Dagens singelkvinnor har dock sannolikt mer sex än tidigare generationer. En mer öppen attityd till kvinnlig sexualitet gör det möjligt för kvinnor att njuta av tillfälligt sex mer fritt. Om hon fick välja skulle dagens singelkvinnor sannolikt föredra mer frekvent sex än vad de har.

Hur påverkar ålder och generation frekvensen?

Som den tidigare statistiken visade har ålder en betydande inverkan på hur ofta singlar har sex. Men generation spelar också en roll.

Till exempel har 20-åringar födda på 1990- och 2000-talen (Millennials och Gen Z) generellt en mer tillåtande attityd till sex. De omfamnar tillfälliga möten via dejtingappar som Tinder och Bumble. Detta underlättar mer frekventa sexuella möten jämfört med äldre generationer när de är singlar.

Men tvärtemot vad man skulle kunna tro har millenniegenerationen faktiskt mindre sex i fasta förhållanden. Det genomsnittliga millennieparet har sex ungefär 9 gånger färre per år än par i åldern 30-49 år. Varför kan det vara så?

Experter konstaterar att den här generationen utsätts för mer ekonomisk stress och arbetspress än tidigare generationer. Ambitioner, karriärer och osäkerhet om framtiden minskar den sexuella aktiviteten, även för par.

För äldre singlar bidrar faktorer som klimakteriet, lägre testosteronhalt, erektil dysfunktion och hälsotillstånd till mindre sex. Men dämpning av sexlusten enbart på grund av åldrande spelar också en roll. Även friska, livskraftiga seniorer blir ofta naturligt mindre intresserade av sex med tiden.

Så generationseffekten är komplex. 20-åringar kan ha mer tillfälligt sex, men mindre relationssex. Äldre människor har generellt sett mindre sex, men psykologiska faktorer stämmer överens med biologiska förändringar.

Hur påverkar sexuell läggning frekvensen?

Uppgifterna hittills fokuserar på heterosexuella singlar. Men hur skiljer sig den sexuella frekvensen för HBTQ-personer?

Tyvärr finns det mindre forskning om homosexuellas och lesbiskas sexvanor. Men vissa mönster har framträtt:

  • Lesbiska kvinnor har sex i genomsnitt 1,5 gånger per vecka. Detta överstiger heterosexuella kvinnors frekvens.
  • Homosexuella män i åldern 18-29 år har vanligtvis sex 2-3 gånger per vecka. Detta är mer än heterosexuella män.
  • För homosexuella män över 30 år sjunker dock frekvensen till ungefär en gång per vecka - mindre sex än heterosexuella män.

Skillnaderna verkar bero på kulturella och biologiska faktorer. Attityderna till tillfälligt sex tenderar att vara mer tillåtande bland HBTQ-grupper. Men könsbaserade skillnader i sexlust kvarstår, där homosexuella män vill ha mer frekvent sex än lesbiska kvinnor i alla åldersgrupper.

Det finns dock begränsat med data som analyserar andra queera grupper, som bisexuella, transpersoner eller icke-binära singlar. Mer forskning behövs för att kunna dra säkrare slutsatser om skillnader i sexuell frekvens baserat på sexuell läggning.

Hur påverkar personlighetsdrag sexvanor?

Våra personligheter påverkar alla aspekter av livet - även våra sexuella vanor. Här är några samband som studier har visat:

  • Extroverta personer har sex oftare än introverta, sannolikt på grund av mer social interaktion.
  • Trevliga personer har oftare sex i fasta förhållanden, men inte på fritiden.
  • Samvetsgranna singlar har mindre sex, kanske på grund av strikt självdisciplin.
  • De som är öppna för erfarenhet har fler sexpartners och sex varje vecka.
  • Neurotiska personlighetsdrag korrelerade med sexuell ångest och mindre sex.

Så personligheten formar helt klart vårt sexuella beteende. Den påverkar libido, men också dynamiken i relationer, sociala vanor och moral.

Generellt sett har utåtriktade, icke-neurotiska, öppna singlar som inte är alltför samvetsgranna det mest aktiva sexlivet. Men avvikelser från dessa egenskaper dikterar inte ödet - vi har alla val.

Hur påverkar arbetsvanor den sexuella frekvensen?

Vårt arbetsliv spelar också roll för singlarnas sexuella frekvens. Några mönster som framkommit i studier inkluderar:

  • Arbetslösa singlar har sex oftare.
  • De som arbetar mer än 45 timmar per vecka har mindre sex.
  • Nattskiftsarbetare har färre sexuella kontakter.
  • Stressiga, krävande jobb korrelerar med mindre sex.
  • Inkomstnivå hade ingen effekt på sexuell frekvens.

Så även om man kanske tror att pengar köper möjligheter, så är det inte fallet här. Tid, energi och tillgänglighet visade sig vara viktigare faktorer.

Singlar som arbetar långa, slitsamma eller ovanliga tider offrar sitt sexliv. Arbetslösa har större frihet att ägna sig åt sexuella möten. Så våra arbetsscheman och miljöer påverkar i hög grad frekvensen.

Hur påverkar tekniken den sexuella frekvensen?

Det moderna livet är fullt av teknik - det har förändrat dejting och därmed också sexvanorna.

Smartphones gör det enklare att använda appar för att hitta närliggande, ivriga partners. Tekniken utvidgar våra sociala nätverk för att träffa potentiella partners.

Sexting gör det möjligt för singlar att ha sexuellt umgänge virtuellt. Att utbyta nakenbilder skapar spänning inför framtida personliga kontakter.

Porr ger sexuell tillfredsställelse utan en partner. Enkel åtkomst innebär att singlar onanerar mer ensamma.

Sociala medier presenterar singlar på ett positivt sätt. Detta lockar till mer intresse och fler förslag.

Preventivmedelsappar möjliggör säkrare spontant sex.

Virtuella assistenter kan till och med beställa kondomer på begäran nu!

Men tekniken har också nackdelar:

  • Distraktion - Att vara fastklistrad vid en skärm ger mindre tid för sex.
  • Falska förväntningar - Porr skapar orealistiska normer kring sex.
  • Desensibilisering - Överanvändning av porr kan bedöva upphetsning med faktiska partners.
  • Orealistiska krav - Sociala medier skapar perfektionistiska förväntningar.
  • Beroende - Vissa blir så beroende av porr eller sexting att det ersätter verklig intimitet.

Så samtidigt som tekniken gör det lättare att hitta villiga partners, erbjuder den också sexuellt tillfredställande alternativ. Måttfullhet är nyckeln. Prioritera verkliga kontakter framför virtuella när det är möjligt.

Hur påverkar livssituationen sexfrekvensen?

Våra boendeförhållanden är också kopplade till hur ofta vi har sex som singlar:

  • De som bor ensamma har sex mer sällan - ingen rumskamrat innebär färre möjligheter.
  • Singlar som bor med sina föräldrar har mindre utrymme för sexuella aktiviteter.
  • Samboende par har mest sex - bekvämlighet främjar frekvens.
  • Att ha rumskamrater innebär fler möjligheter till sexuella möten.
  • Att bo i stadsområden korrelerar med mer sex än att bo på landsbygden.

Tillgång och integritet underlättar helt klart ett mer aktivt sexliv för singlar. Har du en egen lägenhet, helst i en livlig metropol, ökar dina odds!

Men även singlar som är igång en eller två gånger i veckan är ingenting jämfört med sammanboende par. Det finns inget som ersätter att ha en ivrig partner i hallen.

De flesta singlar har sex en gång i veckan eller mindre på grund av ett hektiskt modernt liv, men längtar efter mer.

Hur påverkar värderingar kring sex frekvensen?

Varje människa har sin egen syn på sex, präglad av uppväxt, kultur, religion och livserfarenheter. Dessa värderingar påverkar hur ofta vi har sex:

  • Konservativa attityder korrelerar med mindre sex utanför äktenskapet.
  • Religiositet är ofta, men inte alltid, förenat med ett begränsat sexuellt beteende.
  • De som har en avslappnad attityd till sex har det oftare.
  • Tidigare trauman kopplade till sex kan hämma den sexuella aktiviteten.
  • Rädsla för att bli dömd av andra hindrar vissa singlar från att ha mer sex.
  • Skuldkänslor eller skam i samband med sex minskar också frekvensen för många.

Så psykologi är lika inflytelserikt som praktiska frågor. Singlar kan ha gott om möjligheter till sex, men avstå på grund av personliga värderingar. Andra förtrycker sin sexualitet på grund av tidigare erfarenheter eller social programmering.

Men attityder kan och förändras över tid. Singlar som ifrågasätter sina inlärda värderingar kring sex upplever ofta större njutning och tillfredsställelse. Att granska våra övertygelser erbjuder möjligheter till positiv förändring.

Hur påverkar psykisk hälsa singlars sexvanor?

Psykiska problem kan också avskräcka singlar från att ha sex:

  • Depression minskar libido och sexuell aktivitet för många singlar.
  • För vissa yttrar sigångesten som prestationsångest eller problem med intimiteten.
  • Låg självkänsla hindrar singlar från att söka efter önskade sexuella erfarenheter.
  • PTSD kopplat till sex kan leda till att man undviker sexuella scenarier.
  • Sexuella dysfunktioner som erektildysfunktion eller vaginism försämrar den sexuella frekvensen.
  • Läkemedel som används för att behandla psykiska störningar har ofta sexuella biverkningar.

Återigen har psykologin ett stort inflytande över vårt sexliv. Även om psykisk ohälsa också drabbar par, saknar singlar det konsekventa sexuella utlopp som ett förhållande ger.

Sexterapi och psykoterapi kan dock hjälpa singlar att ta sig igenom dessa utmaningar. Mediciner kan också justeras för att lindra sexuella biverkningar. Det finns alltså lösningar för dem som brottas med psykiska hinder i samband med sex.

Hur påverkar fysisk hälsa den sexuella frekvensen?

Utöver mental hälsa har fysiskt välbefinnande stor betydelse för singlars sexliv. Till exempel:

  • Fetma korrelerar med mindre sex för ensamstående män, men inte för kvinnor.
  • Kroniska smärttillstånd leder till mindre frekvent sex.
  • Dålig sömn kopplas till mindre sex för män, men inte för kvinnor.
  • Sexuellt överförbara infektioner hämmar uppenbarligen sexuell aktivitet under utbrott.
  • Hormonella obalanser som lågt testosteron minskar libido och sexlust.
  • Menstruationsproblem kan begränsa kvinnors vilja att ha sex under mensen.
  • Mobilitetsproblem utgör hinder för sex för singlar med funktionshinder.

Återigen ser vi könsskillnader i hur hälsan påverkar sovrumsvanorna. Men det är tydligt att fysiskt välbefinnande ger ett mer aktivt och njutbart sexliv överlag.

Att göra positiva livsstilsförändringar när det gäller kost, motion och sömnhygien kan hjälpa. Att hantera hälsotillstånd håller också sexlivet igång. Försumma inte dig själv!

Hur påverkar relationsstatus sexfrekvensen?

Det är tydligt att singellivet skiljer sig från förhållanden när det gäller sex. Här är några exempel:

  • Samboende par har mest sex, cirka 1,5 gånger per vecka i genomsnitt.
  • Gifta par har normalt sex ca 1,28 gånger per vecka.
  • För ogifta, långvariga par är den sexuella frekvensen ungefär 1 gång i veckan.
  • Par somträffas tillfälligt har sex ca 0,75 gånger per vecka.
  • Kom ihåg att ensamstående män har sex ungefär 1,3 gånger i veckan, medan ensamstående kvinnor i genomsnitt bara har sex 0,5 gånger i veckan.

Så trots stereotyper om minskande sexliv efter bröllopet, gör gifta par det mer än någon annan, förutom sammanboende par. Singlar - särskilt kvinnor - ligger långt efter.

Varför en sådan skillnad? Uppenbarligen bidrar inbyggda möjligheter till mer frekvent sex i relationer. Men singlar kämpar med brist på regelbundna partners, längre arbetstider, mindre privatliv och mycket mer.

Singlar bör dock inte oroa sig. Det finns fortfarande många sätt att öka den sexuella frekvensen genom dejtingappar, sociala evenemang, att prioritera intimitet och mycket mer.

Hur ofta har singlar sex?

  • Frekvensen minskar med åldern för båda könen, men män har mer sex än kvinnor i alla åldrar.
  • 20-åringar kanske omfamnar tillfälligt sex mer idag, men har mindre relationssex än tidigare generationer.
  • HBTQ-singlar tenderar att ha mer sex än heterosexuella jämnåriga.
  • Personlighet, arbetsliv, teknik, livssituation och värderingar om sex påverkar alla frekvensen.
  • Psykiska och fysiska hälsoproblem kan minska libido och prestationsförmåga.
  • Personer i parförhållanden har mycket mer sex än singlar.

Det faktiska antalet sexuella möten per vecka eller månad varierar beroende på många faktorer. Men även om singelmän verkar ha mest sex är det ingen som gör det dagligen - eller ens varannan dag.

Det moderna livet gör det helt enkelt svårt att ha sex extremt ofta. Men om singlar prioriterar intimitet finns det fortfarande gott om möjligheter att ha ett tillfredsställande sexliv.

I slutändan handlar det om kvalitet framför kvantitet. Oavsett om du har ett ångande one night stand, en vän med förmåner-flirt eller en onanisession med dig själv - omfamna varje möte fullt ut. Njut av varje sinnesblåsande ögonblick snarare än att räkna varje gång.

Den inställningen kommer att hjälpa dig väl på dina erotiska äventyr som singel!

Vanliga frågor och svar: Hur ofta har singlar sex?

Sex är ett fascinerande ämne som ofta väcker nyfikenhet. När det gäller singlar finns det många frågor om hur ofta de ägnar sig åt sexuella aktiviteter. Denna FAQ tar upp vanliga frågor kring sex och singelliv.

Vad anses vara frekvent sex för en ensamstående person?

Det finns ingen definitiv gräns för hur ofta man bör ha sex som ensamstående. Att ha sex en gång i veckan eller oftare anses av de flesta sexterapeuter och forskare vara en frekvent och hälsosam mängd. Den genomsnittliga singelpersonen har sex ungefär en eller två gånger i månaden.

Hur ofta har singelmän sex?

I genomsnitt har singelmän under 30 år sex ca 1,6 gånger per vecka. Frekvensen minskar med åldern och singelmän i 30-årsåldern har sex 1,3 gånger i veckan. Män i 40-årsåldern har sex ca 0,9 gånger per vecka. Ensamstående män över 50 år har sex ca 0,6 gånger per vecka.

Hur ofta har singelkvinnor sex?

Singelkvinnor har sex mer sällan än män. Kvinnor under 30 år har sex i genomsnitt 0,6 gånger per vecka. Singelkvinnor i 30-årsåldern har sex i genomsnitt 0,5 gånger per vecka. Frekvensen sjunker till 0,3 gånger per vecka för kvinnor i 40-årsåldern. Singelkvinnor över 50 år har sex ca 0,1 gånger per vecka.

Varför har singelmän sex oftare än singelkvinnor?

Biologiska drivkrafter är en viktig faktor - mäns testosteronnivåer ger dem generellt sett högre sexlust. Attityder kring sex spelar också en roll. Singelkvinnor möter mer slut-shaming och säkerhetsproblem när de ägnar sig åt tillfälligt sex. De tenderar också att koppla ihop sex med romantik i högre grad än män.

Påverkar sexuell läggning hur ofta man har sex?

Ja, studier visar att lesbiska kvinnor har sex i genomsnitt 1,5 gånger per vecka, vilket är mer än heterosexuella kvinnor. Homosexuella män i åldern 18-29 år har vanligtvis sex 2-3 gånger i veckan, vilket är mer än heterosexuella män. Efter 30 års ålder sjunker dock frekvensen för homosexuella män till ungefär en gång per vecka - mindre än deras heterosexuella kamrater.

Hur påverkar åldern hur ofta singlar har sex?

Generellt sett har äldre singlar sex mer sällan. Detta återspeglar åldersrelaterade nedgångar i hormoner, hälsoproblem, lägre libido och mer. Men 20-åringar har sannolikt mer tillfälligt sex tack vare dejtingappar och tillåtande attityder, samtidigt som de har mindre relationssex än tidigare generationer.

Hur påverkar livssituationen singlars sexvanor?

Tillgång, integritet, bekvämlighet och möjligheter påverkar den sexuella frekvensen beroende på boendeform. Singlar som bor ensamma eller med föräldrar har mindre sex. Sammanboende par gör det mest frekvent. Rumskamrater ger fler potentiella partners. Stadsområden korrelerar också med mer sex.

Vilka psykologiska faktorer påverkar hur ofta singlar har sex?

Psykisk hälsa, trauman, sexuella värderingar, självkänsla, stressnivåer, personlighetsdrag och attityder till sex påverkar alla frekvensen. Generellt sett har självsäkra, extroverta singlar som är bekväma med sin sexualitet och fria från trauman eller hämningar det mest aktiva sexlivet.

Hur hänger fysisk hälsa ihop med hur ofta singlar har sex?

Kroniska sjukdomar, fetma, dålig sömn, smärta, funktionshinder, hormonella obalanser och mycket annat kan minska libido och sexuell aktivitet hos singlar. Men att hantera medicinska problem och prioritera hälsa hjälper singlar att förbli sexuellt aktiva.

Har par verkligen mer sex än singlar?

Ja - mycket mer. Samboende par har sex ca 1,5 gånger per vecka i genomsnitt. Gifta par har sex cirka 1,3 gånger per vecka. Långvarigt ogifta par har i genomsnitt sex ca en gång per vecka. Casual dating-par har sex ungefär 0,75 gånger i veckan. Så par har nästan dubbelt eller tredubbelt så mycket sex i allmänhet.

Hur kan singlar ha sex oftare?

Att prioritera sex, använda dejtingappar, utvidga sin sociala krets, delta i evenemang, avvisa begränsande föreställningar om sex, förbättra sin hälsa, stärka sitt självförtroende och ha ett öppet sinne kan alla hjälpa singlar att öka den sexuella frekvensen om så önskas.

Nyckeln är att förstå de många medicinska, psykologiska, sociala och praktiska faktorer som påverkar singlars sexvanor. Ta itu med hinder, utnyttja möjligheter och anamma ett sexpositivt tankesätt för att få den sexuella frekvens du önskar. Med lite ansträngning kan singlar ha ett aktivt och tillfredsställande sexliv!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Produktsökare